Μία περίοδο άντεξε το πολύ κουρασμένο Περιστέρι στην Ρόδο κόντρα στον εξαιρετικό Κολοσσό. Με αυτή τη νίκη οι Ροδίτες απομακρύνθηκαν από την επικίνδυνη ζώνη (ρεκόρ 5-7) ενώ οι φιλοξενούμενοι γνώρισαν την τέταρτη τους φετινή ήττα (8-4). Θυμίζουμε οι “πρίγκιπες της δυτικής όχθης” είχαν παιχνίδι μεσοβδόμαδα στη Λετονία κόντρα στη Ρίγα για το Basketball Champions League και τα σημάδια κόπωσης είναι δικαιολογημένα.

Κορυφαίοι για τον Κολοσσό Ρόδου οι Ντόνοβαν Τζάκσον (20 πόντους) και Λασάνα Κρόμα (17 πόντους και 5 ριμπάουντ) ενώ εκπληκτική εμφάνιση στη δεύτερη περίοδο, όπου οι “νησιώτες” αποσπάστηκαν στο σκορ, πραγματοποίησαν οι Δημήτρης Μωραΐτης (12 πόντους σε 13 λεπτά) και Γιώργος Τσαλμπούρης (14 πόντους). 

Για την ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου διψήφιοι οι Χάτσερ (16 πόντους) και Γκρέι (14 πόντους) αλλά το μεγαλύτερο κέρδος ηχεί στο όνομα, Ζώης Καράμπελας. Ο 18χρόνος οργανωτής πρόλαβε σε λιγότερο από έξι λεπτά συμμετοχής να πετύχει 7 πόντους και να μοιράσει 2 ασίστ πριν αποβληθεί με 5 προσωπικά φάουλ.

Ο Αγώνας

Ο Άρης Λυκογιάννης επέλεξε τους Μπρέιζελτον, Τζάκσον, Κρόμα, Ντάνιελς και Αγκμπελέσε σε μία πεντάδα χωρίς Έλληνα ενώ ο Νίκος Παπανικολόπουλος άρχισε την αναμέτρηση με τους Σμίθ, Γκρέι, Σαλούστρο, Βασιλόπουλο και Μόρισον. Πολύ ισορροπημένο το ξεκίνημα με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ (9-9). Σε εκείνο το σημείο οι Ροδίτες με ένα σερί 5-0 (Τζάκσον τρίποντο και Μωραΐτης δίποντο) πήραν τα ηνία του αγώνα, 14-9. Με βολές του Ουίλιαμ Χάτσερ και αλλεπάλληλα καλάθια του Γιανίκ Μορέιρα από το ζωγραφιστό οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν το προβάδισμα κλείνοντας στο +4 το πρώτο δεκάλεπτο, 16-20.

Πολύ δυνατά μπήκε ο Κολοσσός στη δεύτερη περίοδο. 9-0 σερί με τρίποντα Παύλου, Γκρίφιν και Μωραΐτη για το 25-20. Και πάλι πάντως η ομάδα των Δυτικών προαστίων βρήκε τη λύση και με δικό της 5-0 σερί ισοφάρισε το ματς στο 25 όλα, χάρη σε ένα τρίποντο του Στίβεν Γκρέι το οποίο ανάγκασε τον Άρη Λυκογιάννη να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Ο Δημήτρης Μωραΐτης ήταν καταπληκτικός σε εκείνο το διάστημα και πετυχαίνοντας παλικαρίσια καλάθια οδήγησε τους γηπεδούχους στο 29-26. Την σκυτάλη από τον νεαρό γκάρντ πήραν οι Τρέιβις Ντάνιελς και Ντόνοβαν Τζάκσον οι οποίοι “έγραψαν” το 33-26 (για πρώτη φορά +7). Οι “νησιώτες” βρήκαν και άλλες λύσεις από τους Αμερικανούς τους με αποτέλεσμα να φτάσουν στο +13, 41-28. Απόλυτος πρωταγωνιστής του τελευταίου λεπτού του πρώτου ημιχρόνου ήταν ο Γιώργος Τσαλμπούρης με τρίπόντο από τα 7,5 μέτρα και φόλοου κάρφωμα στην εκπνοή για να διαμορφώσει το 48-35 (32-15 το επιμέρους σκορ του δεύτερου δεκαλέπτου).

Με τρίποντα των Μπλέικ και Γκρέι άρχισε η τρίτη περίοδος για τους “πρίγκιπες της δυτικής όχθης”, 51-41. Όμως, οι τρομεροί Δημήτρης Μωραΐτης και Γιώργος Τσαλμπούρης με τρίποντα ανέβασαν τη διαφορά στους 16 πόντους (57-41). Ο Ουίλιαμ Χάτσερ προσπαθούσε μόνος του και κατέβασε τη διαφορά στους 13, 66-53. Σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο Σταύρος Τουντζιαράκης με παλικαρίσια καλάθια μέσα στη ρακέτα για το 73-56. Σαν να μην έφτανε αυτό ο Λασάνα Κρόμα πέτυχε ίσως το καλάθι της χρονιάς στην εκπνοή από την άλλη ρακέτα για να “στρογγυλέψει” την διαφορά, 76-56!

“Λευκή πετσέτα” φαίνεται να πέταξε ο Νίκος Παπανικολόπουλος καθώς άρχισε το τελευταίο δεκάλεπτο με την δεύτερη του ομάδα έχοντας αποσύρει τους βασικούς. Παρόλα αυτά ο… ξεχασμένος από όλους Ζώης Καράμπελας έδωσε νέα πνοή στους Περιστεριώτες με πολύ όμορφες πάσες, δύο τρίποντα και πολύ ενέργεια για το 80-66. Στην επόμενη φάση ο “μικρός” των φιλοξενούμενων θα αποβληθεί με το πέμπτο προσωπικό του φάουλ αλλά στο μικρό διάστημα που αγωνίστηκε δήλωσε παρών και αυτό αποτελεί το ουσιαστικό κέρδος του Περιστερίου από το παιχνίδι. Αγραβάνης και Τσαλμπούρης αντάλλαξαν τρίποντα για το 89-73, 3,5 λεπτά για το τέλος. Διαδικαστικού χαρακτήρα το τελευταίο τρίλεπτο της αναμέτρησης με τον Κολοσσό Ρόδου να φτάνει στην πολυπόθητη (από το κόσμο του) “εκατοστάρα” με κάρφωμα του Λασάνα Κρόμα το οποίο διαμόρφωσε το τελικό 101-84.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Τα Δεκάλεπτα: 16-20, 48-35, 76-56, 101-84

Κολοσσός Ρόδου (Λυκογιάννης): Αγκμπελέσε 5, Μπρέιζελτον 9, Τζάκσον 20 (1), Ντάνιελς 6, Κρομά 17 (2), Τσαλμπούρης 14 (3/), Γκρίφιν 6 (1), Πουλιανίτης 1, Καλογιαννίδης, Μωραΐτης 12 (2), Τουντζιαράκης 8, Παύλος 3 (1)

Περιστέρι (Παπανικολόπουλος): Σμιθ 4, Σαλούστρος 2, Βασιλόπουλος 7 (1), Μόρισον 9, Γκρέι 14 (3), Μπλέικ 6 (2), Ξανθόπουλος 5 (1), Σκορδίλης 3, Αγραβάνης 5 (1), Μορέιρα 6, Καράμπελας 7 (2), Χάτσερ 16 (2)