Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων της Basket League διακόπηκαν για περίπου τρεις εβδομάδες, αυτό πάντως δεν… εμποδίζει τον κορονοϊό να τις επισκέπτεται. Όπως ανακοίνωσε σήμερα (17/2) ο ΕΣΑΚΕ, άλλα δύο θετικά επιβεβαιωμένα κρούσματα εντοπίστηκαν σε ομάδες της Basket League. Συγκεκριμένα, στον Ιωνικό και στον Απόλλωνα.

«Σε έλεγχους που πραγματοποιήθηκσν εντοπίστηκαν ένα κρούσμα κορωνοϊού σε αθλητή του Ιωνικού και ένα κρούσμα σε μέλος της ομάδας του Απόλλωνα Πάτρας Oscar. Οι δύο ομάδες βρίσκονται σε υψηλή ενεργητική επιτήρηση και ακολουθούν όλα τα προβλεπόμενα σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, της ΓΓΑ και του ΕΣΑΚΕ», αναφέρει η σχετική ενημέρωση της διοργανώτριας αρχής.

Την παρούσα φάση οι ομάδες κάνουν μόνο προπονήσεις, επομένως δεν πρόκειται να επηρεαστούν σε επίπεδο αγώνων. Οι δύο ομάδες (όπως και όλες οι υπόλοιπες του πρωταθλήματος) θα επιστρέψουν στη δράση στις 5 Μαρτίου με τα παιχνίδια της 16ης αγωνιστικής. Στο πλαίσιο αυτής ο Ιωνικός θα υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό και ο Απόλλωνας θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια.