Η πρεμιέρα δεν ήταν όπως θα την ήθελε για τον Βασίλη Ξανθόπουλο. Ό,τι κι αν έκανε στη Λάρισα ο έμπειρος πόιντ γκαρντ, ο Κολοσσός δεν απέφυγε την ήττα από την θεσσαλική ομάδα στην πρεμιέρα της Basket League, σε ένα απόγευμα που συνοδεύτηκε πάντως και από μία σημαντική στατιστική επίδοση.

Ο Ξανθόπουλος έγινε ο 3ος παίκτης που ξεπέρασε τις 1.400 ασίστ στην ιστορία της Basket League, με τις 12 που μοίρασε στη Λάρισα, δίχως μάλιστα να υποπέσει σε ούτε ένα λάθος!

Ο γκαρντ του Κολοσσού αριθμεί πλέον 1.404 τελικές πάσες στην καριέρα του στο επαγγελματικό πρωτάθλημα (από τη σεζόν 1992-93 και ύστερα), εντούτοις απέχει πολύ από τους παίκτες που βρίσκονται στις πρώτες δύο θέσεις της σχετικής λίστας του πρωταθλήματος. Τον Βασίλη Σπανούλη (2167) και τον Δημήτρη Διαμαντίδη (2144).

ΓΙΑ 6Η ΦΟΡΑ ΜΟΙΡΑΣΕ 10+ ΑΣΙΣΤ ΧΩΡΙΣ ΛΑΘΟΣ!

Παρεμπιπτόντως, ο Ξανθόπουλος δεν μοίρασε για πρώτη φορά στην καριέρα του διψήφιο αριθμό ασίστ, χωρίς να υποπέσει στο παραμικρό λάθος. Το έχει ξανακάνει άλλες πέντε φορές στο παρελθόν σε τέσσερις διαφορετικές ομάδες!

  • Την περσινή χρονιά το έκανε σε ένα ματς του Κολοσσού με τον Προμηθέα στη Ρόδο, στο οποίο είχε 13 ασίστ και κανένα λάθος.
  • Ως παίκτης της ΑΕΚ το έκανε δύο φορές τη σεζόν 2018-19, μετρώντας 12 ασίστ και κανένα λάθος κόντρα στο Περιστέρι και 10 ασίστ/0 λάθη στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.
  • Τη σεζόν 2014-15, όταν έπαιζε στον Πανιώνιο, μοίρασε 11 ασίστ, χωρίς να κάνει λάθος, σε έναν αγώνα με τα Τρίκαλα.
  • Δύο χρόνια νωρίτερα (2012-13) είχε 10 ασίστ/0 λάθη σε ένα παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Πανελευσινιακό.