O Θανάσης Γιαννακόπουλος δεν αποτέλεσε σημαντικό πρόσωπο μόνο για τον Παναθηναϊκό, αλλά ολόκληρο το ελληνικό μπάσκετ συμμετέχοντας ενεργά στην εκτόξευσή του από τα την δεκαετία του 1990 και μετά.

Δείτε τις αναρτήσεις ομάδων και φορέων του μπάσκετ για τον Θανάση Γιαννακόπουλο:

 

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. και ο πρόεδρος Γιώργος Βασιλακόπουλος εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους συγγενείς και τους οικείους του Θανάση Γιαννακόπουλου, ο οποίος έφυγε σήμερα από την ζωή.

Ένας άνθρωπος παθιασμένος με τον αθλητισμό, αγαπητός και στους φίλους αντιπάλων ομάδων, αφού τον χαρακτήριζαν ο αυθορμητισμός και η καλοσύνη. Ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της οικογενειακής ενασχόλησης με τα αθλητικά δρώμενα σε εποχές δύσκολες για τα σπορ στην Ελλάδα και ειδικά στο μπάσκετ είχαν ουσιαστική συνδρομή στην ανάπτυξή του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

 

 

H ανακοίνωση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ:

«Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος άφησε το στίγμα του για το πάθος και τον ξεχωριστό τρόπο με τον οποίο έδειχνε την αγάπη του για την ομάδα του, αλλά και γιατί μαζί με τον αδερφό του Παύλο, αποτέλεσαν για δεκαετίες πολύ σημαντικούς παράγοντες στο χώρο του αθλητισμού, αλλά και για τον επιχειρηματικό κόσμο.

Καλό ταξίδι…»

 

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Περιστέρι

«H KAE Περιστέρι Βίκος Cola θέλει να εκφράσει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παναθηναϊκού για την απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλου. Ενός μεγάλου παράγοντα, ενός αγνού ανθρώπου, ο οποίος συνέβαλλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη του μπάσκετ και του ερασιτεχνικού αθλητισμού. 

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους όσοι ασχολούμαστε με αυτό που ονομάζεται αθλητισμός.

Καλό ταξίδι…»

 

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Λαύριο:

«O Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της ΚΑΕ Λαύριο Αegean Cargo εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήριά τους για τη μεγάλη απώλεια στην οικογένεια και τους οικείους του κ. Θανάση Γιαννακόπουλου ενός σπουδαίου παράγοντα, ενός σπουδαίου ανθρώπου με μεγάλη προσφορά όχι μόνο στον Παναθηναϊκό αλλά σε ολόκληρο τον Αθλητισμό».

 

Η ανακοίνωση του Ρεθύμνου:

«Η ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την τεράστια απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλου.

Το ελληνικό μπάσκετ θρηνεί και ταυτόχρονα γίνεται φτωχότερο στο άκουσμα του θανάτου του εμβληματικού ηγέτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ. Ο αυθορμητισμός του και ο καλοσυνάτος χαρακτήρας του τον έκανε αγαπητό σε όλους μας, ενώ η προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό θα μείνουν για πάντα ανεξίτηλα στην ιστορία.

Η ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings τον ευχαριστεί για όλα όσα προσέφερε στον ελληνικό αθλητισμό και εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

 

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Η οικογένεια του Παναθηναϊκού μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θρηνεί το χαμό ακόμη ενός επίλεκτου μέλους του, του Θανάση Γιαννακόπουλου. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει την οδύνη της για την απώλεια ενός σπουδαίου Παναθηναϊκού που αφιέρωσε τη ζωή του στην προώθηση των ιδεών του συλλόγου μας.

 Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος πρόσφερε -επί δεκαετίες- τα μέγιστα στο Τριφύλλι από όλες τις θέσεις. Από τον ΑΟ, του οποίου υπήρξε πρόεδρος επί σειρά ετών, την ΚΑΕ και την ΠΑΕ, ο Θανάσης έδινε πάντοτε το «παρών» στην πρώτη γραμμή της μάχης. Πάντα με στόχο να κρατάει στον υψηλότερο ιστό τη σημαία του Παναθηναϊκού.

Όπως και ο Παύλος, έτσι και ο Θανάσης, δεν πρόκειται να ξεχαστεί από τη μνήμη κανενός φίλου του Παναθηναϊκού αλλά και του ελληνικού αθλητισμού.

Καλό ταξίδι στον πιο γνήσιο και πιστό στρατιώτη του Παναθηναϊκού».

 

 

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Πανιώνιος:

«Η ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ εκφράζει την θλίψη της για την απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλου και συλλυπάται τους οικείους του.
Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ανήκε στην γενιά των παραγόντων του ελληνικού μπάσκετ και του αθλητισμού που κέρδισαν την αναγνώριση και τον σεβασμό των αντιπάλων τους για την αγάπη και το πάθος, με τα οποία υπηρέτησαν τον αγαπημένο σύλλογο τους, επί σειρά δεκαετιών και υπερβαίνοντας διαχρονικές αντιπαραθέσεις.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

 

 

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Άρης:

«Η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της και τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του Θανάση Γιαννακόπουλου και στην οικογένεια του Παναθηναϊκού. O Θανάσης Γιαννακόπουλος και ο αδερφός του Παύλος, είχαν τεράστια προσφορά στον ελληνικό αθλητισμό και κυρίως στο άθλημα του μπάσκετ, καταφέρνοντας να κερδίσουν και το σεβασμό των αντιπάλων. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…»

 

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης:

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για την απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλου. Ο εκλιπών υπήρξε μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της ελληνικής κοινωνίας, με ανεξίτηλη προσφορά στον αθλητισμό, αλλά και στον επιχειρηματικό βίο της χώρας μας.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει…».

 

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

“Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της  για την απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλου στην οικογένεια και τους οικείους του.

Με διαχρονική, πολυδιάστατη προσφορά στον Ελληνικό επαγγελματικό και ερασιτεχνικό Αθλητισμό, ο εκλιπών αποτέλεσε μια ξεχωριστή, αυθεντική προσωπικότητα και διακρίθηκε για το ήθος, την ανιδιοτέλεια, τον αυθορμητισμό και το πάθος του για τα σπορ.  

Ιδιαίτερο κεφάλαιο στην αθλητική του διαδρομή υπήρξε η επί δεκαετίες συμμετοχή του στα κοινά του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, καθώς διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και παράλληλα συνεισέφερε πολύπλευρα στην ανάπτυξη τόσο του αθλήματος όσο και της αγαπημένης του ομάδας.

Η απώλεια του γεμίζει θλίψη το Ελληνικό Ποδόσφαιρο και τον Ελληνικό Αθλητισμό. Αιωνία του η μνήμη”.

 

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ:

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου.

Το ελληνικό μπασκετ, η ελληνική κοινωνία, “έχασε” έναν υπέροχο άνθρωπο, ο οποίος προσέφερε παρά πολλά στο ευρωπαϊκό μπασκετ. 

Έναν άνθρωπο αγνό, ο οποίος μας έμαθε τι θα πει αγάπη!

Το κενό που αφήνει μπορεί να είναι τεράστιο, όμως η κληρονομιά, ακόμη μεγαλύτερη…

Καλό δρόμο, σας ευχαριστούμε για όλα…».

 

Η ανακοίνωση της ΕΟΠΕ: 

«Ο Πρόεδρος Γιώργος Καραμπέτσος, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης και η οικογένεια του ελληνικού βόλεϊ εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήριά τους για τον θάνατο του πρώην προέδρου της Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός Θανάση Γιαννακόπουλου.

Αφιέρωσε τη ζωή του στον ελληνικό αθλητισμό, έβαλε την προσωπική του σφραγίδα στο χώρο του μπάσκετ και η προσφορά του ήταν πραγματικά αγνή και ανιδιοτελής. 

Η οικογένεια του ελληνικού βόλεϊ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τα μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος.  

Έφυγε ο πρόεδρος της πράσινης «αυτοκρατορίας»

Ο εκπλιπών εκτός από ηγετική μορφή στο χώρο του μπάσκετ ήταν πάντα δίπλα στο βόλεϊ. Ως πρόεδρος των ερασιτεχνικών τμημάτων του Παναθηναϊκού (1999-2009) ήταν αυτός που οδήγησε την γυναικεία ομάδα στις μεγάλες και συνεχόμενες επιτυχίες. 

Επί ημερών του ο Παναθηναϊκός δημιούργησε την ομάδα-αυτοκρατορία των επτά συνεχόμενων πρωταθλημάτων, των πέντε Κυπέλλων αλλά και της παρουσίας σε δύο ευρωπαϊκούς τελικούς (2000 Κυπελλούχων-2009 Challenge Cup). Αναμίχθηκε για μια σεζόν και με τα κοινά του ανδρικού τμήματος (σεζόν 2008-2009) με την ομάδα του Λεώνη να αγωνίζεται στον τελικό του CEV cup στο κλειστό του ΟΑΚΑ παρουσία 20 χιλιάδων θεατών».

 

Το post των Γιώργου Παπαγιάννη και Νίκου Παππά

Τον Θανάση Γιαννακόπουλο αποχαιρέτισαν και οι Γιώργος Παπαγιάννης και Νίκος Παππάς.

Ο “Big Papa” ανέφερε: «Ευχαριστούμε για όλα», ενώ ο Νίκος Παππάς τόνιζε: «Καλό σου ταξίδι τεράστιε».

 

Η ανακοίνωση της Θύρας 13 

«Ήσουν πάντα παρών για τον Παναθηναϊκό Α.Ο., ήσουν πάντα ο ένας από μας:

Είτε στο μπάσκετ που μαζί με τα αείμνηστα αδέρφια σου Παύλο και Κώστα, έκανες το σύλλογο παντοδύναμο και αναγνωρίσιμο σε όλη την υφήλιο.

Είτε στον ερασιτέχνη που λάτρευες και που μεγαλούργησε επι των ημερών σου.

Είτε στο ποδόσφαιρο που δεν έχανες παιχνίδι.

Μα πάνω απ όλα αντιπροσώπευες τα ιδανικά του συλλόγου.

Απλός προσιτός μα πάνω απ όλα τυφώνας πραγματικός, όταν έβλεπες ότι πάνε να αδικήσουν τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του.

Ποιος να ξεχάσει την εισβολή σου στον ΕΣΑΚΕ όταν δεν πήραμε εισιτήρια για το σεφ.

Ποιος ξεχνάει ότι το πρώτο πράγμα που έκανες όταν έπιανες στα χέρια σου τρόπαιο ήταν να έρθεις στον κόσμο.

Τα αμέτρητα τρόπαια που προσέφερες στον Παναθηναϊκό Α.Ο.

Θα μπορούσαμε να γράφουμε τέτοια περιστατικά για μέρες όπως για το ήθος που σε χαρακτήριζε και αναγνωριζόταν απ όλους μέχρι κ από τους αντιπάλους.

Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε ως ελάχιστο φόρο τιμής είναι να κάνουμε την επιθυμία σου πραγματικότητα…

Μια πράσινη λαοθάλασσα να πλημμυρίσει την Αθήνα να σε συνοδεύσει και να σε σκεπάσει με τη σημαία με το ένδοξο τριφύλλι.

Καλούμε αύριο όλο τον οργανωμένο και απλό κόσμο του Παναθηναϊκού να γεμίσει το ΟΑΚΑ και να τιμήσει όπως ξέρει τον Θανασαρα μας στο παιχνίδι με τη Μπασκόνια.

Δε θα αναρτηθεί κανένα πανό εις ένδειξη πένθους

Τα τελευταία σου λόγια θα ηχούν σαν καμπάνες και θα μας κόβουν την καρδιά στα 2.

«Φίλοι μου αγαπημένοι σας ευχαριστώ για την παρουσία σας και επίσης γιατι ακολουθείτε την Παναθηναϊκή ιδέα.

Σας παρακαλώ θέλω να με ακούσετε με λίγη ησυχία.

Έχω μια παραίνεση και μια παράκληση.

ΌΤΑΝ ΠΕΘΆΝΩ ΝΑ ΜΕ ΘΑΨΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ»

Αντίο δικέ μας άνθρωπε.

Αντίο τυφώνα Θανάση Γιαννακόπουλε.

Τα θερμά μας Συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Υγ: Θα υπάρξει τοποθέτηση εντός των επόμενων ημερών για τα γεγονότα του ντέρμπι».

Tags:
A1