Ο Ολυμπιακός πήρε ένα τεράστιο «διπλό» στο ΟΑΚΑ με ανατροπή (78-72), κάνοντας το 2-0 στη σειρά και απέχοντας μόλις μία νίκη μακριά απ’ το πρωτάθλημα.

 

O Τάιλερ Ντόρσεϊ ήταν ο παίκτης που έδωσε το έναυσμα στους συμπαίκτες του για την ανατροπή, αφού με ένα προσωπικό του «ξέσπασμα» έβαλε τον Ολυμπιακό ξανά στη διεκδίκηση του τίτλου.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε μετά τη λήξη του αγώνα, ο 26χρονος γκαρντ αναφέρθηκε στο τι άλλαξε στο 2ο ημίχρονο η ομάδα του, ενώ έδωσε το σύνθημα για τη νίκη στο Game 3 και την κατάκτηση του τίτλου μπροστά στον κόσμο του Ολυμπιακού. Αναλυτικά είπε: «Βγήκαμε χαλαροί στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος θέσαμε εμείς το ρυθμό. Αλλάξαμε κάποια πράγματα, παίξαμε πιο δυνατά και πιο έξυπνα. Είναι η μεγαλύτερη αντιπαλότητα στην Ευρώπη αυτή και πρέπει να παίζουμε πάντα σε υψηλό επίπεδο. Είναι μεγάλη η σημασία της νίκης. Είμαστε μια νίκη μακριά από το πρωτάθλημα. Θέλουμε να πανηγυρίσουμε το πρωτάθλημα στην έδρα μας με τον κόσμο μας και να μην ξανάρθουμε στο ΟΑΚΑ. Έχει περάσει καιρός από τότε που ο Ολυμπιακός έκανε το νταμπλ και είναι σημαντικό για εμάς. Προετοιμαζόμαστε, αλλά δεν τελείωσε ακόμα τίποτα. Υπάρχει ένα ακόμα παιχνίδι μπροστά στον κόσμο μας».

 

Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν ο παίκτης που με δικά του σουτ ανέβαζε τη διαφορά στην 4η περίοδο «χτίζοντας» την ιδανική βάση για τη νίκη, σε ένα παιχνίδι που μέχρι τότε δεν έκανε τόσο καλή εμφάνιση.

Μετά το παιχνίδι, σχολίασε και αυτός την αλλαγή προσώπου του Ολυμπιακού στην 3η περίοδο και το 2ο ημίχρονο γενικότερα, ενώ τόνισε πως η «δίψα» υπήρχε από την αρχή και πλέον βρίσκονται μία νίκη μακριά για να καταφέρουν αυτό που προσπαθούσαν όλη τη χρονιά. Αναλυτικά είπε: «Στη δεύτερη περίοδο δεν ανταποκριθήκαμε. Ξέραμε ότι θα είναι παθιασμένος ο Παναθηναϊκός, τον αφήσαμε να μας βάλει 46 πόντους. Εκμεταλλευτήκαμε στη συνέχεια τα τρία τρίποντα, πήραμε πράγματα από την άμυνά μας και βρήκαμε καλύτερη κυκλοφορία στην επίθεση. Είναι μόνο το 2-0 , θέλουμε μία νίκη, ξέρουμε ότι είναι μακριά αλλά με γεμάτο γήπεδο θέλουμε τη νίκη για το πρωτάθλημα. Μετά από 10 μήνες όλες οι ομάδες δεν είναι διαφορετικές. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να πάρουμε ακόμα ένα ματς. Η δίψα υπάρχει από την αρχή, δεν διεκδικούσαμε  για 2,5 χρόνια κάποιον τίτλο, σεβαστήκαμε μια απόφαση που πάρθηκε, όμως επιστρέψαμε και πάμε να πάρουμε ακόμα ένα παιχνίδι για τον τίτλο».