To Game 1 των τελικών της Α1 είναι προ των πυλών (11/06, 21:00), με τους δύο «αιώνιους» να ρίχνονται στη «μάχη» για το πολυπόθητο πρωτάθλημα.

 

Απ’ τη μία ο Ολυμπιακός, που επιστρέφει σε τελικούς έπειτα από 4 χρόνια και, μάλιστα, με μια αξιοζήλευτη πορεία μέσα στη σεζόν. Οι «Ερυθρόλευκοι» έφτασαν μέχρι το τέλος της διαδρομής στο Κύπελλο, κατακτώντας το τρόπαιο, ενώ στην Euroleague είπαν ένα.. άδικο «αντίο» στο Final-4, αφού δεν κατάφεραν να βγάλουν την τελευταία άμυνα (στο Micic) και να διεκδικήσουν στην παράταση την είσοδο τους στον τελικό της διοργάνωσης.
Παρ’ όλα αυτά, η φετινή χρονιά των Πειραιωτών μόνο αποτυχημένη δεν είναι και θέλουν να την «κλείσουν» με τον καλύτερο τρόπο, με την κατάκτηση -και- του πρωταθλήματος, για την οποία είναι το φαβορί και έχουν και το πλεονέκτημα της έδρας.

 

Από την άλλη είναι ο Παναθηναϊκός, μια ομάδα που «πλήρωσε» απ’ την αρχή έναν -κατά πολλούς- λάθος σχεδιασμό, αποδεσμεύοντας μεσούσης της σεζόν τον Perry, φέρνοντας στην ομάδα τον… χιλιοταλαιπωρημένο από τραυματισμούς, Jovic, ο οποίος αποδεσμεύτηκε στο τέλος της κανονικής διάρκειας μιας και τραυματίστηκε στον τελικό Κυπέλλου και δεν αγωνίστηκε μέχρι και την πρότελευταία αγωνιστική της Regular season. Φυσικά, δε μπορεί να ξεχάσει και τις… ξαφνικές αλλαγές στο διοικητικό και προπονητικό κομμάτι τον Απρίλιο, οι οποίες έφεραν… «αναταράξεις» στο «τριφύλλι».

Και όλα αυτά, έρχονται αργότερα να «δέσουν» με την πάρα πολύ δύσκολη πρόκριση των «πρασίνων» απέναντι στη Λάρισα, όπου χρειάστηκαν 5 παιχνίδια για να συμβεί αυτό κι ενώ είχαν ηττηθεί στα δύο παιχνίδια επί Θεσσαλικού εδάφους.

 

Όπως και να είχαν οι καταστάσεις απ’ το Σεπτέμβρη μέχρι και σήμερα, το χρονικό σημείο που «κονταροχτυπιούνται» οι δύο ομάδες και αυτό το οποίο διακυβέβεται, αναιρεί τα πάντα. Μιλάμε για ένα ντέρμπι «αιωνίων», για τελικούς πρωταθλήματος, όπου δεν παίζουν ρόλο ούτε οι έδρες, ούτε οι καταστάσεις των ομάδων.

Οπότε, το μόνο σίγουρο είναι ότι αναμένεται μια «μάχη μέχρι τελικής πτώσης» απόψε στο «ΣΕΦ», με τον Ολυμπιακό να είναι το φαβορί, αλλά τον Παναθηναϊκό να «διψάει» επίσης για τη νίκη και να παίζει δίχως… άγχος.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΙΚΩΝ:

Game 1: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (11/06, 21:00)

Game 2: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (14/06, 21:00)

Game 3: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (17/06, 21:30)