Πράξη τρίτη στους τελικούς της Basket League. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός τίθενται ξανά αντιμέτωποι απόψε (17/6 – 21:00 – ΕΡΤ3) στο ΣΕΦ στο Game 3 της μεταξύ τους σειράς, με τους γηπεδούχους -έπειτα και από το μεγάλο διπλό χάρις το εξαιρετικό τους δεύτερο ημίχρονο στο ΟΑΚΑ- να απέχουν μόλις μια νίκη μακριά από το πρώτο τους πρωτάθλημα από το 2016.

Ουσιαστικά, οι «ερυθρόλευκοι», που προηγούνται ήδη με 2-0 στις νίκες των τελικών, είναι αυτή τη στιγμή το ξεκάθαρο φαβορί και ευελπιστούν πως αν είναι γι’ άλλη μια φορά αυτοί που μπορούν να είναι θα καταφέρουν ξανά να κάμψουν την αντίσταση του «τριφυλλιού» στο κατάμεστο γήπεδό τους.

Από την άλλη μεριά, οι «πράσινοι» γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν έχουν το παραμικρό περιθώριο αποτυχίας αν θέλουν να φτάσουν σε ακόμα ένα πρωτάθλημα Ελλάδας, αφού στην επόμενη ήττα τους αποχαιρετούν επίσημα το στόχο τους και θα παραμείνουν με μόλις ένα τρόπαιο τη φετινή σεζόν -αυτό του Σούπερ Καπ της Πάτρας.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως αυτή είναι μόλις η 3η φορά που οι Πειραιώτες προηγούνται σε μια σειρά τελικών με 2-0 στις νίκες -με τις δύο προηγούμενες φορές να αποφέρουν μια ήττα (2-3 από την ΑΕΚ) και έναν τίτλο (3-0 τον ΠΑΟ).

Αναλυτικά το πανόραμα των Τελικών:

  • Game 1: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 74-61 – 11/6
  • Game 2: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 72-78 – 14/6
  • Game 3: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 17/6 – 21:00