Το Ρέθυμνο έκανε δικό του έναν… Σακίλ, τον Γκούντγουιν, ο οποίος δεν έχει τις διαστάσεις του συνονόματού του, Ο’ Νιλ, αλλά η προοπτική του για σπουδαία ευρωπαϊκή καριέρα είναι μεγάλη. Γι’ αυτό και ο καλός γνώστης της αγοράς των Αμερικανών, Νίκος Βετούλας τον επέλεξε να έρθει στην Κρήτη.

Αυτή θα είναι η δεύτερη χρονιά του στην Ευρώπη, όπου τον έφερε για πρώτη φορά ο Λίνος Γαβριήλ μέσω… Κύπρου και ΑΕΚ Λάρνακας. Ο επιτυχημένος προπονητής τον είχε εντοπίσει στο Summer League του Λας Βέγκας και από τα λίγα λεπτά που τον είχε δει να αγωνίζεται με τους Μέμφις Γκρίζλις, διαπίστωσε πως έχει πλούσια προσόντα και υψηλό δείκτη ταλέντου. Ακολούθησαν φοβερές εμφανίσεις στο FIBA Europe Cup, ιδίως κόντρα στην Γκαζιαντέπ του Στέφανου Δέδα και κάπως έτσι ήρθε η μεταγραφή του στη Γερμανία και στη Χένα.

Το Basketblog.gr επικοινώνησε με τον κόουτς Γαβριήλ, ο οποίος θα μας βοηθήσει να γνωρίσουμε καλύτερα το σημαντικό μεταγραφικό απόκτημα του Ρεθύμνου.

Αναλυτικά όσα μας είπε:

“Τον ήξερα από το NCAA, όπου ήταν ηγέτης στους Μέμφις Τάιγκερς ηγέτης και ήταν μεγάλη υπόθεση το γεγονός ότι είχε έρθει στο Summer League του Λας Βέγκας για να παίξει στους Μέμφις Γκρίζλις. Είχε κάποια λεπτά συμμετοχής, στα οποία μπορούσες να έχεις άποψη για την αξία του, πέραν των βίντεο του κολεγίου του. Είναι ένα απίστευτα δυνατό παιδί, φοβερός ριμπάουντερ, πάρα πολύ καλός σε up-tempo παιχνίδι και ταιριάζει απόλυτα στο Ρέθυμνο, γιατί είναι πολύ αθλητικός και τρέχει εξαιρετικά το γήπεδο. Έχει την προοπτική να γίνει παίκτης Ευρωλίγκας αν δουλέψει πάνω στις αδυναμίες του, όπως έδειξε και στη ρούκι χρονιά του στην Ευρώπη. Ήταν καταπληκτικός ειδικά απέναντι στην Γκαζιάντεσπορ, η οποία είναι μια ομάδα που νίκησε την Γαλατασαραϊ και κόντραρε στα ίσια την Φενέρμπαχτσε. Πολύ καλή επιλογή από το Ρέθυμνο. Εξάλλου, ο Νίκος Βετούλας ξέρει εξαιρετικά την αγορά και δεν με εκπλήσσει το γεγονός πως τον απέκτησε. Από όσα είδα στο αγωνιστικό στυλ του Ρεθύμνου, νομίζω πως θα ταιριάξει απόλυτα στην ομάδα”.