Τα πολλά λάθη αλλά και το άγχος των δύο ομάδων ήταν αυτά που χαρακτήρισαν κυρίως την αναμέτρηση. Οι γηπεδούχοι χωρίς να εντυπωσιάσουν και παίζοντας μέτριο μπάσκετ κατάφεραν εν τέλει να επικρατήσουν στο +4 των Τρικάλων, που παρουσιάστηκαν με τέσσερα νέα πρόσωπα στην σύνθεση τους.

Οι γηπεδούχοι προβλημάτισαν με την εικόνα τους, σούταρε με άσχημα ποσοστά ευστοχίας και σε κανένα σημείο του αγώνα δεν βρήκε ρυθμό στην επίθεση. Και οι δύο ομάδες μπήκαν στο παρκέ παρουσιάζοντας αρκετά προβλήματα κυρίως στο επιθετικό κομμάτι. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι Τρίκαλα δεν ευστόχησαν σε σουτ εντός παιδιάς για περίπου οχτώ λεπτά. Ο δε ΠΑΟΚ ο οποίος επίσης δεν είχε ρυθμό στην επίθεση, κατάφερε με τους Κρουμπάλι και Μαργαρίτη να προηγηθεί με 14-9 στο τέλος του δεκαλέπτου.

 Στη δεύτερη περίοδος οι δύο ομάδες κατάφεραν να βελτιώσουν την επαφή τους με το αντίπαλο καλάθι. Κυρίως έπειτα από επιθετικά ριμπάουντ ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 27-16(14’). Από την άλλη τα Τρίκαλα σούταραν με απελπιστικά ποσοστά ( 3/21 σουτ), ενώ και ο δρόμος προς τη ρακέτα φαινόταν αρκετά δύσβατος. Οι Τάλτον και Λούντζης «ξεκόλλησαν» την ομάδα τους διαμορφώνοντας το 29-24 στο17’. Το ημίχρονο εν τέλει έκλεισε με σκορ 33-28.

 Οι δύο ομάδες συνέχισαν να δυσκολεύονται στο σκοράρισμα και στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι επιλογές στην επίθεση ήταν κακές ομοίως και το επίπεδο αποτελεσματικότητα. Με αυτή την εικόνα παιχνιδιού τα Τρίκαλα κατάφεραν να μειώσουν για πρώτη φορά στον έναν πόντων (35-34, 24’). Ο ΠΑΟΚ με τη βοήθεια του Αντώνη Κόνιαρη κυρίως στα αμυντικά του καθήκοντα (κατάφερε να «κλέψει» την μπάλα και να ανοίξει τη διαφορά με αποτέλεσμα το δεκάλεπτο να κλείσει στο 49-40.

 Ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε τέσσερα αγωνιστικά λεπτά για να πετύχει το πρώτο του καλάθι στην τελευταία περίοδο.  Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο τελευταίο λεπτό με διαφορά έξι πόντων (56-50), όμως με διαδοχικά λάθη κράτησε τα Τρίκαλα στο παιχνίδι (56-54). Με δύο βολές όμως του Γκος, ο ΠΑΟΚ εν τέλει σφράγισε τη νίκη.

 

Τα δεκάλεπτα: 14-9, 33-28, 49-40, 58-54

ΠΑΟΚ(Παπαθεοδώρου): Petteway 7, Χρυσικόπουλος 11 (1),  Krubally 11, Κόνιαρης 1, Μαργαρίτης 11, Ζάρας 7 (1), Χαραμπόπουλος 2, Κατσίβελης 5, Jackson, Goss 2, Jones 1
Τρίκαλα (Τακιανός): Fields 6, Richardson 9 (1), Thames 10 (1),  Λούντζης 7 (1), Σλαφτσάκης 3, Talton 7 (1), Tejic 5, Morris 7 (1)