Η ομάδα του Παναθηναϊκού παρέμεινε αήττητη στο πρωτάθλημα της Basket League με 4-0 ρεκόρ μετά από τη σημερινή του νίκη κόντρα στον Ιωνικό Νικαίας με 79-53 και έτσι μαζί με την ΑΕΚ είναι οι μοναδικές ομάδες που δεν έχουν κάνει καμία ήττα φέτος μέχρι στιγμής. Από την άλλη μεριά, ο ανταγωνιστικός και σήμερα όσο μπορούσε Ιωνικός υποχώρησε στο 1-5 αποκτώντας πλέον “πονοκεφάλους” για τη θέση του στο βαθμολογικό πίνακα.

Ο αγώνας

Ο Ιωνικός Νικαίας μπήκε αποφασισμένος στο παιχνίδι να δυσκολέψει τον ισχυρό Παναθηναϊκό και μάλιστα έπιασε στον “ύπνο” την άμυνα των πρασίνων και στα πρώτα τρία λεπτά του αγώνα προηγήθηκε με ένα μικρό σερί 7-0, έχοντας πρωταγωνιστή τον Hollowell. Αμέσως όμως ήρθε και η απάντηση του “τριφυλλιού”. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του Γιώργου Βόβορα απάντησε με το δικό της σερί που έφτασε στο 14-0 αντίστοιχα (7-14) με το πέρασμα του πρώτου πεντάλεπτου, με κύριους εκφραστές τους White και Nedovic.

Η συνέχεια στην δεύτερη περίοδο του παιχνιδιού είχε παρόμοιο χαρακτήρα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ανεβάσει “ψηλά” την άμυνά τους, με αποτέλεσμα το “συγκρότημα” του coach Αγγέλου να υποκύπτει σε αρκετά λάθη, τα οποία έδιναν εύκολες και άμεσες λύσεις στους πράσινους. Η έλευση των Fitzpatrick και Χουγκάζ για την ομάδα της Νίκαιας άλλαξε λίγο την εικόνα της, καθώς οι δυο παίκτες έδωσαν αρκετή ενέργεια, ωστόσο ο Παναθηναϊκός εξακολουθούσε να ελέγχει το ρυθμό του παιχνιδιού. Ένα έμμεσο τρίποντο από τον Shelvin Mack έδωσε “αέρα” 7 πόντων στο “τριφύλλι” με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου (14-21).

Παρά το γεγονός πως ο Ιωνικός ξεκίνησε και πάλι δυναμικά τη δεύτερη περίοδο και φάνηκε πως ο Smith άρχισε να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες, κάτι που χρειάζονταν πολύ σήμερα οι γηπεδούχοι, ο Παναθηναϊκός και πάλι είχε την απάντηση. Η πίεση των φιλοξενουμένων στα τέσσερα τέταρτα του γηπέδου δεν άφηναν τους “Νικαιώτες” να βρουν ρυθμό και να αντιδράσουν στο σερί των πρασίνων. Foster και Μήτογλου βρήκαν στόχο κοντά στο καλάθι του Ιωνικού και αύξησαν τη διαφορά κοντά στους 10 (16-25) με το πέρασμα δυο λεπτών για τη δεύτερη περίοδο.

Στη συνέχεια όμως και πάλι η ομάδα του Αγγέλου είχε τη διάθεση και την “καρδιά” να βρεθεί κοντά στο σκορ και συγκεκριμένα στους 2 πόντους (23-25) με πρωταγωνιστή στην επίθεσή της τον Smith, αλλά και τον Hollowell. Ωστόσο λίγο αργότερα, ο Γιώργος Βόβορας πέρασε στο παιχνίδι τους Auguste και Καλαϊτζάκη, οι οποίοι προσέφεραν ενέργεια και ταλέντο στις “τάξεις” των πρασίνων. Με πρωταγωνιστή τον Έλληνα γκαρντ, αλλά και λίγο αργότερα τον Μποχωρίδη και τον Nedovic, οι φιλοξενούμενοι αύξησαν τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό. Ένα εύστοχο καλάθι του Ben Bentil “εκτόξευσε” τη διαφορά στους 12 πόντους (28-40) για την ανάπαυλα του πρώτου μέρους.

Ο Σέρβος ηγέτης του Παναθηναϊκού ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα εξίσου “ζεστός” όσο το πρώτο μέρος. Μάλιστα εκτός από το σκοράρισμα, ο Νedovic ανέλαβε και τη δημιουργία του “τριφυλλιού” στη συνέχεια και οι Παπαγιάννης και Κασελάκης ήταν αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν το μπασκετικό “IQ” του Σέρβου γκαρντ. Η διαφορά συνέχιζε να είναι σταθερά πάνω από τους 10 πόντους σταθερά με τον Adam Smith να είναι ο μοναδικός που “τραβούσε” επιθετικά τον Ιωνικό.

Μετά από ένα καλάθι του Χουγκάζ, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να βρουν λύσεις επιθετικά και έδωσαν την ευκαιρία στους πράσινους να “σφίξουν” την άμυνά τους περισσότερο και στην επίθεση ο Nemanja Nedovic είχε πάρει ήδη “φωτιά”. Λίγο πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, οι φιλοξενούμενοι ήλεγχαν το παιχνίδι και στις δυο πλευρές του γηπέδου, με αποτέλεσμα να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τη διαφορά υπέρ τους. Παίρνοντας αρκετά μεγάλη βοήθεια από τους Bentil, Mack και Κασελάκη, ο Παναθηναϊκός με ένα εύστοχο δίποντο του τελευταίου βρέθηκε να προηγείται με τη λήξη της τρίτης περιόδου με 19 πόντους (41-60).

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να αυξήσουν τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους με την έναρξη της τέταρτης και τελευταίας περιόδου χάρη στην ποιοτική κίνηση του Ντίνου Μήτογλου. Ωστόσο ο Παναθηναϊκός “χαλάρωσε” στη συνέχεια λίγο και έδωσε την ευκαιρία στον Ιωνικό να πλησιάσει στο σκορ και με πρωταγωνιστές τους Fitzpatrick και Hollowell μείωσε τη διαφορά στο -15 (49-64) περίπου 5 λεπτά πριν από τη λήξη του παιχνιδιού. Βέβαια, τα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς παρά την προσπάθεια των παικτών του Ιωνικού, οι πράσινοι έδειξαν το πόσο “βάθος” διαθέτουν, όπως και ποιότητα, φτάνοντας σε άλλη μια νίκη, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 53-79 υπέρ τους.

“Παίκτες-κλειδιά”

Για τους νικητές της σημερινής αναμέτρησης, ξεχώρισε για ακόμη μια φορά ο Nemanja Nedovic, ο οποίος “σταμάτησε” στους 18 πόντους, μοιράζοντας παράλληλα και 4 ασίστ. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν και ο Ντίνος Μήτογλου, ο οποίος μόλις σε 15 λεπτά συμμετοχής, σημείωσε 12 πόντους, πήρε 5 ριμπάουντ και “μοίρασε” 3 τάπες. Πολύ θετικοί ήταν και οι Γιώργος Καλαϊτζάκης, Ben Bentil, Γιώργος Παπαγιάννης, αλλά και ο Shelvin Mack. Υπενθυμίζουμε πως οι πράσινοι αγωνίστηκαν σήμερα χωρίς τους Ιωάννη Παπαπέτρου και Howard Sant-Roos, ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα ο Zach Auguste αποχώρησε προς τα αποδυτήρια καθώς φάνηκε να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.

Από την αντίπερα όχθη, οι γηπεδούχοι είχαν σήμερα σε εξαιρετική κατάσταση τον “συνήθη ύποπτο” Adam Smith, ο οποίος τελείωσε το ματς με 15 πόντους και 2 κλεψίματα. Επάξια δίπλα στον Αμερικανό γκαρντ στάθηκε και ο Jeremy Hollowell, ο οποίος πρόσθεσε 12 πόντους και 4 ριμπάουντ. Διψήφιο αριθμό πόντων για τον Ιωνικό είχαν και οι Toarlyn Fitzpatrick και Νίκος Χουγκάζ που σημείωσαν από 11 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 28-40, 41-60, 53-79

Δείτε αναλυτικά τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

Διαβάστε περισσότερα σε λίγο…