Τρία πολύ… χορταστικά παιχνίδια διεξήχθησαν στην πρεμιέρα της Stoiximan.gr Basket League με την ΑΕΚ να επικρατεί άνετα των Τρικάλων (91-72), τον ΓΣΛ-Φάρο να κάνει επίδειξη δύναμης απέναντι στον Πανιώνιο (98-68) και τον Κολοσσό να παίρνει στον πόντο το παιχνίδι απέναντι στο Ρέθυμνο (64-63).

 

Με διάθεση να κοντράρουν την ΑΕΚ στα ίσια μπήκαν στο μεταξύ τους παιχνίδι τα Τρίκαλα, καταφέρνοντας να αιφνιδιάσουν τους «κιτρινόμαυρους». Οι Τρικαλιώτες πήραν προβάδισμα ακόμα και έξι πόντων (8-14), πριν η ΑΕΚ «ξυπνήσει» και ισοφαρίσει με δύο βολές του Δημήτρη Μαυροειδή στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (17-17).

Και έχοντας πάθει από την εικόνα της πρώτης περιόδου, η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου μπήκε στο δεύτερο δεκάλεπτο με σκοπό να τελειώσει το παιχνίδι. Και τα κατάφερε, αφού ο Μάικ Γκριν έκανε τα πάντα στο παρκέ, ενώ από την μεριά του ο Δημήτρης Μαυροειδής προσέθετε πόντους στην επίθεση της ΑΕΚ, που έχτισε μια διαφορά… ασφαλείας στο ημίχρονο (42-27).

Στην τρίτη περίοδο οι «κιτρινόμαυροι» ήταν πιο χαλαροί, ωστόσο κατάφεραν να διατηρήσουν την διαφορά των δεκαπέντε πόντων που είχαν φτιάξει. Τα Τρίκαλα έβρισκαν λύσεις επιθετικά, αλλά στην άμυνα δεν μπορούσαν να σταματήσουν την ΑΕΚ κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνουν πίσω στο σκορ (63-48).

Οι παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου ήταν κακοί αμυντικά, ωστόσο έβρισκαν εύκολα καλάθια στην επίθεση και έτσι δεν κινδύνευσαν ούτε στην τέταρτη περίοδο. Αντίθετα, κατάφεραν να αυξήσουν τη διαφορά τους και να επικρατήσουν, τελικά, με 91-72.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 42-27, 63-48, 91-72.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ!

 

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΟΣ ΓΣΛ-ΦΑΡΟΣ, ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

 

Με πολύ μεγαλύτερη διάθεση από τον Πανιώνιο μπήκε στο παιχνίδι ο ΓΣΛ-Φάρος, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να αποσπαστεί στο σκορ από το τέλος της πρώτης περιόδου (19-13). Ωστόσο, στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Πανιώνιος έδειξε πως δεν είχε τις δυνάμεις να αντιμετωπίσει την ομάδα της Λάρισας, η οποία σημείωσε άλλους 30 (!) πόντους μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (49-25).

Μία από τα ίδια και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον ΓΣΛ-Φάρο να συνεχίζει την κυριαρχία του στο παρκέ και να αυξάνει κι άλλο τη διαφορά στο τέλος της τρίτης περιόδου (78-42). Στην τέταρτη περίοδο η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου έκοψε τον ρυθμό της και ο Πανιώνιος βρήκε την ευκαιρία να μειώσει, έστω και λίγο, την διαφορά μίας πολύ μεγάλης ήττας (98-68).

Τα δεκάλεπτα: 19-13, 49-25, 78-42, 98-68.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ!

 

ΜΑΤΣΑΡΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ, ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΛΟΣΣΟ

Η ομάδα του Νίκου Βετούλα έδειξε από την αρχή του παιχνιδιού με τον Κολοσσό πως δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος για κανέναν φέτος. Κατάφερε μάλιστα να προηγηθεί στην πρώτη περίοδο (19-20), ενώ στο δεύτερο δεκάλεπτο πήρε μια καλή διαφορά την οποία όμως η ομάδα της Ρόδου κατάφερε να μειώσει μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου (32-35).

Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι Ροδίτες κατάφεραν να μπουν μπροστά στο σκορ, αφού το Ρέθυμνο δεν ήταν καλό αμυντικά (55-49). Παρόλα αυτά στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα οι Κρητικοί προσπάθησαν να γυρίσουν το ματς, συνδυάζοντας την καλή τους επίθεση με την εξαιρετική άμυνα, ωστόσο δεν τα κατάφεραν με τον Κολοσσό να παίρνει την νίκη στον πόντο (64-63).

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 32-35, 55-49, 64-63.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ!