Ο Ιωνικός Νικαίας μπορεί να δυσκόλεψε για ένα ημίχρονο τον Παναθηναϊκό, ωστόσο οι πράσινοι στο δεύτερο μέρος “ανέβασαν στροφές” και στο τέλος πανηγύρισαν μια άνετη νίκη με 102-64 για το πρώτο παιχνίδι της σειράς στα Playoffs της Stoiximan Basket League.

Ο αγώνας

1ο δεκάλεπτο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να παρουσιάζονται αρκετά νευρικές και άστοχες. Σύντομα, ο Ιωνικός Νικαίας απέκτησε ένα μικρό προβάδισμα 4-8 έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Holyfield και Χουγκάζ. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι διεύρυναν το σερί τους και ανέβασαν τη διαφορά στο +9 (4-13). Ο Παναθηναϊκός σε εκείνο το σημείο αντέδρασε με ένα 5-0 σερί (9-13) χάρη σε ένα τρίποντο του Παπαπέτρου, αλλά και ένα κοντινό “hook” από τον Μήτογλου

Με το πέρασμα του πρώτου πεντάλεπτου, οι πράσινοι πλησίασαν στους 3 πόντους (12-15), αλλά ξανά οι Νικαιώτες “πάτησαν το πόδι στο γκάζι”. Ένα τρίποντο του Τολιόπουλου ανέβασε τη διαφορά στους 6 και πάλι (12-18) περίπου 1 λεπτό πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Holyfield να ευστοχεί σε ένα δίποντο και ανεβάζοντας τη διαφορά στο +6 (14-20) για την ομάδα του, κάνοντας την “έκπληξη” στο ΟΑΚΑ.

2ο δεκάλεπτο

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με την ομάδα του Άγγελου Τσίκληρα να “τρέχει” ένα 5-0 σερί χάρη σε 3 πόντους του Χουγκάζ και ένα δίποντο του Πετρόπουλου, ανεβάζοντας έτσι για πρώτη φορά στο παιχνίδι τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους (14-25). Στη συνέχεια το “τριφύλλι” απάντησε με τον ίδιο τρόπο και στη συνέχεια “έσφιξε” την άμυνά του, κατεβάζοντας τη διαφορά στους 4 πόντους (24-28) περίπου 6 λεπτά πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους.

Η παρουσία του αρχηγού των γηπεδούχων Ιωάννη Παπαπέτρου στο παρκέ είτε σε επίθεση, είτε και σε άμυνα, ήταν αυτή που συνέβαλε αρκετά στο γεγονός πως η ομάδα του Oded Kattash “ξύπνησε” και “μπήκε” ξανά στο ματς. Περίπου 2 λεπτά πριν την ανάπαυλα, ο Sant-Roos με δυο εύστοχες βολές ισοφάρισε μετά από αρκετή ώρα σε 34-34. Ο White με ένα δίποντο, έβαλε μπροστά το “τριφύλλι” στο σκορ (40-39) και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης.

3ο δεκάλεπτο

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο με ένα “σερί” 8-2 με πρωταγωνιστές τους Hezonja και Παπαγιάννη (48-41) πιέζοντας αρκετά τον Ιωνικό στα τέσσερα τέταρτα του γηπέδου. Οι Νικαιώτες προσπάθησαν να βρουν τα “πατήματά” τους όσον αφορά την επιθετική τους λειτουργία, ωστόσο η ομάδα του Kattash τους περιόρισε αρκετά. Μάλιστα, 3 λεπτά πριν το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου, ο Κυπελλούχος Ελλάδας, “εκτόξευσε” τη διαφορά στους 11 πόντους (57-46) χάρη σε δυο βολές του Μήτογλου.

Με “όπλο” τους την εξαιρετική αμυντική λειτουργία τους, οι “πράσινοι” διατηρούσαν σε εκείνο το σημείο τη διαφορά σε διψήφια νούμερα και πιο συγκεκριμένα, ο Παπαγιάννης με ένα δυναμικό κάρφωμα έπειτα από ριμπάουντ του Hezonja, προηγήθηκε με 15 πόντους (63-48). Ο Mack με 4 συνεχόμενους πόντους διαμόρφωσε το 69-50 για το τέλος της τρίτης περιόδου, δείχνοντας έτσι πως το “τριφύλλι” όχι απλά είχε ανακάμψει, αλλά “κλείδωνε” από νωρίς την πρώτη νίκη της σειράς.

4ο δεκάλεπτο

Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο άνηκε επίσης αποκλειστικά στους πράσινους. Το “rotation” των γηπεδούχων “άνοιξε” και η διαφορά υπέρ τους διατηρήθηκε πάνω από τους 20 πόντους. Σύντομα, με το πέρασμα του πρώτου πεντάλεπτου στην τελευταία περίοδο, το “τριφύλλι” με τρίποντο από τον Bentil ανέβασε κι άλλο τη διαφορά και πιο συγκεκριμένα στους 25 πόντους (86-61). Ο Ιωνικός από την άλλη μεριά, δεν μπορούσε να αντιδράσει στην άμυνα του Παναθηναϊκού και έτσι τα τελευταία λεπτά του αγώνα είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα.

Λίγο αργότερα, ο Auguste με ένα τρομερό κάρφωμα “εκτόξευσε” τη διαφορά στους 30 πόντους (91-61). Το τελικό σκορ του αγώνα διαμορφώθηκε στο 102-64 με τους πράσινους να πανηγυρίζουν μια άνετη έτσι όπως εξελίχθηκε το δεύτερο ημίχρονο νίκη, την πρώτη τους για τη σειρά των Playoffs για το πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League.

Οι κορυφαίοι

Για τους νικητές σήμερα ξεχώρισε ο αρχηγός της ομάδας, Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος φάνηκε να έρχεται με “κεκτημένη ταχύτητα” από τον τελικό του Κυπέλλου, “σταματώντας” στους 23 πόντους, έχοντας 3/5 ελεύθερες βολές, 7/7 δίποντα, 2/3 τρίποντα, ενώ πρόσθεσε στον “καμβά” του ακόμη 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Ντίνος Μήτογλου, ο οποίος σημείωσε 18 πόντους και “μάζεψε” 10 ριμπάουντ, φτάνοντας σε ακόμη ένα “double-double” για το εγχώριο πρωτάθλημα. 

Από την άλλη μεριά, για τον Ιωνικό ξεχώρισε με την εμφάνισή του ο Michael Holyfield, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 12 πόντους και 4 ριμπάουντ. Επάξια στο πλευρό του στάθηκε ο Βασίλης Τολιόπουλος, ο οποίος σκόραρε 11 πόντους, ευστοχώντας 3 φορές σε σουτ τριών πόντων, ενώ ίδιους πόντους είχαν και οι Sayeed Pridgett και Jeremy Hollowell.

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 40-39, 69-50,102-64

Δείτε αναλυτικά τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

Το φύλλο αγώνα

Παναθηναϊκός – Ιωνικός Νικαίας 102-64

Διαιτητές: Κ.Σταματόπουλος, Π. Ελευθεριάδης, Ε. Κωνσταντινίδου
Δεκάλεπτα: 14-20, 40-39, 69-50,102-64
Παναθηναϊκός (Oded Kattash): Mack 9 (2), Παπαγιάννης 8, Μποχωρίδης 4, Auguste 6, Παπαπέτρου 23 (2), Hezonja 7 (1), Δίπλαρος 3 (1), Κασελάκης 1, White 9 (1), Μήτολου 18 (2), Bentil 12  (2), Sant-Roos 2.
Ιωνικός Νικαίας (Άγγελος Τσίκληρας): Πετρόπουλος 10 (2), Pridgett 11 (1), Χατζηκυριάκος 3 (1), Βλάχος, Hollowell 11 (1), Muhaymin 1, Τολιόπουλος 11 (3), Χουγκάζ 5, Holyfield 12.