Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε της μαχητικής Λάρισας με 87-77, κάνοντας το 1-0 στη σειρά με τους Θεσσαλούς.

 

Η εικόνα της 1ης περιόδου απέδειξε το γιατί έχει φτάσει Λάρισα στις 4 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Με μια «ραψωδία» του Moody, η οποία ξεκίνησε με τρίποντο από το logo και τη γραμμή του κέντρου (!!), ακολουθούμενη από 2 ακόμη τρίποντα απ’ τα 9 μέτρα, η θεσσαλική ομάδα διατήρησε το προβάδισμα και εύκολα θα έλεγε κανείς. Ο Γιώργος Βόβορας ζητούσε απ’ τους παίκτες του να παίξουν σε γρήγορο τέμπο, κάτι που δεν επέτρεπε η Λάρισα, με αποτέλεσμα αυτό το «γρήγορα» να γίνει «βιαστικά», αποφέροντας αρκετά λάθη. Ο Καράμπελας «μοίραζε» ανελλιπώς ασίστ (4 στο τέλος της περιόδου), με τον Τσαϊρέλη -κατά κύριο λόγο- να παίρνει τις πάσες και ν’ ανεβάζει το σκοράρισμά του (6 πόντοι). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 20-25, με τον Κασελάκη να το διαμορφώνει σκοράροντας buzzer beater μαρκαρισμένο τρίποντο.

Στη 2η περίοδο όλα άλλαξαν. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να προσθέσει το γρήγορο τέμπο στο παιχνίδι του και με τον Nedovic να παίρνει το… «όπλο» του σκοράροντας 11 διαδοχικούς πόντους (είχαν προηγηθεί 5 του Siva), έφτασε στο +7 τη διαφορά, με επί μέρους 16-4 (36-29). Η Λάρισα βρήκε απάντηση με τρίποντο (ποιου άλλου;) του Moody, αλλά το «τριφύλλι» ήταν σε καλύτερη κατάσταση στο 2ο δεκάλεπτο, «πάτησε» πάνω στο μομέντουμ που «έχτισε» κυρίως ο Nedovic και «έκλεισε» το ημίχρονο με διψήφια διαφορά (49-39). Ο Αμερικανός γκαρντ κράτησε επί της ουσίας τους Θεσσαλούς στο ματς όταν έβρισκε ρυθμό ο Παναθηναϊκός, τελειώνοντας το ημίχρονο με 19 πόντους (5/7 τρίποντα) και 2 κλεψίματα. Κορυφαίοι οι Παπαπέτρου και Nedovic για τους «πράσινους» στο ημίχρονο, με 14 πόντους αμφότεροι. Σε ρόλο οργανωτή -και πάλι- ο Sant-Roos με 4 ασίστ και πολλές φορές τη μπάλα στα χέρια του. 

 

Η Λάρισα επέστρεψε στην 3η περίοδο! Mε τον Moody να συνεχίζει από ‘κει που σταμάτησε και τον Krubally να μπαίνει στην «εξίσωση», το σύνολο του Φώτη Τακιανού «ανάσανε» δίπλα στον Παναθηναϊκό, μειώνοντας στους 4 και εν συνεχεία στον έναν (61-60)! Ωστόσο, απ’ τη στιγμή που μπήκε ο Krubally στο «πνεύμα» του αγώνα, δε γινόταν να μη μπει ο Παπαγιάννης. Ο Έλληνας διεθνής σκόραρε 6 διαδοχικούς πόντους, με τους 4 τελευταίους να έρχονται από επιθετικό ριμπάουντ, ενώ ο Macon έφτιαξε ξανά διψήφια διαφορά για την ομάδα του με εύστοχο τρίποντο (70-60). Ο Τσαϊρέλης είπε την τελευταία κουβέντα του 3ου δεκάλεπτου, αφού στα 2″ πρόλαβε το υψωμένο χέρι του Παπαγιάννη και με ταμπλό «έγραψε» το 70-62. Ο πρώην παίκτης του Ρεθύμνου έφτασε τους 26 πόντους (+3 κλεψίματα) μετά το τέλος αυτής της περιόδου, ενώ ο Krubally (12 πόντοι) έγινε διψήφιος, όπως και ο Τσαϊρέλης (12 πόντοι). Έφτασε τα 10 ριμπάουντ ο Παπαγιάννης, μαζί με 6 πόντους.

Με τον Siva να έχει αναλάβει πια αποκλειστικά το μαρκάρισμα του Moody, ο γκαρντ των Θεσσαλών «τα βρήκε σκούρα» απ’ τον πρώην παίκτη της Alba, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να δυσκολέψει και η επίθεση των φιλοξενούμενων. Ακόμα κι έτσι όμως, η θεσσαλική ομάδα παρέμεινε μέσα στο κόλπο… ακόμη και 4 πριν τον αγώνα, χάρη σε τρίποντα των Ζάρα και Παπαντωνίου. Κάποιες βολές από ΠαπαπέτρουNedovic (των δύο κορυφαίων του Παναθηναϊκού απόψε) και ένα πολύ δύσκολο καλάθι του White έφεραν τη διαφορά ξανά στους 13 (83-70), ωστόσο ο Moοdy ήταν ξανά εκεί και μαζί με τον Τσαϊρέλη μείωσαν στους 8 (83-75) με 2:19′ ν’ απομένουν. Το άστοχο καλάθι του Τσαϊρέλη, το οποίο στη συνέχεια «συνοδεύτηκε» με 2 εύστοχες βολές του Nedovic «τελείωσε» επί της ουσίας την υπόθεση, με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει (87-77) και να κάνει το 1-0 στη σειρά με τη Λάρισα.

 

Διαιτητές: Παπαπέτρου, Συμεωνίδης, Θεονάς.

Δεκάλεπτα: 20-25, 49-39, 70-62, 87-77.

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Βόβορας): Macon Jr. 9, Παπαγιάννης 7 (12 ριμπάουντ), Παπαπέτρου 18, White 10, Sant-Roos 9 (3 κλεψίματα), Siva 8, Μποχωρίδης , Κασελάκης 3, Nedovic 20, Χουγκάζ, Evans 3, Μαντζούκας.

ΛΑΡΙΣΑ (Τακιανός): Krubally 14 (12 ριμπάουντ), Ζάρας 3, Καράμπελας 3, Maric 6, Moody 29 (7 τρίποντα, 3 κλεψίματα), Τσαϊρέλης 14, Βισσαρίου, Σπυρόπουλος, Green 2, Αστεριάδης, Παπαντωνίου 3, Berzins 3.

 

Μπορείτε να δείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία του αγώνα ΕΔΩ.