Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ μεστός στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης με τη Λάρισα και μετά από ένα αρχικά μουδιασμένο ξεκίνημα κατάφερε να επιβάλει την κυριαρχία του και να επικρατήσει εν τέλει με χαρακτηριστική άνεση με 98-67.

Όπως είχε γίνει και στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τον πρώτο γύρο της Basket League, οι Θεσσαλοί ήταν η ομάδα που κατάφερε να εκκινήσει καλύτερα την αναμέτρηση, με τους φιλοξενούμενους να είναι πολύ αποτελεσματικοί στα της επίθεσής τους στο πρώτο περίπου πεντάλεπτο του ματς και να προηγούνται μάλιστα ακόμα και με διψήφια απόσταση (+10, 5-15) με επί μέρους σκορ της τάξης του 0-11!
Ωστόσο, στη συνέχεια το “τριφύλλι” άρχισε σιγά σιγά να αποδεικνύει την πραγματική διαφορά μεταξύ του ίδιου και του σημερινού του αντιπάλου και με κύριο πρωτεργάτη τον Jeremy Evans, που ήταν ασταμάτητος με 5-7 τρίποντα στο πρώτο μέρος, κατόρθωσε πολύ σύντομα να τουμπάρει το μομέντουμ.
Έτσι, σταδιακά από τα μέσα της δεύτερης περιόδου η διαφορά ξεπέρασε αρχικά το φράγμα των 5 πόντων και εν συνεχεία και αυτό των 10, με ένα σύντομο πλην αποτελεσματικό σερί της τάξης του 10-2 έκλεισε το ημίχρονο μπροστά με 14 πόντους (49-35).

Μετά την ανάπαυλα, αντί το παιχνίδι να γίνει πιο ντέρμπι, οι φιλοξενούμενοι υποτάχθηκαν στις ορέξεις των παικτών του Γιώργου Βόβορα, οι οποίοι πάτησαν το πόδι στο γκάζι και δεν το άφησαν ποτέ ξανά μέχρι και το φινάλε της τρίτης περιόδου.
Σε αυτό το διάστημα ουσιαστικά, οι πράσινοι ήταν τρομερά αποτελεσματικοί με 50% ευστοχίας σε 18 εντός πεδιάς σουτ αλλά και με 38% σε 8 σουτ από την περίμετρο την ίδια στιγμή που κράτησαν τη Λάρισα στο 36% εντός πεδιάς και το απόλυτο μηδέν σε 4 απόπειρες από μακρινή απόσταση.
Έτσι, σταδιακά η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει μετά το 25ο λεπτό, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να “καθαρίσει” το ματς από πολύ νωρίς φτάνοντας μάλιστα και στο +25 (73-48) λίγο πριν το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου αλλά και το +28 (78-50) ένα λεπτό μετά την έναρξη του τέταρτου  -με τα εναπομείναντα λεπτά να είναι φυσικά διαδικαστικού χαρακτήρα…

Τα Δεκάλεπτα: 17-20, 49-35, 73-50, 

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία της αναμέτρησης πατώντας ΕΔΩ.