Ο Κώστας Σλούκας ήταν ο Πολυτιμότερος του σπουδαίου διπλού του Ολυμπιακού χθες (14/6) βράδυ στο ΟΑΚΑ. Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν… φονικός από την περίμετρο και εκτέλεσε πολλάκις από την weak side κάθε gap του Παναθηναϊκού. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ «εκτέλεσε» τους γηπεδούχους στην 3η περίοδο με συνεχόμενα καλάθια και ήταν ο άνθρωπος που ανάγκασε το πράσινο μομέντουμ να ντυθεί κόκκινο.
Ωστόσο, η παρουσία του Moustapha Fall ήταν εκείνη που πήρε από το χέρι τους Πειραιώτες και τους φέρνει πια μόλις μια νίκη μακριά από το πρώτο τους πρωτάθλημα έπειτα από 6 χρόνια.

Ο Γάλλος… γίγαντας σαφώς και δεν ήταν τόσο δυναμικός όσο στο πρώτο παιχνίδι των τελικών, όταν εν ολίγοις έκανε… πάρτι στην αντίπαλη ρακέτα κόντρα στον Γιώργο Παπαγιάννη, με τον Έλληνα «ψηλό» να στέκεται στο ύψος του στα τρία περίπου λεπτά που τον βρήκε μπροστά του στο πρώτο μέρος της χθεσινής βραδιάς.

Συνολικά, στο πρώτο ημίχρονο του Game 2, ο «Παπ» -εκμεταλλευόμενος τα 2 φάουλ που είχαν ρίξει τον Fall εκτός αγώνα- ήταν τρομερός με 8 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 τάπες σε 16 λεπτά παρουσίας, ένα διάστημα κατά το οποίο έκανε καλύτερο το τριφύλλι κατά 9 πόντους!
Στο εν λόγω 20λεπτο μάλιστα, ο Παναθηναϊκός έκανε ό,τι ήθελε στην ερυθρόλευκη ρακέτα με 12-19 δίποντα (63% ευστοχία) αλλά και 9 επιθετικά ριμπάουντ, την ίδια στιγμή που είχε κερδίσει και 10 φάουλ από τους φιλοξενούμενους -που βρίσκονταν με 14 πόντους πίσω στο σκορ ήδη από την εκπνοή του…

Μετά την ανάπαυλα όμως, ο πρώην άσος της ASVEL πήρε τη θέση του τιμιότατου Hassan Martin (7 πόντοι, 4 επιθετικά ριμπάουντ, 6 «σκουπίδια» και γέμισε την ρακέτα του Ολυμπιακού με τεχνογνωσία και μέγεθος.

Αμυντικά, δεν είναι σίγουρα τυχαίο το γεγονός πως η ομάδα του Γιώργου Βόβορα είδε τα 16 από τα 32 της σουτ να επέρχονται από την περίμετρο, αφού ο Γάλλος δέσποζε στο ζωγραφιστό, ενώ παράλληλα τα ποσοστά στα δίποντα ήταν τραγικά (7-16/44% ευστοχία)…
Ταυτόχρονα, ο Παπαγιάννης εκτέλεσε μόλις δις στο δεύτερο μέρος (2-2 σουτ) και μάζεψε 6 ριμπάουντ σε 17 λεπτά, ένα χρονικό διάστημα κατά το οποίο το τριφύλλι ήταν χειρότερο κατά 16 πόντους… Από την άλλη μεριά, η αρμάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, δέχθηκε μόλις 91 πόντους ανά 100 κατοχές (κορυφαία επίδοση) μ’ αυτόν παρόντα σύμφωνα με το ACB Stats!

 

  • 1ο Ημίχρονο: 8 πόντοι (2-3 σουτ, 4-4 βολές), 4 ριμπάουντ, 2 τάπες/+9 σε 16 λεπτά
  • 2ο Ημίχρονο: 4 πόντοι (2-2 σουτ), 6 ριμπάουντ

Επιθετικά, όπως ήδη αναφέρθηκε, δεν κατάφερε να κάνει ουδέποτε το… bullying στο οποίο ανάγκασε τον νεαρό αντίπαλό του στο ΣΕΦ και έμεινε χαμηλά (5 πόντοι).
Ωστόσο, η «αθόρυβη» δουλειά του τόσο με τα πάρα πολλά σκριν στους ball handlers του Ολυμπιακού, που ανάγκαζε τους παίκτες του ΠΑΟ να προσπαθούν πολύ για να τα αποφύγουν, όσο και με τα 3 επιθετικά του ριμπάουντ, που χάρισε νέες ευκαιρίες στον οργανισμό του Πειραιά -ο οποίος γενικότερα βρήκε 20 πόντους από 19 πόντους από 13 ριμπάουντ έπειτα από δικά του χαμένα σου-, ήταν μοναδική -με το +17 του (2η καλύτερη επίδοση) να μιλάει φυσικά από μόνο του!

Ένα ακόμα… τρελό στοιχείο;
Στους Τελικούς μέχρι και αυτήν τη στιγμή, μετράει περισσότερα ριμπάουντ (20) από πόντους (19), γεγονός που μαρτυράει φυσικά το ακέραιο των ικανοτήτων του σε κάθε μήκος και πλάτος του παρκέ, ενώ κάνει τον Ολυμπιακό καλύτερο κατά 37 πόντους στο διάστημα που βρίσκεται στο παρκέ!