Σε ένα παιχνίδι για “γερά νεύρα” για την 17η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, η ΑΕΚ παρά τις απώλειες που είχε, πήρε το “διπλό” κόντρα στον ΠΑΟΚ με 87-85 στην παράταση. Ο “δήμιος” των γηπεδούχων ήταν ο Keith Langford με ένα δύσκολο σουτ δυο πόντων στη λήξη του ματς. Με αυτή τη νίκη, η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου ανέβηκε στο 12-4, ενώ από την άλλη ο “Δικέφαλος του Βορρά” έφτασε στο 8-8.

Ο αγώνας

1ο δεκάλεπτο

Παρά τις απουσίες της, η ΑΕΚ ξεκίνησε δυναμικά την αναμέτρηση και κατάφερε γρήγορα να βρει στόχο μέσω κάποιων ενεργειών από τον Lojeski, αλλά και τον Langford. Μάλιστα γρήγορα με το πέρασμα του πρώτου τρίλεπτου, ο Μωραϊτης με ένα εύστοχο τρίποντο έβαλε μπροστά την ομάδα του με 2-7. Σε εκείνο το σημείο, ο ΠΑΟΚ αντέδρασε παίζοντας καλή άμυνα και στην επίθεση είχε πρωταγωνιστές τον Griffin και τον Καμπερίδη φτάνοντας σε ένα 6-0 σερί για να περάσει μπροστά στο σκορ (8-7).

Το παιχνίδι συνεχίστηκε με παρόμοιο ρυθμό με τις δυο ομάδες να θέλουν να “τρέξουν το γήπεδο”. Περίπου 2 λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου, o Malcolm Griffin με ένα εύστοχο σουτ τριών πόντων έβαλε μπροστά ξανά την ομάδα του στο σκορ (15-13). Η Ένωση απάντησε ευστοχώντας από τη γραμμή των ελευθέρων βολών και με σκόρερς τους Κατσίβελη και τον Langford αργότερα ισοφάρισε το σκορ σε 17-17. Η πρώτη περίοδος τελείωσε με ένα εύστοχο δίποντο του Keith Langford, βάζοντας μπροστά τους φιλοξενούμενους με 17-19.

2ο δεκάλεπτο

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να βρίσκουν “στόχο” πίσω από τη γραμμή των 6,75 μέτρων και μάλιστα δυο φορές στα πρώτα λεπτά του με τους Beech και Carter. Ωστόσο, ο Ρογκαβόπουλος είχε την απάντηση με το “ίδιο νόμισμα”. Η άμυνα της ομάδας του Άρη Λυκογιάννη βρέθηκε σε μια αδράνεια με τον Macon να ευστοχεί και αυτός με τη σειρά του πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, ενώ λίγο αργότερα ο “Ρόγκα” επανέλαβε το ίδιο “έργο” (25-29).  Μετά το πέρασμα του πρώτου πενταλέπτου στην δεύτερη περίοδο, οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν την κατάλληλη συγκέντρωση στην άμυνα, καθώς η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου έβρισκε αρκετές λύσεις είτε κοντά είτε και μακριά από τη ρακέτα.

Ωστόσο, η ΑΕΚ είδε ακόμα έναν παίκτη της να αποχωρεί υποβασταζόμενος λόγω τραυματισμού και οι “πονοκέφαλοι” για τον coach Παπαθεοδώρου. Ο λόγος για τον Marcus Slaughter. Περίπου 2 λεπτά πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, η ΑΕΚ προηγήθηκε για πρώτη φορά στο ματς με διψήφια νούμερα (27-37). Ωστόσο, ο “Δικέφαλος του Βορρά” αντέδρασε και γρήγορα με ένα 9-0 σερί έφτασε τη διαφορά στον πόντο για το φινάλε του πρώτου μέρους (36-37) έχοντας εκφραστές στην επίθεσή του κυρίως τους Καμπερίδη, Griffin και Κακλαμανάκη.

3ο δεκάλεπτο

Το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα ξεκίνησε με τον Χρυσικόπουλο να ευστοχεί σε ένα δύσκολο σουτ τριών πόντων. Στη συνέχεια για τον ΠΑΟΚ απάντησε άμεσα ο Μαργαρίτης με τον ίδιο τρόπο. Οι “μάχες σώμα με σώμα” αυξήθηκαν. Η Ένωση κατάφερε να “χτίσει” μια διαφορά της “τάξεως” των 7 πόντων (44-51) μέσω των ενεργειών του Langford είτε στο σκοράρισμα είτε στη δημιουργία. Λίγο αργότερα, οι Θεσσαλονικείς απάντησαν με ένα τρίποντο από τον Carter ξανά (49-53).

Τα τελευταία τρία λεπτά της τρίτης περιόδου έδειξαν πως οι δυο ομάδες απέκτησαν μια “νευρικότητα”. Αν και έκανε αρκετά λάθη, η ΑΕΚ πήρε “αέρα” 8 πόντων (49-57) με πρωταγωνιστές τους Kingsley Moses, Λίνο Χρυσικόπουλο, αλλά και τον Macon να δίνει αρκετή ενέργεια στην ομάδα του. Ο Carter ευστόχησε σε τρεις ελεύθερες βολές από τη “γραμμή της φιλανθρωπίας” και διαμόρφωσε το 52-57 για το τρίτο δεκάλεπτο.

4ο δεκάλεπτο

Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο του ματς ξεκίνησε με ακόμα ένα εύστοχο τρίποντο του Carter (55-57) μειώνοντας αισθητά. Ο Macon όμως για την ΑΕΚ συνέχιζε το “κρεσέντο” του και με κάποιους συνεχόμενους πόντους “ανέβασε” τη διαφορά στους 8 πόντους (55-63). Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν με τον εξίσου “καυτό” σήμερα Carter, αλλά και με ένα κάρφωμα του Konate μειώνοντας ξανά στους 3 πόντους (60-63). Το ματς απέκτησε “εκνευρισμό” και από τις δυο ομάδες, χωρίς να υπάρχει μεγάλο θέαμα. 

Με πρωταγωνιστή τον Macon, αλλά και τον Χρυσικόπουλο σε εκείνο το σημείο, οι φιλοξενούμενοι “ανέβασαν” τη διαφορά στους 9 πόντους (60-69). Ωστόσο, ο Josh Carter δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του λέξη. Με τρεις βολές και ένα εύστοχο τρίποντο, μείωσε άμεσα τη διαφορά στους 4 πόντους (67-71) περίπου 2 λεπτά πριν από το τελικό σφύριγμα του ματς. Ο Carter με το 6ο του τρίποντο μείωσε στον πόντο (70-71). Η προσπέραση για τον ΠΑΟΚ ήρθε με ένα εύστοχο “drive” του Love, ο οποίος στη συνέχεια ευστόχησε και πάλι σε drive για το 74-71. 

Σε εκείνο το σημείο, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου σχεδίασε μια εξαιρετική επίθεση, η οποία είχε αποδέκτη τον εξαιρετικό σήμερα Macon, ο οποίος ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων, ισοφαρίζοντας σε 74-74. Ο ΠΑΟΚ είχε όλα τα εναπομείναντα δευτερόλεπτα ωστόσο ο Beech αστόχησε σε σουτ τριών πόντων από τη γωνία, με το εκπληκτικό παιχνίδι να οδηγείται στο “έξτρα πεντάλεπτο” της παράτασης.

Παράταση

Στο ξεκίνημα το “έξτρα χρόνου” οι δυο ομάδες είχαν αρκετά μεγάλη νευρικότητα και “πέταγαν” αρκετές ευκαιρίες. Ο Χρυσικόπουλος σε κρίσιμο σημείο έβαλε μπροστά την ομάδα του στο σκορ με 76-78 και σε εκείνο το σημείο ο Malcolm Griffin αποβλήθηκε με 5 φάουλ από το παιχνίδι. Ο Langford με δυο εύστοχες βολές έβαλε μπροστά την Ένωση με 4 πόντους διαφορά (76-80) περίπου 2 λεπτά από το φινάλε της παράτασης. Λίγο αργότερα, ο Λίνος Χρυσικόπουλος ανέβασε και πάλι τη διαφορά στους 6 πόντους (77-83) με ένα σουτ τριών πόντων.

Ο Κακλαμανάκης, που ήταν και ο πρωταγωνιστής της ομάδας του στον “έξτρα χρόνο” με ένα “γκολ-φάουλ” μείωσε και πάλι στους 3 πόντους (80-83). O Love με ένα δυναμικό “drive” κατάφερε περίπου 17 δευτερόλεπτα πριν το τέλος να ευστοχήσει και να ισοφαρίσει και πάλι (85-85). Τον λόγο πλέον είχε η ΑΕΚ, η οποία εμπιστεύτηκε την επίθεση στον Keith Langford. Ο έμπειρος Αμερικανός γκαρντ την “δικαίωσε” και με ένα εύστοχο δίποντο, ευστόχησε σε “buzzer-beater” για τη νίκη της Ένωσης με 85-87 μέσα στο “PAOK Sports Arena”.

Οι κορυφαίοι

Για τους νικητές σήμερα ξεχώρισε χάρη στο “buzzer beater” που έβαλε, ο Keith Langford, ο οποίος σημείωσε 16 πόντους, πήρε 4 ριμπάουντ και μοίρασε 5 ασίστ. Πρώτος σκόρερ για την Ένωση ήταν ο Daryl Macon Jr, ο οποίος “σταμάτησε” στους 18 πόντους. Ο Λίνος Χρυσικόπουλος ήταν εξαιρετικός κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, πετυχαίνοντας 16 πόντους επίσης.

Για την ομάδα του ΠΑΟΚ σήμερα ξεχώρισε με την εξαιρετική του εμφάνιση, ο Josh Carter, o oποίος τελείωσε τον αγώνα με 27 πόντους, ευστοχώντας σε 6 σουτ τριών πόντων. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Malcolm Griffin, o oποίος είχε 17 πόντους, 4 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Τέλος, πολύ θετική ήταν και η εμφάνιση του Δημήτρη Κακλαμανάκη, ο οποίος ξεχώρισε ιδιαίτερα στην παράταση, τελειώνοντας το ματς τελικά με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ. 

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 36-37, 52-57, 74-74 (τελικό), 85-87 (παράταση)

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

To φύλλο αγώνα:

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 85-87

Διαιτητές: Ν. Σώμος, Β. Τσαρούχα, Κ.Πουρσανίδης
Δεκάλεπτα: 17-19, 36-37, 52-57, 74-74 (κ.δ), 85-87 (παρ.)
ΠΑΟΚ (Λυκογιάννης): Beech 5 (1), Konate, Love 8, Griffin 17 (2), Μαργαρίτης 5 (1), Κακλαμανάκης 15, Καμπερίδης 4, Παπαντωνίου, Carter 27 (6), Turner.
ΑΕΚ (Παπαθεοδώρου): Macon 18 (3), Langford 16 (5 ασ), Κατσίβελης 8, Χρυσικόπουλος 16 (3), Γόντικας, Μωραϊτης 3 (1), Μαυροειδής 6, Lojeski 8 (2), Ρογκαβόπουλος 7 (2), Moses 5 (1), Slaughter.