Ο ΠΑΟΚ έκανε το παχνίδι…της ζωής του, μπαίνοντας με το μαχαίρι στα δόντια από το ξεκίνημα. Ήταν εύστοχος, γέμισε αυτοπεποίθηση και έχτισε διψήφια διαφορά από νωρίς. Συνέχισε με εξωπραγματικά νούμερα ευστοχίας, σε 30 λεπτά είχε βάλει ήδη 90 πόντους και δεν άφησε καμία ελπίδα στους Νικαιώτες. Οι «ξένοι» που ήρθαν το τελευταίο διάστημα έχουν ανεβάσει επίπεδο τον ΠΑΟΚ, ο οποίος αν συνεχίσει έτσι αντί για υποβιβασμό θα κοιτάει πλέιοφ. Ο Χαραλαμπίδης έχει βλετιώσει την ομάδα, έχει αποκτήσει αυτοπεποίθηση σαν σύνολο ενώ και η χημεία βρίσκεται σε εξαιρετικά επίπεδα παρά τις πολλές αφίξεις και άφησαν πολύ γρήγορα πίσω τους την μεσοβδόμαδη ήττα από τη Ντιζόν για το BCL.

To ματς:

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν μουδιασμένα την αναμέτρηση, έχοντας δύο λάθη έκαστη στα πρώτα λεπτά, με τον ΠΑΟΚ όμως να βρίσκει λύσεις από την περιφέρεια και να προηγείται με 10-4. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να είναι άστοχοι και οι Θεσσαλονικείς το εκμεταλλεύτηκαν, κάνοντας το 15-6, το οποίο ανάγκασε σε τάιμ-άουτ τους Νικαιώτες. Ο ΠΑΟΚ στην συνέχεια ανέβασε την διαφορά σε διψήφιο νούμερο βάζοντας τις βάσεις για νίκη από νωρίς, με το πρώτο δεκάλεπτο να κλεινει στο 27-17.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι μπήκαν αγριεμένοι και συνέχισαν να…πυροβολούν τον (ανήμπορο) Ιωνικό, εκτοξεύοντας την διαφορά κοντά στους 20 πόντους, με τους Σμιθ και Σόρτερ να είναι καταιγιστικοί με 17 και 10 πόντους αντίστοιχα. Η δουλιεά όμως ήταν ομαδική, με τον «δικέφαλο» να μετράει ήδη 10 εύστοχα τρίποντα στο ημίχρονο και να έχει πάει την διαφορά στα…ουράνια, με το ημίχρονο να ρίχνει αυλαία στο 5939. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να σταθούν αμυντικά, ενώ και επιθετικά είχαν πρόβλημα καθώς δε μπορούσαν να περάσουν την μπάλα στο ζωγραφιστό, με την καλή άμυνα των γηπεδούχων να έχει κλείσει τους διαδρόμους.

Το…πάρτυ συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον ΠΑΟΚ μετά από 3 λεπτά να μετράει ήδη 70 (!!) πόντους με 11/17 από τα 6,75(!) και να εκτοξεύει την διαφορά στο +28. Το πόδι…δεν έλεγε να φύγει από το γκάζι και το ρεσιτάλ συνεχίστηκε. Μόλις στα μισά της περιόδου η ομάδα του Χαραλαμπίδη μετρούσε 60% στο δίποντο και 66% στο τρίποντο φτάνοντας την διαφορά στο +34 με τον Γουίγκινς να έχει πάρει τα ηνία στο σκοράρισμα μαζί με τον Σμιθ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μείνει φυσικά σε ρόλο θεατή αφού δεν μπρούσαν να σταματήσουν τον «δικέφαλο», ο οποίος έμοιαζε με ομάδα ΝΒΑ, έχοντας βάλει ήδη 90 πόντους σε 30΄παιχνιδιού. Η τρίτη περίοδος έκλεισε στο 90-56.

Στην τελευταία περίοδο ο Χαραλαμπίδης έριξε στο παρκέ το νεαρό (γεννημένο το 2001) Ιατρίδη, ο οποίος σκόραρε τους πρώτους του πόντους στην Α1 με τον ΠΑΟΚ να έχει χαλαρώσει αισθητά, και τον Ιωνικό να προσπαθεί να μαζέψει την διαφορά. Παρόλα αυτά ο δικέφαλος έσπασε το φράγμα των 100 πόντων με την ολοκλήρωση του πρώτου μισού της τελευταίας περιόδου (102-72), υπερκαλύπτοντας και το -18 του πρώτου γύρου (είχε ηττηθεί με 18 πόντους διαφορά στη Νίκαια) σε περίπτωση ισοβαθμίας. Το υπόλοιπο ματς όπως καταλαβαίνει κανείς ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και ο «δικέφαλος του Βορρα» έφτασε στην άνετη νίκη με 110-80. Κορυφαίοι για τους νικητές οι Γουίγκινς (26), Σμιθ (19)και Σόρτερ (20), ενω΄17 είχε ο Μπεστ. Από την άλλη πλευρά, κορυφαίος ήταν ο Σίμπσον με 19, ακολούθησαν οι Μπόμπλεϊ και Τζόουνς με 13 και 11 αντίστοιχα.

Τα δεκάλεπτα: 27-17 32-22, 31-14, 20-27

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης εδώ