Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δεν αναζήτησε δικαιολογίες για την κακή εμφάνιση της ομάδας του στο Λαύριο, όπου είχε ως αποτέλεσμα την 1η ήττα της έπειτα από 428 ημέρες και 21 συναπτές νίκες στην Basket League.

«Το Λαύριο ήταν καλύτερο και κέρδισε δίκαια. Έλεγξε τον ρυθμό. Εμείς χάσαμε όλες τις μονομαχίες στο ένας εναντίον ενός. Είχαμε εκνευρισμό στην επίθεση. Ήμασταν άστοχοι στα ανοιχτά σουτ», σχολίασε μετά το τέλος της αναμέτρησης στην κάμερα της ΕΡΤ ο προπονητής της ΑΕΚ.

Η συνέχεια βέβαια είναι μεγάλη και μία ήττα δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, όπως τόνισε και ο Παπαθεοδώρου… «Η χρονιά είναι πολύ μεγάλη και θα υπάρξουν καλές και κακές στιγμές, καλές και κακές εμφανίσεις. Πρέπει να επανέλθουμε, να βρούμε το ρυθμό και την εκτελεστική δεινότητα μας. Δεν σταματάμε σε ένα παιχνίδι».

Στη συνέχεια ο Παπαθεοδώρου αναφέρθηκε και στις απουσίες των Lojeski, Slaughter, τονίζοντας πως… «κάθε καλός παίκτης που λείπει είναι πρόβλημα, δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες. Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Είναι πολύ ζόρικη η συνέχεια. Είμαστε σε μια ομάδα με στόχους και πρέπει να είμαστε σε καλό επίπεδο. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Κάθε παιχνίδι έχει απαίτηση».