Το Περιστέρι “έπιασε” υψηλές αποδόσεις σήμερα κόντρα στον Ιωνικό Νικαίας και τον ανάγκασε στην τρίτη του συνεχόμενη ήττα στο πρωτάθλημα της Basket League. Το σκορ της αναμέτρησης διαμορφώθηκε στο 86-70 και έτσι η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη πλέον μετράει ρεκόρ 8-5, σε αντίθεση με τον Ιωνικό που “υποχώρησε” στο 4-9 για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο αγώνας

1ο δεκάλεπτο

Με την αρχή του παιχνιδιού, οι δυο ομάδες βρήκαν καλό αγωνιστικό ρυθμό με το Περιστέρι να “ανοίγει το σκορ” με ένα καλάθι του Jones και στη συνέχεια ο Ιωνικός Νικαίας είχε την απάντηση με τον Μαυροκεφαλίδη. Το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο στην αρχή του με τις δυο ομάδες να αποκτούν συνεχώς ένα “ισχνό” προβάδισμα. Με το πέρασμα του πρώτου πεντάλεπτου, η ομάδα των “Δυτικών Προαστίων” πέρασε ξανά μπροστά στο σκορ με 12-11 χάρη σε ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Crockett. Οδεύοντας προς το τέλος της πρώτης περιόδου, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 4 πόντους (22-18) με πρωταγωνιστή τον McLean. Ένα καλάθι του Petteway διαμόρφωσε το τελικό 24-18 για το πρώτο δεκάλεπτο υπέρ της ομάδας του Αργύρη Πεδουλάκη, που φαινόταν να αρχίζει να βρίσκει ρυθμό στο παιχνίδι της.

2ο δεκάλεπτο

Με την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου, το Περιστέρι έκανε ένα μικρό “σερί” 5-0 με πρωτεργάτες τους Gutiérrez και Woodard αυξάνοντας τη διαφορά για πρώτη φορά στο παιχνίδι πάνω από τους 10 πόντους (29-18). Οι φιλοξενούμενοι μετά το 15′ αντέδρασαν στην πίεση του αντιπάλου τους και με ένα καλάθι του Hollowell έφεραν και πάλι τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (37-29). Λίγο αργότερα όμως ο αρχηγός των γηπεδούχων Παναγιώτης Βασιλόπουλος με μια τρίποντη “βόμβα” ανέβασε και πάλι τον “δείκτη του σκορ” σε διψήφια νούμερα (45-35). Στη συνέχεια απάντησε με το “ίδιο νόμισμα” ο Pridgett των Νικαιωτών. Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους της αναμέτρησης ο Χουγκάζ  μείωσε με τρίποντο στους 4 πόντους (49-45), με τον Καράμπελα όμως να απαντά και να διαμορφώνει το τελικό σκορ της ανάπαυλας του πρώτου μέρος στο 52-45 υπέρ του Περιστερίου.

3ο δεκάλεπτο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε και πάλι ιδανικά για τους γηπεδούχους που με πρωταγωνιστές τους Petteway και McLean, ανέβασαν τη διαφορά ξανά σε διψήφιο αριθμό (55-45). Οι φιλοξενούμενοι είχαν την απάντηση με κάποιες ενέργειες των Pridgett και Χουγκάζ. Η ομάδα των “Δυτικών Προαστίων” ανέβαζε σταδιακά “στροφές” και ο Μπουρούσης πρωταγωνίστησε στο τρίτο δεκάλεπτο όσον αφορά τη ρακέτα και τον τομέα των ριμπάουντ. Μάλιστα με δυο εύστοχες δικές του ελεύθερες βολές, η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να προηγούνται με +12 πόντους διαφορά (71-59) αποκτώντας μια “απόσταση ασφαλείας”.

4ο δεκάλεπτο

Η αρχή του τέταρτου και τελευταίου δεκαλέπτου έδειξε πως το Περιστέρι ήθελε περισσότερο τη νίκη, καθώς προηγήθηκε άμεσα με ένα τρίποντο από τον Ιωάννη Μπουρούση και “έσφιξε” την άμυνά του. Λίγο αργότερα οι φιλοξενούμενοι απάντησαν χάρη σε ένα εύστοχο σουτ τριών πόντων από τον Πετρόπουλου, μειώνοντας στους 12 πόντους τη διαφορά (78-66). O Petteway είχε τη λύση όμως καθώς με δυο προσωπικές του ενέργειες οι γηπεδούχοι επί τους ουσίας εξασφάλισαν και τη νίκη, διότι ανέβασε τη διαφορά ξανά στους 16 πόντους (82-66) περίπου 4 λεπτά πριν το τελικό φινάλε. Το τέλος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με το Περιστέρι να πανηγυρίζει ακόμα μια σπουδαία νίκη στο πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League κόντρα στον ανταγωνιστικό Ιωνικό, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 86-70.

Οι κορυφαίοι

Για τους νικητές σήμερα ξεχώρισε ο Tre Mc Lean, ο οποίος “σταμάτησε” στους 19 πόντους και τα 7 ριμπάουντ. Επάξια δίπλα του στάθηκε ο Terran Petteway, που πρόσθεσε 12 πόντους ,ενώ 11 πόντους σημείωσε και ο Jeffrey Crockett. Τέλος, μεγάλη ήταν και η προσφορά του Marvin Jones που σημείωσε 10 πόντους και μοίρασε 8 ριμπάουντ.

Από την αντίπερα όχθη ξεχώρισε ο Sayeed Pridgett, ο οποίος σημείωσε 18 πόντους και μοίρασε 4 ασίστ. Άξιος συμπαραστάτης του παρουσιάστηκε ο Νίκος Χουγκάζ με τους 13 πόντους που πέτυχε και τα 8 ριμπάουντ που “κατέβασε”. Τέλος, αρκετά θετικός ήταν και ο Jeremy Hollowell που σημείωσε 10 πόντους και πήρε 3 ριμπάουντ. 

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 52-45, 71-59, 86-70

Δείτε αναλυτικά τη στατιστική του αγώνα ΕΔΩ

Διαβάστε περισσότερα σε λίγο…