Παρά το γεγονός ότι ο Κολοσσός είχε αυτοκτονικές τάσεις, αφού το +21 μετατράπηκε εις διπλούν σε +1, τελικά κατάφερε να αποδράσει από το Περιστέρι και να “κλειδώσει” ουσιαστικά την τρίτη θέση. Οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν στο 14-8 κι είναι δύο νίκες μπροστά από την τέταρτη ΑΕΚ, με τις δύο ομάδες να έχουν κερδίσει με την ίδια διαφορά η μία την άλλη και τον Κολοσσό να υπερτερεί αρκετά σε goal average. Στην αντίπερα όχθη οι γηπεδούχοι πληγώθηκαν από την πολύ κακή άμυνα του πρώτου μέρους αλλά κι από το ξέσπασμα του Floyd όταν πήγαν να αντιστρέψουν πλήρως την εις βάρος τους κατάσταση. Με το σημερινό ανεπιτυχές αποτέλεσμα υποχώρησαν στο 9-13 και εξακολουθούν να παλεύουν για την οκτάδα.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο κομβικός Floyd με 17 πόντους με τους Miller και Williams να είναι εξίσου πολύ καλοί, αφού σκόραραν 16 και 15 πόντους αντίστοιχα. Από τον ΓΣΠ τη διαφορά έκανε ο Petteway με 26 πόντους, με τον Μωραΐτη να πραγματοποιεί ακόμη μία γεμάτη εμφάνιση με 15 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο και οι δύο ομάδες καυτές από την περιφέρεια, σκοράροντας στα τρία πρώτα λεπτά του αγώνα αποκλειστικά έξω από την περίμετρο (6-6). Οι Ροδίτες συνέχισαν το κρεσέντο από τα 6,75μ και με τρίποντο του Momirov αποσπάστηκαν λίγο πριν το πεντάλεπτο με οκτώ πόντους (9-17). Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, όμως οι φιλοξενούμενοι δεν επέτρεπαν στους Περιστεριώτες να σκοράρουν και διεύρυναν το προβάδισμά τους στους 11 πόντους (9-20). Οι παίκτες του Τomic έβγαλαν σφυγμό και με τους Gray και Μωραΐτη έφτασαν στο -7 (13-20).

Οι «κυανοκίτρινοι» έβρισκαν πιο εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι και πλησίασαν ακόμη περισσότερο τους «θαλασσί» (20-24). Με δύο τρίποντα το σύνολο του Καντζούρη βγήκε άμεσα από τη δύσκολη θέση και ξέφυγε πάλι με 10 πόντους (20-30). Το Περιστέρι με ένα 5-0 διαμόρφωσε το 27-32, ωστόσο είδε τον Gray να φορτώνεται με τρίτο φάουλ. O Κολοσσός δεν πτοήθηκε από την μίνι αντεπίθεση του ΓΣΠ και με τρίποντη βόμβα του Williams πήρε αέρα εννιά πόντων (29-38). Οι Ροδίτες όχι μόνο δεν άφηναν τους γηπεδούχους να τους απειλήσουν, αλλά επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους με δύο βολές του Pot να τους δίνει πλεονέκτημα 14 πόντων (31-45).  Τα πράγματα εξελίχθηκαν ακόμη πιο άσχημα για τους Πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης, καθότι έπειτα από δίποντο του Floyd πήγαν στην ανάπαυλα με -19 (31-50). Τέλος αξιοσημείωτο ήταν το τρελό ποσοστό των «θαλασσί» στα τρίποντα (10/12).

Το Περιστέρι προσπαθούσε να αντιδράσει (36-52), αλλά ο Κολοσσός είχε πάλι την απάντηση και με τρίποντο του Tillie έκανε το 36-55. Με διαδοχικές καλές άμυνες οι γηπεδούχοι ανέκαμψαν και με καλάθι του Μωραΐτη ροκάνισαν τη διαφορά κοντά στους 10 πόντους (44-55). Οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να είναι πολύ σφιχτοί αμυντικά και με το τρίποντο του Petteway έφτασαν το σερί τους στο 15-0 (51-55), με τον Σλαφτσάκη να το διακόπτει (51-57). Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Gielo, το οποίο έφερε εκ νέου το προβάδισμα του Κολοσσού στους 4 πόντους (56-60), με αποτέλεσμα να είναι όλα ανοιχτά για τον τελικό νικητή.

Ένα τρίποντο του Petteway έφερε τους γηπεδούχους στον πόντο (59-60), με τον Κολοσσό να ξεμακραίνει γρήγορα-γρήγορα (59-65). Με τον Agbelese να σκοράρει από κοντά οι Περιστεριώτες έφτασαν ξανά σε απόσταση αναπνοής (64-65) με περίπου έξι λεπτά να απομένουν για το τέλος. Επτά σερί πόντο (τετράποντο+τρίποντο) του Floyd έδωσαν τεράστια ανάσα στην ομάδα του (64-72), τη στιγμή που στην προηγούμενη κατοχή οι Πρίγκιπες της Δυτικής όχθης έχασαν την ευκαιρία να προσπεράσουν. Στα εναπομείναντα λεπτά οι νικητές δεν επέτρεψαν στο Περιστέρι να κάνει ένα νέο comeback και σφράγισαν το πολύτιμο “διπλό”.

 

 

Οι διαιτητές: Κορομηλάς, Συμεωνίδης, Κατραχούρας

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 31-50, 56-60, 70-78

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ