Ο Ολυμπιακός δεν είχε όρεξη για να πάθει… «ΣΕΦ» και φρόντισε να «καθαρίσει» από πολύ νωρίς το ματς, επικρατώντας με 97-52 του Περιστερίου και παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά της Α1 Basketleague ανδρών, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Προμηθέα (στις 3 νίκες η πρόκριση αυτήν τη φορά).

 

Ο Ολυμπιακός μπήκε με μεγαλύτερη συγκέντρωση στον αγώνα, αφού το -παραλίγο- πάθημα του έγινε μάθημα, και ήδη από το ξεκίνημα πήρε διψήφια διαφορά (2-13), σκοράροντας 3 τρίποντα στις πρώτες του επιθέσεις με τους Ντόρσεϊ, Βεζένκοφ και Walkup. Το Περιστέρι προσπαθούσε πάση θυσία να μπει στο «πνεύμα» του αγώνα, κάτι που το ανάγκαζε σε βιαστικές και συνάμα κακές επιλογές και δύσκολα σουτ, τα οποία δεν έμπαιναν. Οι «Ερυθρόλευκοι», έχοντας ως βάση τη «σκληρή» τους άμυνα, έβρισκαν καλάθια μπροστά γυρνώντας τη μπάλα και βάζοντας φαντασία στο παιχνίδι τους και το 13-22 του τελευταίου δίλεπτου, μετατράπηκε σε 13-29 στη λήξη της 1ης περιόδου. Το σημείο «κλειδί» του δεκαλέπτου φυσικά ήταν το 62.5% (5/8) που είχε το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα στα τρίποντα, τη στιγμή που οι γηπεδούχοι σούταραν 1/4. Το μόνο τρίποντο του Περιστερίου το έβαλε ο Gielo, ο οποίος μάλιστα είχε τα 3 απ’ τα 4 εκτελεσμένα (ο Μωραΐτης το άλλο).

Το 2ο δεκάλεπτο ήταν ίδιας φύσης με το 1ο. Η ομάδα των δυτικών προαστίων δυσκολευόταν να διασπάσει την πολύ καλά δομημένη άμυνα του Ολυμπιακού και φυσικά οι Πειραιώτες δεν το άφησαν ανεκμετάλλευτο αυτό. Βάζοντας στην εξίσωση και τον Jean-Charles, ο οποίος εξελίχθηκε στον «X-Man» του 2ου δεκαλέπτου, ανέβαζαν συνεχώς τη διαφορά, με τον Γάλλο ψηλό να κάνει… «πάρτι» στη ρακέτα (8 πόντοι, 4/5 δίποντα), μιας που το Περιστέρι δεν έχει ύψος στην ομάδα για να κοντράρει τη frontline των «Ερυθρόλευκων». Το ημίχρονο, μάλιστα, «έκλεισε» πάλι με σερί, αυτήν τη φορά 6-0, φτάνοντας τη διαφορά στις παρυφές των 30 πόντων (22-51). Μόνος διψήφιος του ματς ο Σλούκας (10 πόντοι, 5 ασίστ), που έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα σε όποιον τον μαρκάρει, με τον Βεζένκοφ ν’ ακολουθεί με 9 πόντους και 8 ριμπάουντ. Δεν ξεχώρισε κανείς απ’ τους γηπεδούχους, αλλά το θετικό είναι ότι από πολύ νωρίς πήραν χρόνο συμμετοχής οι… πιτσιρικάδες Φύτρος και Σταυρακόπουλος (και Μπιλάλης φυσικά που ξεκίνησε στην πεντάδα). Το αρνητικό του ημιχρόνου ήταν ο τραυματισμός του McKissic, ο οποίος δεν ήταν σοβαρός τελικά, αλλά ήταν αρκετός για να κάνει τον κόουτς του Ολυμπιακού να μην τον χρησιμοποιήσει στο 2ο ημίχρονο καλού-κακού.

 

Στην εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε το παραμικρό ούτε στην 3η περίοδο. Η διαφορά απ’ το ξεκίνημα ξεπέρασε τους 30 πόντους, ενώ έφτασε μέχρι και τους 38 στα τελευταία 2:30′ του δεκαλέπτου (32-70). Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, παρά τη μεγάλη διαφορά και την μηδενική πιθανότητα ανατροπής, δε σταμάτησαν να παλεύουν για κάθε μπάλα στην άμυνα, υποχρεώνοντας το Περιστέρι σε συνεχόμενα λάθη, τα οποία έφερναν «ερυθρόλευκα» καλάθια. Η 3η περίοδος έληξε στο 36-74, με τον Φύτρο λίγο νωρίτερα να πετυχαίνει το πρώτο του καλάθι και να παίρνει το χειροκρότημα απ’ τους φιλάθλους του Περιστερίου που δε σταμάτησαν λεπτό να τραγουδούν. 

Το παιχνίδι ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα απ’ το 1ο ημίχρονο και στην τελευταία περίοδο οι δύο ομάδες χρησιμοποίησαν τους αναπληρωματικούς τους και ο Milan Tomic τους νεαρούς παίκτες. To πρώτο του καλάθι πέτυχε και ο Σωτήρης Σταυρακόπουλος στα 5:22′ πριν τη λήξη του αγώνα, πανηγυρίζοντάς το με τον Μωραΐτη. Η χαλάρωση του Ολυμπιακού στην 4η περίοδο ήταν φανερή, με τον Σταυρακόπουλο να κάνει μια εξαιρετική εμφάνιση (6 πόντοι, 3/4 σουτ, 3 ριμπάουντ). Το τελευταίο καλάθι του Ολυμπιακού το πέτυχε ο Μιχάλης Λούντζης, με όλους τους «ερυθρόλευκους» παίκτες πια να έβαλαν το όνομά τους στον πίνακα των σκόρερ και, κάπως έτσι, το τελικό 57-92 δίνει στους Πειραιώτες την πρόκριση για τα ημιτελικά με τον Προμηθέα. Η στατιστική κατηγορία που έκανε τη διαφορά φυσικά, εκτός της αστοχίας του Περιστερίου σε σχέση με το ματς στο «ΣΕΦ», ήταν ο συνδυασμός λάθη-ασίστ, όπου ο Ολυμπιακός μέτρησε 27 ασίστ για 8 λάθη, ενώ οι γηπεδούχοι 13 ασίστ για 12 λάθη.

 

Διαιτητές: Συμεωνίδης, Πουρσανίδης, Κωνσταντινίδου.

Δεκάλεπτα: 13-29, 22-51, 36-74, 57-92.

 

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Tomic): Μπιλάλης, Agbelese 4, Petteway 6, Μωραϊτης 11, Gielo 13, Φύτρος 2, Brown, Σαλούστρος, Γιαννόπουλος, Gray 8, Σταυρακόπουλος 6.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Walkup 9, Ντόρσεϊ 13, Fall 7, Βεζένκοφ 15 (11 ριμπάουντ), Παπανικολάου 6 (3 κλεψίματα), Λούντζης 2, Λαρεντζάκης 3, Σλούκας 10, Martin 9, Πρίντεζης 7, Jean-Charles 8, McKissic 3.

 

Μπορείτε να δείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία του αγώνα ΕΔΩ.