Αφιέρωσε στον Αρη περισσότερα από 20 χρόνια. Μια ολόκληρη ζωή. Ολοι τον θυμούνται νύχτα, μέρα εκεί στο Αλεξάνδρειο και δίπλα στην ομάδα στους αγώνες εντός και εκτός της Θεσσαλονίκης. Ολοι τον θυμούνται να τρώει ολη την μέρα του εκεί στα γραφεία του συλλόγου, στο γήπεδο, στις προπονήσεις, στους αγώνες.

Όταν η μοίρα αποφάσισε να τον σημαδέψει και τον χτύπησε με την… καταραμένη αρρώστια δεν το σκέφτηκε. Δεν ήθελε να αφήσει μόνο του τον Αρη. Ο Βασίλης Βουρτζούμης νικήθηκε από τον θάνατο και έφυγε από τη ζωή στα 51 του χρόνια, αλλά η παρουσία του και η προσφορά του στον Αρη δεν θα ξεχαστεί ποτέ.

Ηταν πάντα εκεί

Ο Βασίλης Βουρτζούμης πάλευε με τη επάρατη νόσο, αλλά δεν έλεγε να φύγει μακριά από την ομάδα της καρδιάς του. Πέρσι εν μέσω της χρονιάς που η ομάδα είχε θέματα, ήταν εκεί. Αφησε στην άκρη τα πάντα και κάθισε και στην άκρη του πάγκου.

Ο αδελφός του, Βαγγέλης Βουρτζούμης

Το μικρόβιο με τον Αρη το κόλλησε από τον αδελφό του, Βαγγέλη Βουρτζούμη που είχε φορέσει την κίτρινη φανέλα από το 1988 ως το 1995. Ο Βαγγέλης έφυγε από τον Αρη, αλλά λίγα χρόνια μετά τον αντικατέστησε εκεί ο Βασίλης όχι ως παίκτης, αλλά ως στέλεχος της ομάδας. Εφτασε ως την θέση του τιμ μάνατζερ.

Ο γιος – διάδοχός του

Ο Αρης έχασε έναν πιστό στρατιώτη, αλλά ο Βασίλης Βουρτζούμης άφησε πίσω παρακαταθήκη στην ομάδα, τον έναν από τους δυο γιους του. Ο Βουρτζούμης τζούνιορ είναι στέλεχος της παιδικής ομάδας του συλλόγου και ονειρεύεται να βαδίσει στα χνάρια του θείου του στον Αρη σαν παίκτης, αλλά και του πατέρα του ως ψυχή και καρδιά της ομάδας.