Το Λαύριο ξεκινά σιγά -σιγά τον σχεδιασμό του για την νέα σεζόν, με στόχο να επανέλθει στα πλέι οφ έπειτα από το φετινό διάλειμμα. Πρώτο μέλημα των “κυανοκίτρινων” είναι το τι θα γίνει με την θέση του προπονητή, διότι ο Σάββας Καμπερίδης που ήταν το φαβορί για την θέση ενδέχεται να συνεχίσει στο Περιστέρι και στο πλευρό του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος συμφώνησε με τους “Πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης”.

Επίσης η ομάδα της Λαυρεωτικής θα ήθελε αναμφίβολα να κρατήσει στο δυναμικό της τον Βασίλη Μουράτο, ο οποίος ήταν από τους πάικτες που ξεχώρισαν την φετινή χρονιά. Παρόλα αυτά τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν ότι είναι πολύ δύσκολο ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθότι οι περυσινοί φιναλίστ του Πρωταθλήματος φαίνεται πως δεν μπορούν να καλύψουν τις οικονομικές του απαιτήσεις, oι οποίες είναι αυξημένες, ελέω των πολύ καλών σεζόν που έχει πραγματοποιήσει.

Μία ομάδα που ενδιαφέρεται δεδομένα για την απόκτησή του είναι ο Προμηθέας Πατρών, που αν και δεν έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του κοιτάζει ενεργά την αγορά. Μάλιστα οι δύο πλευρές ήρθαν σε μία πρώτη επαφή, η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες ήταν άκαρπη και πλέον μένει να δούμε αν θα καθίσουν πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Σε περίπτωση που ο Μουράτος αποχωρήσει από το Λαύριο έπειτα από μια τριετία τότε είναι δεδομένο ότι αρκετές ομάδες θα μπουν στον χορό της υπογραφής του, καθότι τα νούμερά του κι οι εμφανίσεις του ήταν εξαιρετικές. Συγκεκριμένα μέτρησε 11,3 πόντους (47,7% δίποντο και 25% τρίποντο), ενώ μάζευε 3,1 ριμπάουντ και μοίραζε 6,3 (!) ασίστ.