Ό Ολυμπιακός επικράτησε με 93-74 του Παναθηναϊκού στον 3ο τελικό της Α1 και στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος έπειτα από 6 χρόνια!

 

Αδιαμφισβήτητα, το πρόσωπο της βραδιάς ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος ανακοίνωσε και επίσημα πια την απόσυρσή του απ’ την ενεργό δράση, ρίχνοντας τίτλους τίτλους σε μια τεράστια καριέρα στον Ολυμπιακό, με μεγάλες στιγμές και επιτυχίες. Ο Έλληνας διεθνής, στο «αντίο» του ευχαρίστησε τον κόσμο του Ολυμπιακού για τα 20 χρόνια που πέρασε μαζί του, ενώ δήλωσε ευγνώμων και για τη στήριξη των φιλάθλων στην ομάδα. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για όλα για αυτά τα 20 χρόνια που περάσαμε παρέα. Σας ευχαριστώ που ήσασταν μαζί μας όχι μόνο στις όμορφες αλλά και στις δύσκολες στιγμές. Από του χρόνου θα βλέπουμε μαζί την αγαπημένη μας ομάδα παρέα όπως πριν 20 χρόνια. Σας ευχαριστώ πολύ!».

 

Ο… πρωτεργάτης του Ολυμπιακού, ο προπονητής Γιώργος Μπαρτζώκας, προχώρησε και αυτός σε δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα, μέσω των οποίων αφιέρωσε την κατάκτηση του νταμπλ στον Γιώργο Πρίντεζη που αποχωρεί απ’ την ενεργό δράση, ενώ μίλησε και για τη φετινή χρονιά, τονίζοντας ότι η συνεκτικότητα της ομάδας ήταν το πιο σημαντικό στοιχείο. Αναλυτικά είπε:

 

«Απόλυτη ευτυχία. Ήταν δικαίωση. Είχαμε μεγάλη βελτίωση σε σχέση με πέρυσι. Όλη τη χρονιά μίλησα πολύ εγώ τώρα είναι ώρα να μιλήσουν οι παίκτες και οι πρόεδροι. Η συνεκτικότητα της ομάδας ήταν το πιο σημαντικό. Το νοιάξιμο του ενός για τον άλλο. Είναι η ιστορία της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού.

Ο Γιώργος είναι το πιο αγαπητό πρόσωπο στις τάξεις των φιλάθλων. Μακάρι όλη η ζωή του να είναι τόσο γεμάτη όσο αυτά τα χρόνια. Η ομάδα έχει μεγάλη βάση. Είναι νωρίς όμως. Ας μείνουμε σε αυτά που έχουμε καταφέρει. Αφιερώνω το νταμπλ στον Γιώργο Πρίντεζη. Αυτά που νιώθω είναι μέσα από την καρδιά μου».

 

Σίγουρα ένας απ’ τους μεγάλους πρωταγωνιστές των «Ερυθρολεύκων» τη φετινή σεζόν ήταν ο Mustapha Fall, ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση του νταμπλ, αλλά και στην πορεία μέχρι το Final-4. Ο Γάλλος ψηλός, μετά τη λήξη του ματς, δήλωσε: 

 

«Νιώθω πολύ καλά. Ήταν ο βασικός μας στόχος αυτός ο τίτλος και τον πετύχαμε. Ήταν μια πετυχημένη σεζόν και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Η χημεία μας έδωσε το πρωτάθλημα. Έχουμε τη στήριξη του κόσμου μας και τον ευχαριστούμε.

Κάθε χρόνο θες να κερδίζεις και την Euroleague. Είχαμε τύχη να τα καταφέρουμε φέτος, παίξαμε πολύ καλά, αλλά ηττηθήκαμε πέρυσι. Θα επανέλθουμε πιο δυνατοί του χρόνου».

 

Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν κομβικός στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό. Μετά τη λήξη του αγώνα, παραχώρησε συνέντευξη, στην οποία μίλησε και για τον Γιώργο Πρίντεζη και για τη φετινή χρονιά, ενώ έδωσε τα credits στους παίκτες που αγωνίστηκαν στην Α2 με τον Ολυμπιακό τα προηγούμενα 2 χρόνια. Αναλυτικά είπε:

 

«Είναι κλισέ πλέον, αλλά είναι πολλά τα χρόνια, πολλές οι ώρες, τα ταξίδια, τα ξενοδοχεία, είναι πάρα πολλά πράγματα που δεν μπορεί να καταλάβει κανείς. Δεν είναι μόνο το αγωνιστικό. Είναι οι χαρές, οι λύπες οι τσακωμοί.

Είμαι πολύ χαρούμενος που γνώρισα τον άνθρωπο Γιώργο και από εκεί και πέρα το τι έκανε στο γήπεδο δεν χωράνε λόγια. Δεν φτάνουν τα λόγια να περιγράψουν το ήθος του. Η χρονιά δεν μπορούσε να εξελιχθεί πιο ιδανικά. Πήγαμε στο Final-4 που δεν ήταν πρωταρχικός στόχος. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στα παιδιά που ήταν στην Α2 για να επιστρέψει η ομάδα στην Α1. Ίσως να μην πήραν τα credit που τους άξιζαν. Και αυτοί μας βοήθησαν να φτάσουμε εδώ και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Σίγουρα ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδος για μένα. Ήταν μια δύσκολη περίοδος που δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο επίλογο για τη φετινή χρονιά. 

Είμαι χαρούμενος, είμαι ενθουσιασμένος. Δεν μπορώ να εκφράσω τα συναισθήματά μου. Ακόμα είμαστε λίγο ζαλισμένοι. Δεν έχει σημασία ούτε ποιος είναι αρχηγός. Σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα και έτσι γινόμαστε όλοι χαρούμενοι, όλοι καλοί, μέσα από την επιτυχία της ομάδας».

 

Φυσικά δε θα μπορούσε να μείνει εκτός δηλώσεων και ο Σάσα Βεζένκοφ, μέλος της καλύτερης 5άδας της Euroleague, αφιερώνοντας τον πρωτάθλημα στους ανθρώπους που τον στήριξαν, ενώ μίλησε και για τον Γιώργο Πρίντεζη. Αναλυτικά είπε:

 

Για το πού αφιερώνει τον τίτλο: «Στους ανθρώπους που με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια, στον κόσμο, στον προπονητή, στους προέδρους. Ήταν μία απαιτητική χρονιά, Ξέραμε ότι πρέπει να πετύχουμε. Το Κύπελλο μας ξεκλείδωσε και μετά ήρθε και το πρωτάθλημα».

Για τις προσωπικές του εμφανίσεις: «Παίζω κάθε φορά για την ομάδα μου. Το σημαντικό είναι η ομάδα να πετυχαίνει. Πρέπει να το χαρούμε και από εκεί και πέρα να συνεχίσουμε τη δουλειά και να έχουμε συνέπεια. Τίποτα δεν είναι δεδομένο».

Για τον Πρίντεζη: «Ο Γιώργος είναι ένας θρύλος. Είναι πρώτα καταπληκτικό άνθρωπος και μετά παίκτης. Θα μας λείψει, θα τον βλέπουμε, αλλά θα απολαύσει τη ζωή του πλέον».

Για τη συνέχεια: «Έχουμε τρεις μήνες μπροστά μας. Πρέπει να ξεκουραστούμε και μετά βλέπουμε».

 

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μπορεί να μην αγωνίστηκε πολύ στους τελικούς, ωστόσο όταν το έκανε έδωσε σημαντικές βοήθειες. Μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε: «Κοιτάμε ότι κερδίσαμε τον τίτλο, παίξαμε πολύ ωραίο μπάσκετ. Ο κόσμος μας στήριξε. Το μόνο μελανό σημείο της χρονιάς είναι ότι σταματάει ο Γιώργος. Σίγουρα θα με επηρεάσει. Του εύχομαι ότι καλύτερο και τον αγαπάμε. Ξέρω δεν του αρέσουν αυτά, αλλά είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για όσα έχει προσφέρει στο μπάσκετ».