Από το πρόγραμμα του Σαββάτου(7/10), ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, κόντρα σε Τρίκαλα και Προμηθέα αντίστοιχα.

Αναλυτικά:

ΑΕΚ-Τρίκαλα:  Η ‘’Ένωση’’, ξεκινάει τις υποχρεώσεις της στη Stoiximan.gr Basket League, υποδέχοντας στο ΟΑΚΑ τα Τρίκαλα. Η ΑΕΚ φιλοδοξεί να κοντράρει όσο μπορεί τους δύο ‘’αιώνιους’’ και να δείξει ότι έχει ανέβει επίπεδο σε σχέση με τη περσινή σεζόν. Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος δε θα έχει σστη διάθεση του τον Μάνι Χάρις. Τα Τρίκαλα προέρχονται από τη καλύτερη σεζόν τις ιστορίας τους, καθώς τερμάτισαν στην 9η θέση. Το καλοκαίρι έχασαν αρκετούς από τους βασικούς πυλώνες τους, ενώ υπήρξε και αλλαγή προπονητή με τον Κώστα Μέξα να αναλαμβάνει δράση στο πάγκο της ομάδας.

ΓΣ Λάρισας- Φάρος-Πανιώνιος:  Παιχνίδι νεοφώτιστων διεξάγεται στη Θεσσαλία. Οι δύο ομάδες έχουν ως στόχο τη παραμονή στη μεγάλη κατηγορία και θέλουν να ξεκινήσουν με ένα θετικό αποτέλεσμα τη νέα σεζόν. Πιο έτοιμος αγωνιστικά δείχνει αυτή τη στιγμή  ο Γυμναστικός Σύλλογος Λάρισας Φάρος, καθώς ο Πανιώνιος πριν από 10 μέρες πήρε το ‘’ΟΚ’’  για να συμμετάσχει στην Α1, και σίγουρα θα χρειαστεί χρόνος για να δέσουν οι παίκτες μεταξύ τους μιας και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα δεν έχουν εμπειρία σε επαγγελματικό επέπιδο.

Κολοσσός Ρόδου- Ρέθυμνο Cretan Kings:  Νησιώτικο ντέρμπι διεξάγεται στο Βενετόκλειο.  Οι δύο ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο αγωνιστικά και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και αυτή η αναμέτρηση.  Μάλιστα, είχαν αναμετρηθεί και στη πρεμιέρα της περσινής σεζόν στη Ρόδο, με το Ρέθυμνο να φεύγει με τη νίκη, ενώ επίσης είχαν συγκρουστεί και στη πρώτη φάση των πλέι οφ, με τους Κρητικούς να παίρνουν τη πρόκριση με 2-1 νίκες.

ΠΑΟΚ-Προμηθέας: Πρεμιέρα και για τον ανανεωμένο ΠΑΟΚ, ο οποίος υποδέχεται τον Προμηθέα Πατρών. Οι Θεσσαλονικείς έδειξαν ανέτοιμη στο ντέρμπι κυπέλλου με τον Άρη και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Με αρκετές προσθήκες στο ρόστερ του και με νέο προπονητή, ο ‘’Δικέφαλος του Βορρά’’ ξεκινάει τις υποχρεώσεις του στη Stoiximan.gr Basket League.  Εκτός θα μείνουν οι Ντίλαρντ, Χαραλαμπόπουλος και  Κόνιαρης, ενώ αποκτήθηκε με μηνιαίο συμβόλαιο ο Δημήτρης Κατσίβελης και είναι πολύ πιθανό να πάρει κάποια λεπτά συμμετοχής.  Ο Προμηθέας προέρχεται από καλή σεζόν, καθώς λίγο έλειψε να βγει στην οκτάδα. Είναι από τις ενισχυμένες ομάδες στο πρωτάθλημα και φιλοδοξεί να τα πάει το ίδιο καλά, όπως και πέρσι.

Stoiximan.gr Basket League-  1η  Αγωνιστική

Σάββατο 07/10

17:00 ΓΣΛ Φάρος – Πανιώνιος (ΕΡ1/Παράλληλη μετάδοση)

17:00 ΑΕΚ – Τρίκαλα (Cosmote Sport 4)

17:00 Κολοσσός Ρόδου – Ρέθυμνο (ΕΡΤ1/Παράλληλη μετάδοση)

19:00 ΠΑΟΚ – Προμηθέας Πατρών (ΕΡΤ1)