Ο Προμηθέας μπορεί να έέκανε τα εύκολα δύσκολα απέναντι στον μαχητικό Ηρακλή, όμως διατηρώντας την ψυχραιμία του στα κρίσιμα σημεία, έφτασε σε μία ακόμη εντός έδρας επικράτηση και ανέβηκε στο 12-11, έχοντας τον πρώτο λόγο για πλασάρισμα στην πεντάδα. Από την άλλη οι Θεσσαλονικείς αγωνίστηκαν σε ακόμη ένας ματς με πάρα πολλά προβλήματα και προσπάθησαν, ωστόσο μετά τα μέσα της τρίτης περιόδου λύγισαν κι ηττήθηκαν δίκαια, άσχετα αν προσπάθησαν να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή στο τέλος. Με αυτόν τον τρόπο υποχώρησαν στο 6-17 και για να σώσουν την παρτίδα πρέπει όχι μόνο να πάρουν τους τρεις βαθμούς πίσω από το ΑΣΕΑΔ αλλά και να νικήσουν τον Παναθηναϊκό στο Ιβανώφειο και παράλληλα ο Ιωνικός να κάνει το 0/2 απέναντι σε Ολυμπιακό και Λάρισα.

Αχαιοί είχαν πλουραλισμό στην επίθεση με πέντε παίκτες τους να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων (Frankamp, Aγραβάνης, Andric, Simpson και Ηunt). Κορυφαίος όλων ήταν ο Frankamp με 18 πόντους, με τον Aγραβάνη (14 πόντους, 6 ριμπάουντ), να είναι πολύ θετικός στην επανεμφάνισή του. Ο Παπαδάκης ήταν εξαιρετικός με 21 πόντους με τον Garret να ακολουθεί με 17, ωστόσο δεν ήταν αρκετοί για να φύγει με το διπλό ο Ηρακλής.

To ένστικτο της επιβίωσης οδηγούσε τον Γηραιό στα πρώτα λεπτά, καθότι πήρε κεφάλι 5 πόντων (2-7). Οι Πατρινοί ανέβασαν ταχύτητα και αντέδρασε άμεσα έπειτα από το μουδιασμένο ξεκίνημα (10-11). Το ντέρμπι συνεχίστηκε με την ομάδα του Γιατρά να είναι στην πρωτοπορία (15-14) και τον Ηρακλή να απαντά άμεσα (15-16). Οι Θεσσαλονικείς ολοκλήρωσαν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι χάρη σε τρίποντο του Παπαδάκη (17-19).

Οι παίκτες του Μέξα με πρωταγωνιστή τον Κώστα Παπαδάκη διατηρούσαν τα ηνία του αγώνα (23-26), με τους Αχαιούς να μένουν κοντά στο σκορ (27-28). Οι Έλληνες γκαρντ (Παπαδάκης, Σταμάτης) ήταν αυτοί που κρατούσαν στον «αφρό» τον Γηραιό, καθότι ο Σταμάτης πάλι με τρίποντο του έδωσε το πάνω χέρι στον αγώνα (31-34). Ο Προμηθέας έτρεξε ένα επιμέρους 10-0 και με τρίποντο του Αndric πήρε απόσταση επτά πόντων (41-34). Το σερί των Πατρινών έφτασε το 12-0, με αποτέλεσμα να πάνε στην ανάπαυλα με +9 (43-34).

Οι φιλοξενούμενοι δεν σκόπευαν να παραδώσουν εύκολα τα όπλα και μείωσαν άμεσα στους 5 (43-38). Οι γηπεδούχοι είδαν το δίδυμο Hunt –Αγραβάνη να αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο και για πρώτη φορά στην αναμέτρηση πήραν διψήφια διαφορά (53-42). Ο Ηρακλής έκανε ένα μίνι comeback (55-48), αλλά οι Αχαιοί με ένα 6-0 έκαναν τα πράγματα πολύ δύσκολα για τους Θεσσαλονικείς (61-48). Ο Προμηθέας δεν απειλήθηκε στα εναπομείναντα λεπτά της περιόδου, έχοντας με αυτόν τον τρόπο τον πρώτο λόγο για το ροζ φύλλο αγώνα.

Ο Προμηθέας είχε βρει το χέρι του από την περιφέρεια και με μακρινά σουτ των Frankamp και Andric διεύρυνε το πλεονέκτημά του στους 18 πόντους (72-54), φέρνοντας στα “σχοινιά” τον Ηρακλή. Ο Γιατράς αποφάσισε να δώσει χρόνο και σε άλλους παίκτες, κάτι που ο Ηρακλής εκμεταλλέυτηκε και με τον Παπαδάκη να είναι πολύ καλός πλησίασε στους επτά (76-69). Παρά την αντεπίθεση αυτή ο Γηραίος δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα κι έτσι ο υποβιβασμός μοιάζει αναπόφευκτος.

 

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 43-34, 64-52, 78-69

Οι διαιτητές: Κορομηλάς, Τσολάκος, Καλδίρης

Δείτε τα στατιστικά ΕΔΩ