Με τους τελικούς της Α1 Basketleague ανδρών να τελείωσαν οριστικά χθες (17/06) και τον Ολυμπιακό να στέφεται πρωταθλητής Ελλάδος, η μόνη… «εκκρεμότητα» που έμεινε για το τέλος της φετινής σεζόν είναι οι μικροί τελικοί.

 

Σήμερα (18/06) στις 17:00 διεξάγεται το Game 3 των μικρών τελικών ανάμεσα σε Προμηθέα και Λάρισα, με τη σειρά να είναι στο 2-0 υπέρ της θεσσαλικής ομάδας.

Απ’ τη μία έχουμε τους Πατρινούς, οι οποίοι, παρ’ ότι μπήκαν στη σειρά με πλεονέκτημα έδρας και ως -οριακά- φαβορί, δεν έχουν πείσει με τη συνολική εμφάνισή τους στη σειρά. Βέβαια, στο πρώτο ημίχρονο του Game 2 έβγαλαν αρκετή απ’ την ποιότητά τους στο παρκέ, μιας και πήραν προβάδισμα ακόμη και 21 πόντων (51-30)! Παρ’ όλα αυτά, η εικόνα τους στο 2ο ημίχρονο και γενικότερα στα 6 απ’ τα 8 δεκάλεπτα μέχρι στιγμής είναι πολύ απογοητευτική.

Απ’ την άλλη βρίσκεται η εντυπωσιακή Λάρισα, που διανύει μια τρομερή χρονιά, μια χρονιά που θα μείνει «χαραγμένη» στο μυαλό όλης της πόλης, ανεξαρτήτως τελικής θέσης. Οι Θεσσαλοί έχουν καταφέρει να «κλέψουν» τις εντυπώσεις φέτος, αφού τόσο στα ημιτελικά με τον Παναθηναϊκό (αποκλείστηκαν στο 5ο ματς), όσο και στη μέχρι στιγμής σειρά με τον Προμηθέα έχουν βγάλει αρκετή ενέργεια, τρομερούς αυτοματισμούς, φοβερές φάσεις και δείχνουν ικανοί για πολλά περισσότερα πράγματα στο μέλλον.

 

Με λίγα λόγια, το σύνολο του Μάκη Γιατρά θέλει να εκμεταλλευτεί αυτήν τη φορά την έδρα του, να μειώσει τη σειρά και να ελπίζει σε «break» στη Λάρισα, ενώ από την άλλη η ομάδα του Φώτη Τακιανού δεν έχει όρεξη για… περιπέτειες και θέλει να «καθαρίσει» από απόψε την 3η θέση.

 

Παράταση στην αγωνία ή… διακοπές; Λίγες ώρες ή λίγες μέρες για να τελειώσει η φετινή σεζόν; Θα πάρουμε τις απαντήσεις στα ερωτήματα μετά το τέλος του αγώνα.