Έπειτα από το ξεκίνημα των Τελικών μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, σήμερα το μενού έχει τους μικρούς Τελικούς μεταξύ Προμηθέα και Λάρισας. Αν το σκεφτεί κάποιος καλά τότε θα δει ότι δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης των συγκεκριμένων αγώνων, διότι  δεν καθορίζεται κάποιο ευρωπαϊκό εισιτήριο, την στιγμή που παλαιότερα ο νικητής της εν λόγω σειράς είχε δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρωλίγκα.

Μπορεί λοιπόν η τρίτη θέση να μην δίνει κάποιο “προνόμιο”, αλλά κι οι δύο ομάδες έχουν μεγάλο κίνητρο για λόγους γοήτρου, καθώς από την πλευρά της η  Λάρισα θέλει να κατακτήσει για πρώτη φορά την τρίτη θέση στην ιστορία της και να κλείσει ονειρικά μια σεζόν που κατέληξε πολύ καλύτερα από τις αρχικές φιλοδοξίες των ανθρώπων της. Από την άλλη οι Πατρινοί επιθυμούν την τρίτη θέση, για να ολοκληρώσουν με “γλυκό” τρόπο μια χρονιά, που εξελίχθηκε πάρα πολύ δύσκολα,, κυρίως με τις αλλαγές προπονητών.

Η πορεία των ομάδων μέχρι εδώ

Οι Πατρινοί τερμάτισαν πέμπτοι στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος με ρεκόρ 12-12, ενώ στα προημιτελικά παρουσίασε εξαιρετική εικόνα κυρίως στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με την ΑΕΚ, την οποία απέκλεισε με 2-0, έχοντας μάλιστα μειονέκτημα έδρας. Στα ημιτελικά οι Αχαιοί κονταροχτυπήθηκαν με τον Ολυμπιακό, χωρίς όμως να είναι τόσο ανταγωνιστικοί όσο θα ήθελαν, καθότι ηττήθηκαν με 3-0 στην σειρά. Μάλστα το κακό για το σύνολο του Μάκη Γιατρά ήταν ότι δεν κατάφερε να δυσκολέψει σε κανέναν σημείο τους Πειραιώτες, με την συνολική διαφορά πόντων να φτάνει τους 110.

Στον αντίποδα η Λάρισα έζησε μια σεζόν σχεδόν σαν παραμύθι, καθότι στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές είχε μόλις μία νίκη, όμως στις 16 εναπομέινασες πέτυχε 11 νίκες, με συνέπεια να ολοκληρώσει την κανονική διάρκεια στην έκτη θέση  με ρεκόρ 12-12. Στα προημιτελικά απέκλεισε με 2-0 και μειονέκτημα έδρας την έτερη ευχάριστη έκπληξη του Πρωταθλήματος τον Κολοσσό Ρόδου, με το δεύτερο παιχνίδι της σειράς να έχει δραματικό φινάλε. Στα ημιτελικά αν και το σύνολο του Φώτη Τακιανού ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ απέναντι στον Παναθηναϊκό, κατέφερε να πετύχει δύο νίκες, χάνοντας την πρόκριση στο πέμπτο παιχνίδι, στο οποίο ηττήθηκε με αρκετή ευκολία.