Ημέρα ρεκόρ η χθεσινή αγωνιστική, καθώς η ολοκλήρωσή της μας επιφύλασσε μερικά σημαντικά επιτεύγματα. Μέσα από μια ανακοίνωση ο ΕΣΑΚΕ μας ενημερώνει για σημαντικά στατιστικά στοιχεία καθώς και για ρεκόρ τα οποία σημειώθηκαν μετά την λήξη των αναμετρήσεων του Σαββάτου (2/2) για τα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ: 

Από τα χέρια του Βαγγέλη Μάντζαρη έφυγαν οχτώ από τις 22 ασίστ του Προμηθέα στο χθεσινό παιχνίδι με τον Ήφαιστο. Ο διεθνής γκαρντ είχε σημειώσει την ίδια επίδοση και στο παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ δύο εβδομάδες νωρίτερα, όμως χθες έφτασε παράλληλα και σε ένα ξεχωριστό επίτευγμα. Έφτασε τις 753 ασίστ καριέρας στην ΕΚΟ Basket League για να “πιάσει” στη 16η θέση της σχετικής λίστας τον Θοδωρή Παπαλουκά.

 Ακόμη χθες…

*Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης μπήκε στην πρώτη 35άδα των παικτών με τις περισσότερες εμφανίσεις στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Η χθεσινή ήταν η 326η και με αυτήν προσπέρασε τον Παναγιώτη Λιαδέλη.

 

*Με τα επτά ριμπάουντ που μάζεψε, ο Μαυροκεφαλίδης έφτασε τα 1.437 και προσπέρασε τον Έρικ Μικ για να γίνει ο 19ος της σχετικής λίστας.

 

*Αυτή ήταν η 62η νίκη του Προμηθέα στην ΕΚΟ Basket League σε 114 παιχνίδια. Με αυτήν ξεπέρασε την Ολύμπια που είχε 61 νίκες σε 186 ματς και ανέβηκε στη 17η της λίστας.

Ο Πελεκάνος άφησε πίσω του τον Μπατίστ

Μία ακόμη πολύ καλή εμφάνιση πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Μιχάλης Πελεκάνος, σημειώνοντας παράλληλα και κάποια ξεχωριστά επιτεύγματα.

*Με τα τέσσερα αμυντικά ριμπάουντ που μάζεψε στο χθεσινό παιχνίδι, έφτασε τα 1.011 στην ΕΚΟ Basket League και ανέβηκε στη 16η θέση της λίστας προσπερνώντας τον Μάικ Μπατίστ.

*Έχοντας 1/2 δίποντα έγινε ο 28ος παίκτης στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που έφτασε τα 800 εύστοχα. Έχει 800/1.503 (53,22%).

Ακόμη χθες…

*Με τις τρεις ασίστ που μοίρασε, ο Τζέρι Σμιθ έγινε και τυπικά ο κορυφαίος πασέρ στη διετή ιστορία του Ηφαίστου στην κατηγορία. Έφτασε τις 105 και ξεπέρασε τον Τάιρον Μπρέιζελτον που είχε 102 στην περσινή σεζόν.

Παράλληλα ο ο Αμερικανός έχοντας 4/7 δίποντα, έφτασε σε τριψήφιο αριθμό μετρώντας 101/222 (45,49%) στα 46 παιχνίδια του στην κατηγορία.

*Κλέβοντας μία φορά την μπάλα ο Σπύρος Μούρτος έφτασε τα 100 κλεψίματα στο 232ο παιχνίδι του στην ΕΚΟ Basket League.

*Ο Ήφαιστος έμεινε χωρίς τάπα για 4η φορά στο φετινό Πρωτάθλημα.