Οι πόντοι του Παναθηναϊκού από δεύτερες ευκαιρίες έκαναν τη διαφορά κατά τον Oded Kattash και τον Σάββα Καμπερίδη στο Αλεξάνδρειο. Και δεν είχαν άδικο. Ο Παναθηναϊκός, βλέπετε, κατέγραψε την καλύτερη επίδοση που έχει σημειωθεί ποτέ στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος (από το 1992-93) σε επιθετικά ριμπάουντ, ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ (26) που μοιραζόταν μέχρι πρότινος με τον Άρη.

Σύμφωνα με το αρχείο του ΕΣΑΚΕ, το ρεκόρ το είχε σημειώσει πρώτος ο Παναθηναϊκός στις 18 Απριλίου 1995, σε έναν αγώνα με τον Σπόρτινγκ (107-91) και το ισοφάρισε ο Άρης στις 21 Οκτωβρίου 2000, αλλά σε ματς τριών παρατάσεων με τον Πανιώνιο (113-111).

Παράλληλα, οι “πράσινοι” έκαναν και νέο ρεκόρ σεζόν με τα 50 ριμπάουντ που μάζεψαν συνολικά (ξεπερνώντας τα 49 του Άρη από το ματς της 6ης αγωνιστικής απέναντι στον Προμηθέα), ενώ η καλύτερη φετινή επίδοση είναι και οι 32 πόντοι από δεύτερες ευκαιρίες, 10 περισσότερους από τους 22 που είχε η Λάρισα στο ματς της 3ης αγωνιστικής με τον Προμηθέα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα επιθετικά ριμπάουντ έδωσαν ένα ακόμη ρεκόρ περιόδου στους «πράσινους», που ανανέωσαν το 66,7% των επιθέσεων τους, επίδοση που διέλυσε την προηγούμενη αφού η Λάρισα Bread Factory είχε 50% στην αναλογία επιθετικών ριμπάουντ / άστοχα σουτ.

Διαβάστε τα άλλα στατιστικά στοιχεία που ξεχώρισαν από το ματς Άρης – Παναθηναϊκός και ξεχώρισε ο ΕΣΑΚΕ…

Μπεν Μπέντιλ σημείωσε το 25ο double-double του φετινού Πρωταθλήματος, το τρίτο του Παναθηναϊκού -τα άλλα δύο ήταν από τον Γιώργο Παπαγιάννη- και το πρώτο του με την πράσινη φανέλα στη Stoiximan Basket League, έχοντας 14 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Ντίνος Μήτογλου είχε συμμετοχή στο… πάρτι των επιθετικών ριμπάουντ έχοντας τρία με τα οποία έγινε ο 14ος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ που έφτασε τα 150.

Γιώργος Παπαγιάννης μάζεψε τα έξι από τα 50 ριμπάουντ της ομάδας του και έγινε ο 16ος παίκτης στην ιστορία της στη Stoiximan Basket League που έφτασε τα 400+.

Χάουαρντ Σαντ-Ρος είχε 2/5 τρίποντα με τα οποία έφτασε τα 50 εύστοχα στη Stoiximan Basket League. Ο Κουβανός έχει 50/160 σουτ από την περίμετρο (31,25%).

Όντεντ Κάτας έγινε ο 18ος που κοουτσάρει τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στο πλαίσιο της Stoiximan Basket League. Από αυτή τη λίστα των 18 προπονητών, οι οχτώ ήταν ξένοι και οχτώ αγωνίστηκαν και ως αθλητές των «πράσινων», με τον Ισραηλινό να ανήκει στις δύο κατηγορίες.

Ξεχωριστές επιδόσεις σε τρεις κατηγορίες για τον Σλαφτσάκη

Ο Διαμαντής Σλαφτσάκης έφτασε σε κάποιες αξιοσημείωτες επιδόσεις μέσα από το σημερινό παιχνίδι που ήταν το 199ο του στη Stoiximan Basket League…

*Με τα τέσσερα ριμπάουντ που είχε, ξεπέρασε τα 500 στην καριέρα του στην κατηγορία.

*Κλέβοντας μία φορά την μπάλα έφτασε τα 150 κλεψίματα καριέρας.

*Ο έμπειρος φόργουορντ σταμάτησε δύο σουτ αντιπάλων του και έγινε ο 30ός παίκτης στην ιστορία του Άρη στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που έφτασε τις 20 τάπες με τα κιτρινόμαυρα.

*Ακόμη, ο Κουίντον ΝτεΚόζι πραγματοποίησε την πιο παραγωγική εμφάνιση του με τον Άρη. Είχε 22 πόντους έναν περισσότερο από το ματς της 6ης αγωνιστικής με τον Προμηθέα.