Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στους κόλπους του μπάσκετ, για την απόφαση του ΕΣΑΚΕ και των ομάδων να βάλουν οριστικό «λουκέτο» για φέτος στην Basket League. Χθες τα πρώτα πυρά έριξε ο ΠΣΑΚ, ο οποίος ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι είναι αντίθετα το οριστικό «τέλος» της Α1 και μάλιστα πρότεινε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα και οι παίκτες είναι διατεθειμένοι να παίξουν ακόμα και Ιούνιο ή Ιούλιο, προκειμένου η σεζόν να ολοκληρωθεί.

Σήμερα σειρά στους… αντιφρονούντες πήρε ο ΣΕΠΚ. Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης ξεκαθάρισε σε ανακοίνωσή του ότι διαφωνεί με την απόφαση του ΕΣΑΚΕ και των ομάδων να μπει οριστικό «λουκέτο» στην Basket League. Ο ΣΕΠΚ τόνισε ότι αντιλαμβάνεται πως με τις υπάρχουσες συνθήκες είναι αδύνατο να γίνουν οι αγώνες. Όπως τονίζει όμως ο Σύνδεσμος αυτό δεν απαγορεύει την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, όταν το επιτρέψουν οι καταστάσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΠΚ:

«Ο ΣΕΠΚ δηλώνει ότι είναι αντίθετος με την απόφαση των ομάδων της Basket League αναφορικά με την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος.

Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες είναι αδύνατο να γίνουν οι αγώνες, αυτό όμως δεν απαγορεύει την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, όταν το επιτρέψουν οι καταστάσεις.

Είναι ξεκάθαρο πως η υγεία και η ασφάλεια όλων αποτελούν προτεραιότητα, αυτό όμως δεν συνεπάγεται πως είναι ανέφικτο να ολοκληρωθεί η φετινή αγωνιστική περίοδος ακόμη και το καλοκαίρι».