Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο προπονητής του Ηρακλή, Θανάσης Σκουρτόπουλος, που μίλησε για την επερχόμενη χρονιά του Γηραιού σε Basket League και FIBA Europe Cup -στα προκριματικά του οποίου θα αγωνιστεί τις επερχόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε τόσο στα φιλικά δείγματα της ομάδας και έδειξε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του, ενώ τόνισε πως είναι ακόμα πολύ νωρίς για να οριοθετηθούν οι φετινοί στόχοι του οργανισμού της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Πρώτα από όλα είμαστε χαρούμενοι, ξεκινάει μία νέα χρονιά, έχουμε χτίσει μία εντελώς νέα ομάδα, προσπαθήσαμε να μην μεταφέρουμε από πέρσι κάποια πράγματα στην ομάδα, να φτιάξουμε κάτι φρέσκο, με καθαρό μυαλό και νέες ιδέες, παίρνοντας καινούρια πρόσωπα και να τα βάλουμε αυτά στο γήπεδο. Η φιλοδοξία μας είναι μεγάλη, εκπροσωπούμε μια ομάδα ιστορική, με μεγάλο όνομα και φανέλα και πρέπει να το θυμόμαστε κάθε φορά που εμφανιζόμαστε στο γήπεδο.

Δε θέλω να οριοθετήσω τους στόχους, όχι ότι θέλω να αποφύγω κάτι αλλά είναι νωρίς, είμαστε μόλις 15-16 μέρες με τα παιδιά. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι εξαιρετικές και από άποψη δουλειάς και χαρακτήρων όμως έχουμε αγώνα με το χρόνο για να προλάβουμε να ετοιμαστούμε για τις επίσημες υποχρεώσεις που είναι κοντά. Γι’ αυτό δεν έχουμε ακόμη πλήρη εικόνα, προσπαθούμε μέσα από τις προπονήσεις και τα φιλικά να γνωριστούμε ακόμη καλύτερα, έτσι χρησιμοποιήσαμε και τα τρία φιλικά. Να μοιράσουμε το χρόνο, κανένας παίκτης δεν αγωνίστηκε πάνω από 20 λεπτά. Η πρώτη εικόνα είναι πάρα πολύ καλή, είμαστε ευχαριστημένοι και πιστεύω θα συνεχίσουμε έτσι.

Είδαμε θετικά, είδαμε και αρνητικά. Όχι με βάση τα αποτελέσματα αλλά με βάση την εικόνα των αγώνων θα έπρεπε να έχουμε μεγαλύτερη ετοιμότητα και δεν υπάρχει η ετοιμότητα που θα θέλαμε. Θα το φτιάξουμε είναι θέμα χρόνου. Όσον αφορά την άμυνα, είχαμε βάλει κάποιες αρχές γενικές, δεν είχαμε δουλέψει τόσο. Περιμένοντας τον Τόνι Ντάγκλας, τον Γάιο Σκορδίλη που είναι πολύ σημαντικός στην άμυνα, δεν θέλαμε να έχουμε πισωγύρισμα. Τώρα μοντάρουμε το κομμάτι αυτό. Όλα είναι στο πλαίσιο που πρέπει αυτήν την περίοδο και τώρα είναι στο χέρι μας να τα ξεπεράσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται».