Κυριάρχησε στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν να πάρουν μεγάλη νίκη στο PAOK SPORTS ARENA με σκορ 95-79 κόντρα στον Άρη στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Basket League. Το σύνολο του Ηλία Παπαθεοδώρου με πρωταγωνιστές τους Φιλ Γκος και Λίνο Χρυσικόπουλου κατόρθωσε να πανηγυρίσει μία σπουδαία νίκη και να αποκτήσει ψυχολογία ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Στην εξίσωση μπήκε και ο κόσμος του ΠΑΟΚ, ο οποίος στήριξε και έδωσε ενέργεια την ομάδα.

Από την άλλη μεριά ο Άρης παρασύρθηκε από τον ρυθμό των γηπεδούχων, έχοντας παράλληλα κακή αμυντική λειτουργία. Οι φιλοξενούμενοι δεν παρέδωσαν τα όπλα και προσπάθησαν να γυρίσουν το παιχνίδι, χωρίς όμως επιτυχία. Έτσι το σύνολο του Βαγγέλη Αγγέλου γνώρισε την 5η του ήττα.

Ο αγώνας

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση. Το σύνολο του Ηλία Παπαθεοδώρου έχοντας ως μπροστάρη τον Γκος, αλλά και με την εξαιρετική ευστοχία του πίσω από τα 6.75 κατάφερε να προηγηθεί γρήγορα με 19-7 (6′), Η πρώτη περίοδος βρήκε μπροστά τους “ασπρόμαυρους” με σκορ 28-18. Στη δεύτερη περίοδο μπήκε στην εξίσωση και ο Τέπιτς, ο οποίος έδωσε ακόμα περισσότερη ενέργεια στους γηπεδούχους (51-35, 18′). Ο Άρης δεν μπορούσε να αντιδράσει με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 52-38.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ καλά πετυχαίνοντας τρίποντα με τους Γκος και Χρυσικόπουλο (64-47). Το σύνολο του Βαγγέλη Αγγέλλου προσπάθησε να μειώσει με τους Χάρις και Μποχωρίδη, με την τρίτη περίοδο να βρίσκει και πάλι μπροστά τον ΠΑΟΚ με 76-69. Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα ο Άρης κατάφερε να μειώσει σε 78-75 με το το εύστοχο τρίποντο του Χάρις. Παρόλα αυτά ο Γκος έδωσε και πάλι τη λύση στους γηπεδούχους. Το τέλος βρήκε νικητή τον ΠΑΟΚ με σκορ 95-79.

Τα δεκάλεπτα: 28-18, 52-38, 76-69, 95-79