Όπως αποκάλυψε ο τεχνικός του Μεσολογγίου ΒΑΧΙ Ντίνος Καλαμπάκος μετά την ήττα της ομάδας του κόντρα στο Περιστέρι, ο Devonte Green δεν θα αγωνιστεί όπως φαίνεται για το υπόλοιπο της φετινής αγωνιστικής σεζόν.

Στην κορυφή της λίστας για τον αντικαταστάτη του βρίσκεται ο Αμερικανός γκαρντ, Mark Lyons. Ο Lyons είναι 32 ετών, έχει ύψος 1,85 και αγωνίζεται ως γκαρντ

Ο Αμερικανός αθλητής αποφοίτηση από το Xavier των Η.Π.Α., ωστόσο δεν κατάφερε να βρει την ευκαιρία που έψαχνε στο “μαγικό κόσμο” του ΝΒΑ. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Ευρώπη και μάλιστα έχοντας εξαιρετική παρουσία σε αρκετές από τις ομάδες που αγωνίστηκε.

Στο παρελθόν είχε αγωνιστεί στις εξής ομάδες:

Chorale Roanne
Zadar
Ironi Nahariya
Maccabi Rishon LeZion
Muratbey Uşak Sportif
Hapoel Tel Aviv
Guizhou
Gaziantep Basketbol
Enisey
Sporting Al Riyadi Beirut
Pesaro
Ηapoel Tel Aviv
Piratas de Quebradillas 

Στην τελευταία ομάδα που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα του Πουέρτο Ρίκο με την φανέλα των Piratas de Quebradillas, μετρώντας 14 πόντους, 4 ασίστ και συνολικά 41% στα τρίποντα κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι. Αν και κοντεύει περίπου τους δυομιση μήνες αποχή από την αγωνιστική δράση, ο Lyons αναμένεται να προσφέρει τα μέγιστα στην ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου με το στυλ παιχνιδιού του.

Μάλιστα στο παρελθόν έχει πρωταγωνιστήσει και στη διοργάνωση του Basketball Champions League με τη φανέλα της Τούρκικης Gaziantep, μετρώντας εκεί  9,4 πόντους κατά μέσο όρο. Το Μεσολόγγι λοιπόν κάνει ακόμα μια μεγάλη προσπάθεια στον τομέα των μεταγραφών, για να καταφέρει να επιτύχει στην προσπάθεια της παραμονής του στα “σαλόνια” της Stoiximan Basket League.

Δείτε τον Mark Lyons εν δράσει: