To χρονικό ενός προαναγγελθέντος χωρισμού. Από χθες έγινε γνωστό ότι ο Chad Brown αποχωρεί από το Μεσολόγγι, καθώς έκλεισε στην γερμανική Giessen. Σήμερα ο «χωρισμός» πήρε και επίσημα πλέον μορφή. Το Μεσολόγγι «αποχαιρέτησε» και επίσημα τον 24χρονο Αμερικανό παίκτη, ο οποίος έκανε χρήση του buy out που υπήρχε στο συμβόλαιό του με την ελληνική ομάδα και συμφώνησε με τον γερμανικό σύλλογο.

Οι «νεοφώτιστοι» είπαν «αντίο» στον Brown με ποστ που έκαναν στις σελίδες της ομάδας στα social media.

Το Μεσολόγγι ανέφερε στο «αντίο» του προς τον Brown:

«Η διοίκηση και το προπονητικό team ευχαριστεί τον Chad για τη συνεισφορά του στην ομάδα και του εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του.

Ο αθλητής αποχωρεί από την ομάδας μας κάνοντας χρήση του όρου buy out στο συμφωνητικό του.»

H απάντηση του Brown

Ο Brown σχολίασε το ποστ του Μεσολογγίου και έστειλε το δικό του «ευχαριστώ» στην ομάδα, καθώς έγραψε: «Σας ευχαριστώ για όλα. Θα είναι πάντα ευγνώμον».

Η πορεία και μεγάλη «έκρηξη» του Brown στην Basket League

Ο Brown είναι απόφοιτος του UCF (2015–2019). Στην τελευταία χρονιά στο Κολέγιο είχε με τους «Knights» 4,5 πόντους, 5 ριμπάουντ και 1 κόψιμο.

Ο Αμερικανός σέντερ δεν έγινε ντραφτ στο 2019. Βρήκε ένα συμβόλαιο στο Dallas στις 17/10/2019 , αλλά δυο μέρες μετά οι Mavericks τον άφησαν ελεύθερο.

Στην συνέχεια πήγε στην θυγατρική ομάδα των Mavericks στην G-League, τους Texas Legends. Έπαιξε εκεί 42 ματς και είχε μέσο όρο 5,4 πόντους, 6,2 ριμπάουντ και 0,9 κοψίματα και τον Αύγουστο του 2020 ήρθε στην Ελλάδα, καθώς τον έκλεισε το Μεσολόγγι.

Στην Ελλάδα έκανε το μεγάλο «μπαμ» και το όνομά του ακούστηκε παντού στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ο Αμερικανός έπαιξε σε 10 ματς με τους Μεσολογγίτες στην Basket League και είχε μέσο όρο 12,5 πόντους , 8,9 ριμπάουντ, 0,7 κοψίματα σε 27΄.51΄΄

 

ΤΟ ΠΟΣΤ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ