Ο Ιωνικός Νικαίας δεν θα έχει απλά ελληνικό χρώμα στη νέα αγωνιστική περίοδο όπου η ομάδα θα παίζει ξανά στην Α1 μετά από 32 ολόκληρα χρόνια και μια τεράστια περιπλάνηση στην… άγονη γραμμή του ελληνικού μπάσκετ. Ο Ιωνικός θα είναι «ελληνικός» στην συντριπτική του πλειοψηφία. Το πλάνο που έχει φτιάξει ο ισχυρός άνδρας της ομάδας και αρχιτέκτονας της ανάστασης του Ιωνικού και της επιστροφής του ιστορικού συλλόγου στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ, θέλει τον Ιωνικό να στηρίζεται σε ελληνικά θεμέλια και όχι σε ξένα.

Ο διοικητικός ηγέτης του συλλόγου Βαγγέλης Τσάπας θέλει η ομάδα να έχει ως πρωταγωνιστή στην Α1 τον ελληνικό κορμό της. Οι Ελληνες άλλωστε οδήγησαν την ομάδα στις επιτυχίες και αυτοί θα κληθούν πάλι να βγουν μπροστά και να χαράξουν το δρόμο των επιτυχιών για τον Ιωνικό.

Ηδη μάλιστα οι Νικαιώτες έχουν αρχίσει τις ανανεώσεις των συμβολαίων Ελλήνων όπως (π.χ. Κατούφας, Καράμπουλας), ενώ σειρά παίρνει και ο Ελληνας σταρ της ομάδας, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης.

Στις μεταγραφές η ελληνική αγορά θα έχει τη μερίδα του λέοντος. Οσον αφορά τους ξένους ο Ιωνικός προσανατολίζεται στο να κάνει 2-3 πολύ σημαντικές προσθήκες μη Ελλήνων παικτών, που θα μπορούν να βοηθήσουν τα μέγιστα τον σύλλογο να φτάσει στους στόχους του στην μεγάλη κατηγορία.