Σε μια εξαιρετική εμφάνιση από πλευράς Ιωνικού Νικαίας, η Λάρισα δεν κατάφερε να αντιδράσει στο σημερινό παιχνίδι και ηττήθηκε με σκορ 76-97. Έτσι, η ομάδα του coach Aγγέλου με τη βοήθεια του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του σήμερα, με τη νίκη αυτή έφτασε στο 2-5, ενώ η ομάδα της Θεσσαλίας από την άλλη μεριά υποχώρησε στο 1-4. 

Ο αγώνας

Στο ντεμπούτο του στην επιστροφή του με τη φανέλα του Ιωνικού Νικαίας, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης σημείωσε το πρώτο καλάθι του παιχνιδιού “ανοίγοντας” το σκορ του αγώνα. Η Λάρισα γρήγορα απάντησε με δυο εύστοχα τρίποντα από τους Brown και Rush. Ο Ιωνικός στη συνέχεια φάνηκε να είναι πιο “ζεστός” στο πρώτο δεκάλεπτο. Με το πέρασμα των πρώτων τεσσάρων λεπτών μάλιστα οι Νικαιώτες πήραν “κεφάλι στο σκορ” με ένα εύστοχο δίποντο από τον Hollowell (8-10). Στη συνέχεια βέβαια οι γηπεδούχοι αντέδρασαν στην πιεστική άμυνα της ομάδας του coach Αγγέλου και τρία λεπτά πριν από τη λήξη της πρώτης περιόδου, ο Webb με ένα εύστοχο σουτ πίσω από τη γραμμή των 6,75 ισοφάρισα το σκορ σε 17-17. Με δυναμικές “μάχες σώμα με σώμα” το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα έληξε στο 22-24 υπέρ των φιλοξενουμένων

Το δεύτερο δεκάλεπτο του αγώνα είχε γρήγορο ρυθμό και πολύ μεγάλο σκορ. Στα πρώτα δυο λεπτά του αγώνα και οι δυο ομάδες βρήκαν εύκολους διαδρόμους. Η ομάδα του coach Γαβριήλ με μια “τρίποντη βόμβα” του Smith πέρασε μπροστά στο σκορ (29-28) και σε εκείνο το σημείο ήρθε η άμεση απάντηση της ομάδας του Ιωνικού. Οι φιλοξενούμενοι παρά το γεγονός πως σε εκείνο το σημείο “έτρεξαν ένα μικρό σερί” 2-7 (31-35). Ωστόσο δυο καλάθια από τους Smith και Σπυρόπουλο έφεραν και πάλι το ματς στην ισοπαλία (35-35) στο 14′. Ωστόσο η συνέχεια είχε τελείως διαφορετική μορφή. Ένα σερί 1-11 έφερε το σκορ σε διψήφιο αριθμό πόντων (36-46) με πρωτεργάτες για τους Νικαιώτες τους Muhaymin και Smith. Η συνέχεια είχε παρόμοιο χαρακτήρα μέχρι και την ανάπαυλα του πρώτου μέρους με τον Ιωνικό να προηγείται στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με 14 πόντους διαφορά (41-55). 

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν εξίσου “ζεστά” και στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου, δείχνοντας τη “δίψα” τους για να φτάσουν στη δεύτερη φετινή νίκη τους στο πρωτάθλημα της Basket League. Με κύριους εκφραστές στην επίθεση τους Muhaymin και Elmore οι Νικαιώτες σταθερά κρατούσαν τη διαφορά σε απόσταση “ασφαλείας”. Παρά την προσπάθεια της Λάρισας, οι παίκτες του coach Αγγέλου ήταν πολύ συγκεντρωμένοι στην αμυντική τους λειτουργία, με αποτέλεσμα να “σφίγγουν” την άμυνά τους και να μην αφήνουν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους αντίπαλούς τους. Ο Χουγκάζ με ένα εύστοχο σουτ τριών πόντων “εκτόξευσε” τη διαφορά στους 18 πόντους (56-74) λίγο πριν ολοκληρωθεί η τρίτη περίοδος του αγώνα. Η Λάρισα δεν μπόρεσε να αντιδράσει και με ένα καλάθι του Webb, το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε με το σκορ να βρίσκεται στο 58-75 υπέρ των φιλοξενουμένων.

Η τέταρτη περίοδος άρχισε με ένα εύστοχο σουτ τριών πόντων από τον Ανδρέα Πετρόπουλο, με το οποίο η διαφορά ανέβηκε για πρώτη φορά στον αγώνα στους 20 πόντους διαφορά (58-78). Ο ρυθμός και η εικόνα του παιχνιδιού δεν μπορούσε να αλλάξει, καθώς οι φιλοξενούμενοι είχαν αποκτήσει το “πάνω χέρι” στην αναμέτρηση. Με πολύτιμη βοήθεια από τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, αλλά και την εξαιρετική ικανότητα του Hollowell στο σκοράρισμα, ο Ιωνικός Νικαίας έφτασε στη δεύτερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 76-97.

Oι κορυφαίοι

Για τους νικητές σήμερα ξεχώρισε ο Jeremy Hollowell, ο οποίος “σταμάτησε” στους 18 πόντους, μαζεύοντας παράλληλα και 5 ριμπάουντ. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν και ο Αdam Smith που πρόσθεσε 19 πόντους και 4 ασίστ. Πολύ θετικοί και μάλιστα με διψήφιο αριθμό πόντων ήταν και οι Νίκος Χουγκάζ (13 πόντοι και 5 ριμπάουντ), Jon Elmore (12 πόντοι και 4 ασίστ), Muhaymin Mustafa (8 πόντοι και 3 ριμπάουντ). Τέλος στο ντεμπούτο του στην επιστροφή του με τον Ιωνικό, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης προσέφερε σε μεγάλο βαθμό τις “υπηρεσίες” του στην ομάδα του coach Αγγέλου με 12 πόντους και 3 ριμπάουντ.

Από την αντίπερα όχθη, οι γηπεδούχοι που βρέθηκαν μακριά από τον “καλό τους εαυτό” σήμερα, είχαν σε καλή ημέρα τον Jerry Smith, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 22 πόντους, 4 ασίστ και το απόλυτο πίσω από τη γραμμή των 6,75 (3/3). Επάξια δίπλα του στάθηκε και ο Ken Brown με τους 14 πόντους που σημείωσε, ενώ πολύ θετικά στοιχεία προσέφερε και ο James Webb με τους 13 πόντους και τα 6 ριμπάουντ που πρόσθεσε. 

Τα δεκάλεπτα: 22-24, 41-55, 58-75, 76-97

Δείτε αναλυτικά τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ