Ο Βαγγέλης Τσάπας το είπε σε όλους τους τόνους. Ο Ιωνικός Νικαίας θέλει να έχει ελληνικό χρώμα και να έχει ελληνικές βάσεις στην Α1, όπου η ομάδα επέστρεψε μετά από 32 ολάκερα χρόνια. Ο διοικητικός ηγέτης του Ιωνικού δεν έμεινε όμως, μόνο στα λόγια. Εχει προχωρήσει ήδη και στις πράξεις. Κρατάει τον ελληνικό κορμό του και τον εμπλουτίζει με πολύ σημαντικούς παίκτες.

Εχει κλείσει τον Απόλλωνα Τσόχλα, ενώ είναι έτοιμος να κάνει και το «μπαμ» και συμφώνησε να δώσει τη ευκαιρία στον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη να κάνει την μεγάλη επιστροφή του στα παρκέ (αν δείξει βέβαια, ότι είναι ετοιμοπόλεμος).

Ο Βαγγέλης Τσάπας όμως, δεν μένει μόνο εκεί. Προσπαθεί να ρίξει άλλη μια ελληνική μεταγραφική βόμβα, καθώς η ομάδα κοιτάει προς την πλευρά ενός από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έβγαλε το ελληνικό μπάσκετ, το οποίο όμως, δεν είχε την ευκαιρία να καθιερωθεί σε πολύ υψηλό επίπεδο εξαιτίας ατυχιών και κάποιων τραυματισμών. Ο λόγος για το Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, που όπως αποκάλυψε το Sportime αποτελεί στόχο του Ιωνικού.

Ο 21χρονος φόργουορντ είχε κάνει την μεγάλη μεταγραφή το 2012, όταν μετακόμισε από το Αιγάλεω στον Παναθηναϊκό και είχε θεωρηθεί το επόμενο next big thing όχι μόνο του ελληνικού, αλλά και του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Δεν κατόρθωσε όμως, να ξεδιπλώσει  το ταλέντο του. Δόθηκε δανεικός στον ΠΑΟΚ την σεζόν 2017-18 και το καλοκαίρι του 2018 αφέθηκε ελεύθερος και πήγε στο Λαύριο.

Ο 22χρονος φόργουορντ πέρασε πολλά από τους τραυματισμούς. Τον Μάρτιο του 2017 υπέστη κάταγμα στην μύτη. Όταν πήγε στον ΠΑΟΚ αποδείχτηκε ότι είχε χτυπηθεί από το σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών. Εκανε επέμβαση και μετά από κάτι λιγότερο από δυο μήνες γύρισε στα γήπεδα.

Φέτος το καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό και πήγε στο Λαύριο. Τον Ιανουάριο του 2019 όμως, η ατυχία τον ξαναβρήκε. Είχε πρόβλημα στον αστράγαλο και έκανε επέμβαση. Ξαναγύρισε στη ενεργό δράση όμως, και έδειξε ότι είναι πια σιδερένιος και έτοιμος για την ανάκαμψη.

Φέτος έπαιξε σε 12 ματς με το Λαύριο στην Α1 και είχε μέσο όρο 7,42 πόντους (με 34,78% στα τρίποντα και 37,5% στα δίποντα, 3,08 ριμπάουντ, 0,67 ασίστ σε 22΄.04΄

΄.