Την 5η της νίκη στην Basket League κατάφερε να πάρει η ΑΕΚ. Η Ένωση υποδέχτηκε τον Ήφαιστο Λήμνου στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής και κατάφερε να πάρει τη νίκη με σκορ 83-69. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν φοβερή άμυνα στο 2ο μέρος και δεν άφησαν περιθώρια στην ομάδα της Λήμνου.

Από την άλλη μεριά το σύνολο του Σωτήρη Μανωλόπουλου ήταν ανταγωνιστικό μόνο στο πρώτο μέρος. Οι νησιώτες, παρά το καλό τους ξεκίνημα, δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν το ρυθμό του αγώνα και γνώρισαν την 4η ήττα τους στην Basket League. Από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν οι Έβανς (21 πόντοι, 9 ριμπάουντ), Μπρέιζελτον (13 πόντοι, 9 ασίστ) και Γκότσερ (12 πόντοι).

Ο αγώνας

Ο Ήφαιστος ξεκίνησε πολύ καλά την αναμέτρηση. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν τον ρυθμό και να προηγηθούν με σκορ 9-11 (6′). Ωστόσο η ΑΕΚ βρήκε γρήγορα τον εαυτό της και με πρωταγωνιστές τους Χάντερ και Γκρίφιν βρέθηκε μπροστά με 22-21 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Το σύνολο του Σωτήρη Μανωλόπουλου δεν μπόρεσε να βγάλει το καλό του πρόσωπο και στη συνέχεια, παρά το καλό ξεκίνημα. Η Ένωση με τα σουτ των Ματσιούλις και Γιαννόπουλο μπήκε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 41-38.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι, εκτός από την καλή επιθετική τους λειτουργία, “ενεργοποίησαν” και την άμυνα τους. Ο Ήφαιστος δεν μπορούσε να βρει λύσεις επιθετικά με την ΑΕΚ να καταφέρνει να πάρει το παιχνίδι με σκορ 83-69 και να πετύχει την 5η της νίκη σε 7 αναμετρήσεις.

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 41-38, 65-54, 83-69