Το ταμείο γίνεται πάντα στο τέλος και πριν από την τελική σούμα δεν μπορεί κανείς να βγάλει οριστικά συμπεράσματα. Δεν ξέρουμε που θα φτάσει ο Χαρίλαος Τρικούπης φέτος στην παρθενική του συμμετοχή στην Basket League κι αν θα αποδειχτεί τελικά ένα πυροτέχνημα ή μια σούπερ έκπληξη. Ξέρουμε όμως, ότι η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου έχει κουφάνει τους πάντες στις 2 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και οι Μεσολογγίτες έχουν τρελάνει όλο τον κόσμο ως τώρα!

Η ομάδα ξεκίνησε τη σεζόν με την… ρετσινιά του ενός από τα φαβορί για να πέσει. Τι ξεκίνησε δηλαδή, παραλίγο να μην την ξεκινήσει, καθώς πήρε την τελευταία στιγμή το πιστοποιητικό συμμετοχής στην κατηγορία από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Μέσα σε όλα, το Μεσολόγγι δεν παίζει καν στο σπίτι του. Ο σύλλογος έχει «ξεσπιτωθεί» (το γήπεδό του δεν πληρούσε της προϋποθέσεις για να παίξει στην μεγάλη κατηγορία) και χρησιμοποιεί ως έδρα το κλειστό του Αγρινίου.

Από την πρώτη αγωνιστική όμως, οι Μεσολογγίτες έδειξαν ότι θα τους τρελάνουν όλους. Άφησαν στον τόπο τον Άρη με ένα τρομερή ρουκέτα του Green στην εκπνοή του ματς.

Κάποιοι μίλησαν για ένα τυχαίο γεγονός. Αμ δε. Διαψεύστηκαν άμεσα στην 2η Αγωνιστική. Οι Μεσολογγίτες άφησαν στον τόπο και τον Κολοσσό μέσα στην Ρόδο και πήραν τη νίκη 77-66.

Ο παράγοντας Καλαμπάκος

Για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας υπάρχουν πολλά μυστικά. Ένα απ’ αυτά και ίσως το πιο σημαντικό είναι ο Ντίνος Καλαμπάκος. Ο 56χρονος κόουτς έχει φτιάξει μια ομάδα, που τρέχει, παλεύει πυροβολεί ανηλεώς, καταθέτει την ψυχή της στο παρκέ.

Ο Καλαμπάκος βέβαια, διόλου τυχαίος δεν είναι. Είναι ένας καταξιωμένος πια προπονητής που έχει δείξει την αξία του Την σεζόν 2016-17 είχε πετύχει ένα μεγάλο θαύμα με τον Κόροιβο Αμαλιάδας και τον είχε οδηγήσει στην 11η θέση της κατάταξης.

Την επόμενη σεζόν η ομάδα έπεσε, αλλά έπεσε από γκέλα. Έχασε μέσα στην έδρα της από τα καταδικασμένα Τρίκαλα και έτσι υποβιβάστηκε. Αν είχε κερδίσει θα είχε σωθεί και θα είχε πέσει ο Πανιώνιος.

Ο Καλαμπάκος είναι στο τιμόνι από το Νοέμβριο του 2018 οπότε και αποχώρησε από το πόστο του τεχνικού διευθυντή του Ιωνικού Νικαίας. Υπό τις οδηγίες του η ομάδα κάλπασε πέρσι στην Α2 και κέρδισε τον τίτλο και την άνοδο.

Το ρόστερ

Το ρόστερ της ομάδας ίσως να μην γέμιζε το μάτι κανενός στην αρχή. Μόνο ο Αγραβάνης ξεχώριζε μετά την καλή πορεία που είχε με το Περιστέρι. Πολύπειρος ξένος παίκτης που να ξέρει την κατηγορία πέρα από τον «γερόλυκο» Kevin Langford (κι αυτός ήταν τελευταία σε καθοδική πορεία) δεν υπήρχε.

Οι Μεσολογγίτες, όμως, έβαλαν τα γυαλιά σε όλους.

Ο Green, που παίζει πρώτη φορά στην Ευρώπη και γενικά στο εξωτερικό μετά το NCAA αποδείχτηκε λίρα 100. Άφησε τον τόπο τον Άρη στην πρεμιέρα. Στην 2η Αγωνιστική ήταν ο πρωταγωνιστής (21π. με 5/7 τρίποντα) στη νίκη επί του Κολοσσού.

Ο Green του 70% στα τρίοποντα!

Ο Αμερικανός γκαρντ έχει μέσο όρο στις 2 πρώτες αγωνιστικές 15,5 πόντους με το συγκλονιστικό 70% στα τρίποντα (7/10), ενώ έχει και 3 ασίστ ανά ματς.

Ο Αγραβάνης τον ακολουθεί σε επιθετική συγκομιδή με 14 πόντους και 5 ριμπάουντ μέσο όρο. Ο Χατζηνικόλας έχει μέσο όρο 6 πόντους, αλλά δίνει 4 ασίστ ανά παιχνίδι. Ο Brown έχει 7,5 πόντους, αλλά παίρνει 9 ριμπάουντ ανά ματς ως τώρα! Ο Ferguson έχει 7π και 4,5 ασίστ. Ο Amardi έχει 10,5 πόντους και 3,5 ριμπάουντ.

Η ομάδα σκοράρει κατά μέσο όρο 75 πόντους, παίρνει 33,5 ριμπάουντ, μοιράζει 16 ασίστ, ενώ στη άμυνα δέχτεια μόλις 68 πόντους.

Είπαμε και στην αρχή το που θα φτάσει φέτος ο Χαρίλαος Τρικούπης θα φανεί στο τέλος. Ως τώρα όμως, κάνει μια τρελή κι απίθανη πτήση και δικαιούται να το πανηγυρίζει και να το χαίρεται με την ψυχή του.

 

Η ΤΡΙΠΟΝΤΗ «ΡΟΥΚΕΤΑ» – BUZZER BEATER TOY GREEN ΠΟΥ «ΣΚΟΤΩΣΕ» ΤΟΝ ΑΡΗ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ