Αναλυτικά όσα είπε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Πανιώνιος:

Είναι η πρώτη φορά που βλέπω σε αυτό το τραπέζι τον κο Γιαννακόπουλο, τους Αγγελόπουλους και τον Αγγελόπουλο της ΑΕΚ που δείχνει την σοβαρότητα της σημερινής συνεδρίασης.

Θα ήθελα να συμφωνήσω αρχικά με τον κο Καρατζά και τον κο Ζομπανάκη. Νομίζω οι απόψεις μας συμφωνούν κυρίως επειδή οι ομάδες μας είχαν παρόμοιο μπάτζετ και στόχους κατά την φετινή χρονιά. Σίγουρα θα πρέπει να γίνουν κινήσεις ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Πέρα απο το θέμα της διαιτησίας είναι καλό να γίνεται συζήτηση σχετικά με κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, να βρεθούν περισσότεροι κεντρικοί χορηγοί απο τον ΕΣΑΚΕ κλπ. Συμφωνώ επίσης με τον κο Αγγελόπουλο της ΑΕΚ οτι θα πρέπει να δίνονται βάσει τελικης κατατάξης ολα τα εισιτήρια Ευρωπαικών διοργανώσεων, συμπεριλαμβανομένης και της Ευρωλίγκα. Άκουσα και τις τοποθετήσεις του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού επ’αυτού και εχω μια ένσταση, την οπο’ια θα αναλ’υσω στο τέλος.

‘Ολα αυτά τα θέματα μπορούν να συζητηθούν μετά απο την λήξη του πρωταθλήματος και νομίζω πως έχουμε σπαταλήσει σχεδόν δύο ώρες σήμερα. Μαζευτήκαμε εδώ, για να συζητήσουμε για την διαιτησία. Κατανοούμε όλοι, άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο, τα προβλήματα που δημιουργεί η σημερινή κατάσταση ή για να το θέσω καλύτερα, αυτά που θα μπορούσε να λύσει, ώστε να ανεβάσει και το επίπεδο του πρωταθλήματος μας, μία πιο επαγγελματική διαιτησία και προτείνω να αφοσιωθούμε σε αυτό. Υπάρχουν ορισμένες προτάσεις που κατά βάση συμφωνούν, πρέπει να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη, να συμφωνηθεί έστω ένα πλαίσιο το οποιο θα βελτιωθεί στις επόμενες 1-2 συνεδριάσεις ωστε να κατατεθεί και να απαιτήσουμε ορισμένες αλλαγές ανεξάρτητα του τι θα κάνει αύριο ο Πανιώνιος, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Κανένας μας νομίζω δεν θέλει να ξεκινήσει του χρόνου ένα πρωτάθλημα χωρίς τον Ολυμπιακό. Πιστεύω ούτε οι ίδιοι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού.

Η μοναδική μου ένσταση, όπως ανέφερα προηγουμένως, έχει να κάνει με την τοποθέτηση του Ολυμπιακού. Και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός ανέφεραν οτι υπάρχει κλειστό συμβόλαιο με την Ευρωλίγκα βάσει κανονισμών της Ευρωλίγκα και δεν μπορούν να το αλλάξουν. Οταν ο Ολυμπιακός ζητάει από όλους εμάς να απαιτήσουμε να αλλάξουμε τους νόμους σχετικά με την ΚΕΔ και την διαιτησία γενικότερα, δε μπορώ να δεχτώ οτι δεν μπορεί να απαιτήσει ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός απο την Ευρωλίγκα να μην παίρνουν κλειστό συμβόλαιο, αλλά να δίνονται οι θέσεις αναλόγως της βαθμολογικής κατάταξης.