Ο Προμηθέας Πατρών έχει κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα τόσο στην Basket League αλλά και στο Eurocup.  Η απόλυτη επικράτηση επί της Trento (76-89), πέρα από την όποια βαθμολογική νίκη αλλά και την ψυχολογική ενίσχυση για την συνέχεια, έφερε και τον πρώτο MVP για τo φετινό Eurocup. Αυτό κατέληξε  στον  Λιθουανό forward  Arnoldas Kulboka (24 ετών, 2.06).

Ο 24χρονος φόργουορντ, αγωνιζόμενος στο πρώτο του παιχνίδι στο EuroCup, σημείωσε 18 πόντους, έχασε μόλις 4 σουτ και κατέβασε 11 ριμπάουντ για τους νικητές ενώ κέρδισε 6 φάουλ και έκανε 0 λάθη. Όλα οδήγησαν στο 31 στο σύστημα αξιολόγησης, πολύ παραπάνω από όλους τους άλλους παίκτες στον 1ο γύρο.

https://twitter.com/EuroCup/status/1580528779885043715

 

Για την Basket League ο Προμηθέας την πρώτη αγωνιστική πήγε να παίξει στο Λαύριο σε μία έδρα που πέρυσι είχε χάσει 90 84. Τη φετινή χρονιά ο Προμηθέας πέρασε άνετα κερδίζοντας το μαχητικό Λαύριο με σκορ 80-90. Πρωταγωνιστής σε αυτό το παιχνίδι ήταν ο Αμερικανός  point guard Anthony Cowan Jr (1.83, 25 χρονών) με 20 πόντους ( 20 (2/5 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 7/10 βολές, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ)

Χθες για την 2η αγωνιστική της Basket League ο Προμηθέας υποδέχτηκε τον Ιωνικό σε ένα παιχνίδι που ήταν ντέρμπι μόνο μέχρι το ημίχρονο καθώς ο Προμηθέας έφτασε σε άνετη νίκη με  το επιβλητικό σκορ 97-84. Πρώτος σκόρερ ήταν ο εκπληκτικός Joe Young (30 ετών, 1.88) με 34 πόντους (6/13 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 13/13 βολές).

Οι 90 πόντοι στην επίθεση

Αν κάτι που ξεχωρίζει σε αυτά τα 3 παιχνίδια είναι η επιθετική δεινότητα του Προμηθέα. Παρά το γεγονός ότι το δείγμα είναι μικρό, μόλις 3 αγώνες, δεν παύει ωστόσο να είναι εντυπωσιακό. Πάμε όμως να δούμε πιο αναλυτικά τα νούμερα για τον Προμηθέα.

Μέσος Όρος Πόντων σε 3 Αγώνες: 92 πόντοι

Μέσος Όρος Ριμπάουντ σε 3 Αγώνες: 42 rebound

Μέσος Όρος Assist σε 3 Αγώνες: 16 Assist

Μέσος όρος Λαθών σε 3 Αγώνες: 10 Λάθη

Μέσος Όρος Κλεψιμάτων σε 3 Αγώνες: 8 Κλεψίματα

Οι Προμηθέας επομένως είναι μια ομάδα που τρέχει στο transition λόγω τον πολλών rebound που παίρνει αλλά και των πολλών κλεψιμάτων που κάνει. Ακόμα  ο Προμηθέας δίνει πολλές assist, που δείχνει ότι και η ομάδα στο δημιουργικό κομμάτι είναι καλή.

Το ρόστερ του Προμηθέα

Ο προπονητής του Προμηθέα Πατρών, Μάκης Γιατράς είναι ένας προπονητής που κάνει καλές επιλογές παικτών. Μερικά από τα ονόματα είναι τα εξής (Oleksandr Lypovyy, Chris Babb, Langston Hall,  Gerald Robinson) Φέτος έχει φέρει στην ομάδα του ποιοτικούς ξένους παίκτες όπως είναι ο Joe Young, ο Trevis Simpson, ο Arnoldas Kulboka και ο νεαποκτηθείς Nemanja Dangubić  στην θέση του Jericole Hellems.

Πέρα από την απόκτηση καλών και ποιοτικών ξένων παικτών ο Προμηθέας έχει και μια 4αδα έμπειρων, στην Basket League, Ελλήνων παικτών. Αυτοί είναι ο Δημήτρης Κακλαμανάκης, Βασίλης Μουράτος, Νίκος Γκίκας και Μιχάλης Τσαϊρέλης. Πέρα από αυτή την 4αδα ο Προμηθέας έχει και ισχυρές ακαδημίες που παράγουν το νέο κορμό του Προμηθέα όπως είναι ο Γιώργος Τανούλης, ο Νίκος Πλώτας και άλλοι πολλοί.

Τα φετινά πρώτα δείγματα του Προμηθέα είναι θετικά μέχρι τώρα καθώς η ομάδα παίζει θελκτικό μπάσκετ στα μάτια (τηλε)θεατή και μοιάζει να ανεβάζει πολύ δυνατά τον αγωνιστικό πήχη της ομάδας.  Ο Προμηθέας καλείται να ανταπεξέλθει σε δύο διοργανώσεις, αφού το να περάσει η ομάδα στους 16 του Eurocup είναι ένας εφικτός και όχι ακατόρθωτος στόχος. Παράλληλα στο πρωτάθλημα θα κληθεί να τερματίσει μέσα στην 4αδα και αν γίνεται στην 3αδα, καθώς το Περιστέρι και η ΑΕΚ είναι ομάδες που θέλουν και αυτές να μπουν στην 3αδα του πρωταθλήματος.