Έχουν περάσει τέσσερις αγωνιστικές από το ξεκίνημα της Basket League. Αναμφίβολα μια ομάδα που έχει ξεχωρίσει όχι μόνο για τα αποτελεσματά της αλλά και για τη συνοχή που παρουσιάζει παρά τις πολλές μεταγραφές και τον τρόπο δουλειάς του κόουτς, είναι ο Άρης. Ο κόουτς Καστρίτης έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα σύνολο με διακριτούς ρόλους και αρκετά αποτελεσματική. Πάμε όμως να δούμε τα πεπραγμένα αυτης της ομάδας μέχρι τώρα.

Η ομάδα του Γιάννη Κατρίτη έχει πετύχει δύο πολύ σημαντικές νίκες με πολύ καλό μπάσκετ. Κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη πρεμιέρα τον Παναθηναικό και προχθές επέβαλλε για 40 λεπτά τον ρυθμό του απέναντι στην ΑΕΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων. Ουσία και χαρακτήρας είναι τα δύο στοιχεία που βγάζει η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα γενικότερα στα τέσσερα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί, η ομάδα παρουσιάζει μεγάλη προσαρμοστικότητα στο κομμάτι της άμυνας. Ο κόουτς έχει εμφανίσει αρκετές match-ups ζώνες που δυσκολεύουν τον τρόπο παιχνιδιού του αντιπάλου και τον μπλοκάρουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι χαρακτηριστικό πως με αυτού του είδους τις ζώνες η διαφορά στο ματς με την ΑΕΚ ήταν διψήφια και δύσκολα οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να βρουν κάποιο αντίδοτο.

Όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι, ο Άρης παρουσιάζει πλουραλισμό. Παίρνει πολλά από διαφορετικούς παίκτες. Ξεκίνημα από τον Hagins τον οποίο γνωρίσαμε για τα καλά πέρυσι στον Ηρακλή και φέτος παρουσιάζει τεράστια έφεση στο δημιουργικό κομμάτι με 9,6 ασίστ. Από εκεί και πέρα ο σύλλογος διαθέτει μια attack τριάδα παικτών οι οποίοι στη καλή του μέρα μπορούν να σου κάνουν φοβερές ζημιές. Ο Notae ο οποίος δείχνει σε κάποια σημεία την απειρία του, εντούτοις στην αναμέτρηση με το Τριφύλλι ήταν αυτός που με δύσκολα καλάθια έδωσε τη νίκη. Έπειτα ο Goodwin δίνει μεγάλη βοήθεια στο επιθετικό κομμάτι έχοντας 18 πόντους μέσο όρο ενώ ο Noah Horchler μαζεύει μέσο όρο 9 ριμπάουντ και προσθέτει 16 πόντους.

Ο Άρης βρίσκεται στο 2-2 και η ομάδα έχοντας εμπειρία, ταλέντο και νεανικό στοιχείο δείχνει ως ώρας να επιβιώνει και να διεκδικεί με αξιώσεις μια υψηλότερη θέση συγκριτικά με πέρυσι.