Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Παναθηναϊκός κυριαρχεί (και) στα ατομικά βραβεία της χρονιάς στην Basket League. Παρών σε αυτά είναι και ο Howard Sant-Roos, ο 30χρονος Κουβανός γκαρντ/φόργουορντ, ο οποίος ανακηρύχθηκε ο κορυφαίος αμυντικός παίκτης του περσινού πρωταθλήματος στο καθιερωμένο δημοψήφισμα του ΕΣΑΚΕ.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι με ψήφισαν ως κορυφαίο αμυντικό του πρωταθλήματος. Χαίρομαι που αναγνωρίζεται η προσπάθεια που έκανα ώστε η ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Είναι τιμή μου. Βέβαια, το πιο σημαντικό τρόπαιο που κέρδισα πέρσι ήταν το τρόπαιο του πρωταθλητή Ελλάδος μαζί με τους συμπαίκτες και τους προπονητές μου», δήλωσε ο Sant-Roos, ο οποίος πήρε το συγκεκριμένο βραβείο για δεύτερη φορά μετά τη σεζόν 2018-19 με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Όπως αναφέρει το σχετικό κείμενο του ΕΣΑΚΕ, ο Sant-Roos ήταν 3ος στην ψηφοφορία του φίλαθλου κοινού με ποσοστό 8,71%. Πρώτος ήταν ο Κερέμ Καντέρ του Κολοσσού H Hotels με 13,06% και δεύτερος ο Βασίλης Μουράτος του Λαυρίου Megabolt με 10,36%.

Αναδείχθηκε όμως 1ος στη ψηφοφορία των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με 6 ψήφους (και δεύτερο τον Μιχάλη Λούντζη του Προμηθέα με 5 προτιμήσεις) και ισοψήφισε με τον Λούντζη στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των προπονητών και των αρχηγών των 12 ΚΑΕ και 4 ψήφους έκαστος (16,6%).

Τη σεζόν που πέρασε ο Κουβανός άσος είχε 7,1 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2,9 ασίστ και 1,5 κλεψίματα σε 21,9 λεπτά κατά μέσο όρο στην Basket League.