Ένα παράθυρο προς την επιστροφή του Ολυμπιακού στην Basket League έχει ανοίξει με πρωτοβουλία του Κωστή Ζομπανάκη. Ο τέως ισχυρός άνδρας του Ρεθύμνου έχει αναλάβει πρωτοβουλία με την ιδιότητα του Συμβούλου Στρατηγικού Σχεδιασμού κι Ανάπτυξης του ΕΣΑΚΕ για να ριχτούν γέφυρες με τον Ολυμπιακό και να γυρίσουν οι «ερυθρόλευκοι» στην Basket League.

Ο Ζομπανάκης έχει σηκώσει τα μανίκια από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε αυτό το πόσο στον ΕΣΑΚΕ και ένα από τα θέματα που έβαλε μπροστά είναι η προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα με τον Ολυμπιακό και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την επάνοδο των «ερυθρολεύκων» στην Basket League, έτσι ώστε το πρωτάθλημα να αποκτήσει ξανά έναν από τους κεντρικούς πυλώνες του και να ισχυροποιηθεί αφάνταστα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ζομπανάκης έχει πάρει την πρωτοβουλία να πετύχει τη σύγκλιση με τον Ολυμπιακό και να ανοίξει ο δρόμος, ώστε η ομάδα να αγωνιστεί και πάλι στην Basket League από τη νέα σεζόν.

Ο Ζομπανάκης πιστεύει ότι το πρωτάθλημα για να γίνει καλό και πανίσχυρο θα πρέπει πρώτον να έχει κανόνες και δεύτερον έχει την λογική ότι δεν περισσεύει κανείς. Ότι όποια ομάδα μπορεί να αγωνιστεί και ταυτόχρονα κάνει καλό στο brand που ονομάζεται «Basket League» θα πρέπει να είναι παρούσα!

Σε αυτό το πλαίσιο ξεκίνησε την πρωτοβουλία για τον Ολυμπιακό. Και όπως αναφέρουν πληροφορίες ο Κρητικός παράγοντας έχει σκοπό να το… περάσει. Κρητικό κεφάλι και αγύριστο, αλλά με σπάνιο επιχειρηματικό δαιμόνιο, επιθυμεί να ξεκαθαρίσει ότι ένα καλό πρωτάθλημα θα πρέπει να περιλαμβάνει τους πάντες.

Τι απομένει; Να ξεπεραστούν μικροεγωισμοί περισσότερο στο επικοινωνιακό πεδίο. Διότι αυτή τη στιγμή και οι δύο πλευρές θέλουν να φαίνονται ως… κερδισμένες.

Ο Ολυμπιακός έχει τη λογική ότι «το πρωτάθλημα δεν υπάρχει χωρίς αυτόν». Οι άλλες ομάδες ότι «το πρωτάθλημα μπορεί να είναι καλό και χωρίς τον Ολυμπιακό».

Οι δυο πλευρές πρέπει να τα βάλουν στη άκρη όλα αυτά και να δουν το κοινό καλό, που είναι ένα πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ζομπανάκης θα επιχειρήσει να έρθει σε επαφή με ομάδες που εκπροσωπούν πόλεις της περιφέρειας όπως για παράδειγμα τον ΠΑΣ Γιάννινα ή τον ΟΦΗ, την Καρδίτσα, την Ελευθερούπολη που έχουν προοπτική.

Ειδικά ο ΠΑΣ και ο ΟΦΗ κουβαλάνε πολύ ισχυρά brand.

Αντίστοιχη πρωτοβουλία για τον Ολυμπιακό είχε πάρει ο Ιωνικός Νικαίας.