Ο Νίκος Χουγκάζ επικράτησε σε όλες τις ψηφοφορίες για τα Stoiximan Basket League Awards και αναδείχθηκε Καλύτερος Νέος Παίκτης (21 ετών και κάτω) του Πρωταθλήματος της σεζόν 2020-21. Μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ και την αγωνιστική χρονιά που έπαιξε στο Νορθγουέστερν Στέιτ, ο γιος της Σόνιας Δαύκου και του Κρις Χουγκάζ, οι οποίοι και οι δύο έπαιξαν μπάσκετ με τον πατέρα του Νίκου να συνεχίζει την ενασχόληση του με το άθλημα ως προπονητής, βρήκε χρόνο συμμετοχής στον Ιωνικό Bc Hellenic Coin και είχε την ευκαιρία να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.

Ο Χουγκάζ ήταν πρώτος σε όλες τις ψηφοφορίες για την ανάδειξη του Καλύτερου Νέου Παίκτη. Στην ψηφοφορία του κοινού ο φόργουορντ του Ιωνικού Hellenic Coin συγκέντρωσε το 29% των προτιμήσεων με τον Νίκο Ρογκαβόπουλο να είναι δεύτερος με 8,77%.

Ο Χουγκάζ στην ψηφοφορία των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης πήρε 28 ψήφους, ποσοστό 70%, με τον Ρογκαβόπουλο να είναι και σε αυτή την ψηφοφορία δεύτερος με 3 προτιμήσεις.

Ο φόργουορντ των «κυανόλευκων» στην ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών των 12 ΚΑΕ της Stoiximan Basket League συγκέντρωσε 13 ψήφους, ποσοστό 59,09%, ενώ δεύτερος ήταν ο Όμηρος Νετζήπογλου του Άρη με 5 ψήφους και ποσοστό 22,72%.

 

«Είμαι πολύ χαρούμενος για την ανάδειξη μου σε Καλύτερο Νέο παίκτη της σεζόν», δήλωσε ο Χουγκάζ και εξήγησε: «Το περασμένο καλοκαίρι άφησα τις ΗΠΑ, επέστρεψα στην Ελλάδα και το project του Ιωνικού ήταν αυτό που μου έδωσε την ευκαιρία, όπως και σε άλλους νέους Έλληνες παίκτες, να αναδειχθώ».

«Πραγματικά, η όρεξη των ανθρώπων της ομάδας για δουλειά κάνει το έργο των παικτών πιο εύκολο και επιτρέπει στους νέους αθλητές να αφοσιώνονται στην προπόνησή τους», υπογράμμισε ο φόργουορντ των «κυανόλευκων» που γίνεται 21 ετών στις 4 του προσεχούς Οκτωβρίου.

«Γι’ αυτό λοιπόν θέλω να ευχαριστήσω θερμά τη διοίκηση της ομάδας, καθώς φυσικά και τους προπονητές και τους συμπαίκτες μου», επισήμανε ο Χουγκαζ και τόνισε: «Προσωπικά, όπως είπα, χαίρομαι για το βραβείο αυτό, είναι μια πολύ τιμητική διάκριση, αλλά δεν θέλω να μείνω σε αυτή. Θα προσπαθήσω να τη χρησιμοποιήσω ως κίνητρο για να προπονηθώ ακόμη πιο σκληρά, να βελτιώσω όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού μου και να βοηθώ την ομάδα μου».