Μία ημέρα αργότερα θα διεξαχθεί το rematch των περσινών Τελικών της Basket League. Όπως ανακοίνωσε σήμερα (3/12) ο ΕΣΑΚΕ, η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με το Λαύριο για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος, θα διεξαχθεί την Τρίτη (7/12) στις 19:30 και όχι τη Δευτέρα (6/12), λόγω των αυξημένων μέτρων αστυνόμευσης για την επίσκεψη στην Αθήνα του Πάπα Φραγκίσκου και της επετείου του θανάτου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε επίσης ότι σε όλα τα παιχνίδια της 9ης αγωνιστικής θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Δημήτρη Καρβέλα και του Στράτου Κωσταλά, καθώς και ότι η Σαββατιάτικη αναμέτρηση του Απόλλωνα Πάτρας με τον ΠΑΟΚ (4/12, 17:00) θα μεταδοθεί από το ertflix και όχι από την ΕΡΤ3.

Η ανακοίνωση για το Παναθηναϊκός – Λαύριο:

«Λόγω των αυξημένων μέτρων αστυνόμευσης που θα ληφθούν την προσεχή Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου για την επίσκεψη στην Αθήνα του Πάπα Φραγκίσκου και της επετείου του θανάτου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η συνάντηση Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Λαύριο Megabolt για την 9η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Stoiximan Basket League θα πραγματοποιηθεί στο ΟΑΚΑ την Τρίτη 7/12 με ώρα έναρξης τις 19:30, αντί για την Δευτέρα 6/12 που είχε αρχικά οριστεί, και θα μεταδοθεί live τηλεοπτικά από την ΕΡΤ3.

* Η αυριανή (4/12, 17:00) αναμέτρηση Απόλλωνας Πάτρας Oscar – ΠΑΟΚ θα μεταδοθεί live τηλεοπτικά από τo ΕΡΤ Sports ERT Flix αντί για την ΕΡΤ3 που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Η ανακοίνωση για την ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Καρβέλα, Κωσταλά:

«Πριν την έναρξη των αναμετρήσεων της 9ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Stoiximan Basket League θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των Δημήτρη Καρβέλα, Στράτου Κωσταλά ο χαμός των οποίων σκόρπισε θλίψη στους ανθρώπους του μπάσκετ».