Με 3 αναμετρήσεις αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα (10/10) η αυλαία της 2ης αγωνιστικής της φετινής Basket League, με την αγωνιστική δράση να φιλοξενείται σε Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Αθήνα -όπου θα διεξαχθεί το πιο σπουδαίο ματς της ημέρας, αυτό ανάμεσα σε Λαύριο και Ολυμπιακό (20:00)

Ηρακλής- Περιστέρι 17:00

Το απόγευμα της Κυριακής, Ηρακλής και Περιστέρι θα τεστάρουν τις δυνάμεις τους ψάχνοντας την πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα -αφού οι μεν είχαν ρεπό στην πρεμιέρα ενώ οι δε ηττήθηκαν από τον Προμηθέα Πατρών στην Αθήνα.

Η παράδοση είναι συνολικά μοιρασμένη, με τις δύο ομάδες να μετρούν από 4 νίκες σε 8 αναμετρήσεις από το 2001 σε Α1 και Α2, με τους φιλοξενούμενους όμως, να είναι αυτοί που έχουν φύγει θριαμβευτικά από τη συμπρωτεύουσα τις 3 τελευταίες φορές.

 

Κολοσσός- Απόλλων Πάτρας 17:00

Κολοσσός και Απόλλων κοντράρονται στη Ρόδο με στόχο τη νίκη αλλά για διαφορετικούς σκοπούς, αφού οι γηπεδούχοι θέλουν να φτάσουν στο πρώτο τους ροζ φύλλο αγώνα μετά την ήττα στην παράταση από τη Λάρισα στη Θεσσαλία, ενώ οι Αχαιοί να συνεχίσουν τη φόρα που απέκτησαν από την πρεμιέρα κόντρα στον Ιωνικό.

Συνολικά, έχουν βρεθεί αντιμέτωποι 5 φορές στο νησί των ιπποτών, με τον Κολοσσό να έχει ανά χείρας το οριακό προβάδισμα των 3 επιτυχιών, με την τελευταία νίκη του Απόλλωνα να λαμβάνει χώρα τον Φεβρουάριο του 2014 (82-84).

Λαύριο- Ολυμπιακός 20:00

Λαύριο και Ολυμπιακός αναμετρώνται σήμερα στην έδρα του πρώτου για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2019, όταν οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επικρατήσει οριακά με 5 πόντους (76-81).

Η αρμάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα παραμένει αήττητη στις φετινές αναμετρήσεις σε Κύπελλο Ελλάδος (2), πρωτάθλημα (1) και EuroLeague (2), με εκείνη του Σερέλη να θέλει να συνδυάσει το πρώτο ροζ φύλλο της στην Ευρώπη με ακόμα μια σπουδαία εμφάνιση ανεξαρτήτως αποτελέσματος.