Αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με την ημερομηνία έναρξης των πλέι οφ της Basket League. Ολα δείχνουν πως το πιο πιθανό είναι οι αγώνες να ξεκινήσουν το επόμενο Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαΐου. Οι ημερομηνίες θα ξεκαθαρίσουν 100% την Πέμπτη 15/5. Την ημέρα εκείνη το ΑΣΕΑΔ θα εκδικάσει και αναμένεται να βγάλει αμέσως την ετυμηγορία του, την προσφυγή που έχει καταθέσει ο Ολυμπιακός κατά της ΚΕΔ για την κλήρωση του Παναγιώτη Αναστόπουλου στο ματς με τον Προμηθέα, που έγινε στις 8/5.

Οι ερυθρόλευκοι θεωρούν ότι η κλήρωση ήταν παράνομη, καθώς στην διαδικασία μετείχαν μόνο 2 μέλη της ΚΕΔ. Το ΑΣΕΑΔ θα αποφασίσει αν η προσφυγή ευσταθεί ή όχι. Σενάρια αναφέρουν ότι η προσφυγή θα απορριφθεί και θα έτσι θα ανοίξει αμέσως ο δρόμος για τα πλέι οφ.

Ο ΕΣΑΚΕ αμέσως μετά την απόφαση θα επικυρώσει (την ίδια μέρα, στις 16/5) την τελική βαθμολογία της κανονικής περιόδου της Α1. Εκεί θα βγουν και τα ζευγάρια της πρώτης φάσης των πλέι οφ στα οποία φυσικά θα δεσπόζει η μετωπική του Παναθηναϊκού (αν ισχύσουν τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής, οι πράσινοι είναι 3οι) με τον Ολυμπιακό (6ος). Η Λίγκα θα βγάλει άμεσα τις ημερομηνίες των αγώνων, οι οποίοι θα ξεκινήσουν σε χρόνο μηδέν, δηλαδή στις 18 και 19 Μαΐου.

Αν βέβαια, το ΑΣΕΑΔ δικαιώσει τον Ολυμπιακό εκεί θα γίνει το… χάος, καθώς η τελευταία αγωνιστική δεν θα ισχύει και θα πρέπει να ξαναγίνει!