Η Basket League είναι γεμάτη από ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία. Θετικά και αρνητικά. Σπάνια και αξιοπερίεργα επίσης. Μερικά από αυτά (14 για την ακρίβεια) θα διαβάσετε στις γραμμές που ακολουθούν και κάποια έχουν πρωταγωνιστές που δεν… υποψιάζεστε. Από τον Quincy Acy και τον Keyshawn Woods μέχρι τον Tomas Gielo και τον Μανώλη Δήμου.

* Ο Quincy Acy πρόλαβε να παίξει μόλις 3’06’’και να χρεωθεί με 5 φάουλ (το τελευταίο ήταν τεχνική ποινή). Κατά μέσο όρο έκανε ένα φάουλ κάθε 37 δευτερόλεπτα. Καλό έτσι;

* Τι να πει και ο Keyshawn Woods του Ηρακλή! Έκανε double-double αλλά με πόντους και λάθη! Και μάλιστα είχε 11 πόντους και 15 λάθη, το τελευταίο μάλιστα αποτελεί ρεκόρ στην Basket League! Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Woods έκανε μόλις δύο λάθη λιγότερα απ’ όσα είχε όλος ο Ολυμπιακός (συνολικά 17).

* Για 8η φορά στην καριέρα του ο Κώστας Παπανικολάου πέτυχε πάνω από 20 πόντους σ’ έναν αγώνα. Το ρεκόρ του παραμένει στο «24» (από την πρωταπριλιά του 2013 κόντρα στο Ρέθυμνο). Επίσης για 6η φορά στην καριέρα του είχε τουλάχιστον 5 εύστοχα τρίποντα σ’ έναν αγώνα. Το ρεκόρ του παραμένει στα 6 που είχε στην Euroleague κόντρα σε Χίμκι (6/6 στις 4/4/2013) και Baskonia (6/7 στις 8/1/2019)

* Για πρώτη φορά φέτος στην Basket League δεν κατάφερε να σκοράρει ο Livio Jean-Charles που έμεινε για 22’29’’ στο παρκέ (δεν το λες και λίγο) απέναντι στον Ηρακλή. Από την άλλη οι 15 πόντοι που πέτυχε ο Γιώργος Πρίντεζης αποτελούν την πιο παραγωγική φετινή του εμφάνιση (όπως και το «20» στο βαθμό αξιολόγησης).

* Τη δεύτερη καλύτερη επίδοση σε πόντους στην καριέρα του πέτυχε ο Όμηρος Νετζήπογλου με τους 16 κόντρα στην ΑΕΚ. Η κορυφαία παραμένει το «22» που είχε πέρυσι κόντρα στον Ιωνικό Νίκαιας. Πάντως το «26» στο σύστημα αξιολόγησης, τα 8 ριμπάουντ όπως και τα 3 εύστοχα τρίποντα αποτελούν ρεκόρ καριέρας. Και κάτι ακόμα: Μέχρι τον αγώνα με την ΑΕΚ ο Νετζήπογλου είχε 3/15 τρίποντα φέτος και τελικά «έγραψε» 3/4!

* Αν δεν το έχετε καταλάβει, θα σας το κάνουμε σαφές εμείς: Στους δύο τελευταίους αγώνες της ΑΕΚ, με Απόλλωνα Πάτρας και Άρη ο Quino Colom έχει συνολικά 22 ασίστ! Τις μισές, δηλαδή, από τις 44 (επίσης εντυπωσιακό νούμερο) που έχει η ομάδα του σ’ αυτές τις δύο αναμετρήσεις.

* Σε άλλα νέα, ο Anthony Cowan Jr. σκόραρε για τρίτο συνεχόμενο αγώνα και για έβδομο φέτος, πάνω από 20 πόντους. Ειδικά στους τρεις τελευταίους αγώνες έχει κατά μέσο όρο 23,3 πόντους- 4,3 ασίστ- 6,6 κερδισμένα φάουλ και συνολικά 15/24 δίποντα και 10/24 τρίποντα! Όπως επίσης και 20,7 βαθμούς (κατά μ.ο) στο σύστημα αξιολόγησης.

* Ο Μανώλης Δήμου έγινε ο 19ος παίκτης κάτω των 19 ετών που έκανε ντεμπούτο με τον Παναθηναϊκό στην Basket League. Συγκεκριμένα, ο παίκτης που άρχισε να μαθαίνει μπάσκετ στην Δάφνη Δαφνίου πριν ενταχθεί στις Ακαδημίες της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, είναι 18 ετών κι ενός μήνα (γεννήθηκε στις 13/2/2004).

* Επίσης για 8η φορά φέτος στο πρωτάθλημα, ο Γιώργος Παπαγιάννης έμεινε στο παρκέ για περισσότερα από 25 λεπτά. Συγκεκριμένα για 28’23’’. Επίσης για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα ο Λεωνίδας Κασελάκης μένει στο παρκέ για περισσότερα από 32 λεπτά!

* Με τα 8 ριμπάουντ που μάζεψε ο Λευτέρης Μποχωρίδης ισοφάρισε την 6η καλύτερη επίδοση της καριέρας του. Η πρώτη παραμένουν τα 12 που είχε ως παίκτης του Άρη κόντρα στον Πανιώνιο στις 5/5/2018.

* Για πέμπτο συνεχόμενο αγώνα ο Okaro White έχει διψήφιο αριθμό πόντων. Σε αυτή την πεντάδα αγώνων ο Αμερικανός του Παναθηναϊκού έχει κατά μέσο όρο 16,2 πόντους- 7,4 ριμπάουντ (τα 2,4 είναι επιθετικά) και 17,2 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

* Μπορεί να είχε 1/8 τρίποντα ο Nemanja Nedovic αλλά συνέχισε το σερί του: Και στους 12 αγώνες που έχει παίξει στη φετινή Basket League έχει τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο.

* Για τέταρτο συνεχόμενο αγώνα, ο Δημήτρης Μωραΐτης είχε περισσότερα από 27 λεπτά συμμετοχής. Για την ακρίβεια σε αυτό το «καρέ» αγώνων που αναφέρουμε έχει κατά μέσο όρο 30,03 λεπτά συμμετοχής ενώ σκοράρει κατά μέσο όρο 11 πόντους (και μοιράζει 5 ασίστ επίσης).

* Τα στεφάνια του ΟΑΚΑ δεν άρεσαν στον Tomas Gielo. Ενώ είχε 14/25 τρίποντα σε τέσσερις αγώνες στην Basket League με το Περιστέρι, κόντρα στον Παναθηναϊκό είχε 1/7.